dimecres, 31 de desembre del 2008

Bon Any 2009!!! L'agenda de gener

Agenda

Tot desitjant-vos un bon any 2009, us deixem l’agenda corresponent al mes de gener.

Aquesta agenda s’anirà actualitzant a mesura que ens assabentem de nous esdeveniments.

Dissabte 3 de gener
11:00h – Can Costa i Font. Taller d’atxes de barballó per rebre els Reis Mags. Organitza: Comissió de Festes.

Dilluns 5 de gener
19:00h – La Plaça. Arribada de SS.MM. Els Reis Mags de L’Orient.

Dimecres 7 de gener
20:00h– Biblioteca Municipal. Presentació de la Festa dels Tonis 2009 + presentación de la web del grup de recerca + presetnacio del camp de treball 2009. Organitza: Tonis Taradell.

Dijous 8 de gener
20:00h- Biblioteca Municipal. Recordant Joan Lleopart i Prat (En Joan del Colomer). Organitza: Tonis Taradell.

Divendres 9 de gener
18:00h - Biblioteca Taradell. L’hora del conte amb les aventures d’en Fermí, el ratolí pagès i la Valentina.

Dissabte 10 de gener
11:00h – Can Costa i Font. Recuperem Jocs i Passegem amb carro. Organitza: Tonis Taradell.
16:00h – Can Costa i Font. Recuperem Jocs, Passeig amb burro i 1er concurs de pallers.
19:00h – Sala Exposicions Can Costa. Inauguració de l’Exposició del Blat del Mas del Colomer de Taradell.
19:30h – Can Costa i Font. Encesa de les Fogueres de Sant Antoni Abad.
20:00h – Can Costa i Font. Tast del Porc.
21:30h – Can Costa i Font. Acte central de la Festa amb Teatre (“Ja tenim en Tresor aquí”), Pregó a càrrec de Pilarin Bayes, elecció del nou hereu del poble, actuacions de l’escola de musica i homenatge a Corona Mas.

Diumenge 11 de gener
09:00h – Davant de l’esglesia. 5ª Fira de liquidació d’Estocs “Duros a 4 peles”. Organitza: ABT.
09:00h – La Carpa. Pujada amb globus.
10:00h – La Carpa. Demostració de treballs realitzats amb cavall.
10:45h – Inici del Passant dels 3 tombs.
18:30h – Can Costa i Font. Habaneres a càrrec del grup Port Bó.

Dilluns 12 de gener
17:00h - Can Costa i Font. Donació de Sang. (de 5 a 9 del vespre)

Dissabte 17 de gener
20:00h - Can Costa i Font. Teatre: "El Rei Lear" de William Shakespeare a càrrec de Ars Estudi Teatre. (Suspès)

Diumenge 18 de gener
18:00h - Can Costa i Font. Teatre: "El Rei Lear" de William Shakespeare a càrrec de Ars Estudi Teatre. (Suspès)

Dimarts 20 de gener
Mati- Plaça de les Eres. Xocolata Popular i actes tradicionals. Ball del Ciri. Festa de Sant Sebastià (Festa Major d’Hivern).
20:00h - Can Costa i Font. Lluirament del I Premi Ajuntament de Taradell al millor treball de recerca.

Divendres 23 de gener
22:00h - Can Costa i Font. Teatre: "El Rei Lear" de William Shakespeare a càrrec de Ars Estudi Teatre. (Suspès)

Dissabte 24 de gener
21:00h - Sopar i Festa Jove. Carpa de Can Costa.

Diumenge 25 de gener
17:00h - Can Costa i Font. Ballada de Sardanes.

Dijous 29 de gener
21:30h - Sala de Plens. Ple Corresponent al mes de gener.

Divendres 30 de gener
22:00h - Can Costa i Font. Inauguració FOLK-TAR amb el Concert del Trio Guirigall. Organitza: Agrupació Sardanista de Taradell.

Exposicions de Gener

Agenda

Del 10 al 26 de gener
Sala d'exposicions de Can Costa i Font. "Exposició del blat del Mas Colomer".

dimarts, 30 de desembre del 2008

La nova Comissió de Festes organitza un taller d'atxes per anar a rebre els Reis

Agenda

Dissabte al mati la nova comissió de festes de Taradell s'estrena amb un taller d'atxes de barballó a Can Costa i Font. La intenció de la nova entitat és reviure aquesta tradició tant taradellenca de rebre els Reis de l'orient amb el fum i el perfum d'aquesta herba aromàtica.

El taller començarà a les 11 del mati i per participar-hi només cal que es porti un bon feix de barballó, quan més llarg millor, i moltes ganes d’aprendre’n. La comissió hi posarà la canyes i la tècnica acumulada al llarg dels anys.

La nova comissió de festes



En la foto superior, extreta de "El 9 Nou" de l'edició del dimarts 23 de desembre, es poden veure alguns dels membres de la nova comissió de festes. Entre ells en Toni Perez, en Miquel Vivet, la Marta Casado, l'Aleix Sola, en David Amblas, la Tina Ricart, la Núria Serra i alguns altres juntament amb la regidora de festes Montse Casals i la Tècnica de cultura, Núria Pou.

Una colla de gent que surten de diverses entitats, la majoria del Cau i de l'Esbart, i que van anar a proposar al consistori de formar part d'aquesta nova comissió que feia temps que s'estava buscant.

En la noticia de "El 9 Nou" (reproduïda a la part inferior d'aquest "post") es pot llegir que la renovada comissió començarà la seva feina a la propera cavalcada de Reis i seguirà amb les tradicionals Festa Major d'hivern i d'estiu. Com a innovació, volen fer alguna activitat per Sant Jordi i per Sant Joan.

Felicitats i endavant amb la feina!

dilluns, 29 de desembre del 2008

Taradell rep 1.034.000€ del Fons Estatal de Inversió Local


Ajuntament

Al poble de Taradell li han adjudicat 1.034.000 euros dels Fons Estatals de Inversió Local del “Ministerio de administraciones Publicas” que s'haurà de gastar el 2009.

Aquesta és la quantitat inicial de diners que s’han adjudicat des de Madrid, ara però caldrà presentar els projectes amb les memòries i els pressupostos valorats abans del 24 de gener del 2009 i caldrà, entre altres condicions, que aquests siguin projectes de nova planificació (que no estiguin pressupostats per el 2009), que siguin de competència municipal i que no estiguin ja finançats per altres administracions. A més les obres s’hauran de licitar el mes d’abril i s'hauran d’executar en 8 mesos, es a dir abans del 31 de desembre de 2009.

Segons va explicar l’alcalde en el darrer Ple municipal, els projectes que presentarà l’Ajuntament de Taradell condicionats per aquestes normes, segurament hauran de ser obres referents a millores urbanes com l’asfaltat de carrers o millores de jardins. A més va puntualitzar que caldrà ser molt curosos i “anar molt a l’idea de presentar-ho be i executar-ho be”.

Aquest milió d’euros que venen del Govern Central són molts diners si és té en compte que pràcticament iguala la suma dels 720.000 euros del Pla únic de Obres i Serveis (POUSC) del Departament de Governació de la Generalitat, que són pels propers 5 anys, i els aproximadament 300.000 euros de la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona.

Toni Casassas, del grup municipal d’ERC, es va queixar de la precipitació del Ministeri amb aquest fons i de la incoherència “perversa” que produeix en tots als ajuntaments a l’hora de prioritzar les inversions. També va advertir que aquest “fons fa una certa por” perquè es desconeix la dinàmica del Ministeri i es desconeix el grau de mala fe que poden tenir alhora de justificar les obres.

dissabte, 27 de desembre del 2008

La neu impedeix fer la recollida de deixalles durant la nit, i es farà avui durant el dia

Noticies

La nevada d'ahir a la tarda-vespre va deixar tot Taradell cobert de neu. A conseqüència d'aquest fet, i pel perill que suposava la circulació dels camions pel centre del poble, no és va poder fer el porta a porta de recollida de deixalles i aquest mati encara estaven totes el carrer.

Segons noticies de darrera hora durant el dia d'avui passaran els camions a fer la recollida d'aquesta nit, tot i que l'hora encara està per determinar.

La gran quantitat de neu que va caure ahir a la tarda-vespre van deixar un Taradell ben blanc, però a causa de la pluja caiguda durant tota la nit, aquest mati ja no n'hi havia gaire com es pot veure a la fotografia pressa a les 9 del mati.


Val a dir que com que durant tot el mati ha estat plovent, han caigut 30 litres durant les darreres 12 hores, ara gairebé ja no et queda ni rastre de neu a cap teulada del poble.

divendres, 26 de desembre del 2008

Imatges de la nevada

Reportatge

Imatges de la nevada d'aquesta tarda a Taradell acompanyades de la canço de Gossos "Ja no neva mai".

A les imatges podreu veure les primeres volves de la tarda al centre del poble, la nevada a dalt de tot de Goïtallops a la 5 de la tarda, unes imatges del centre del poble (l’església i la Plaça de les Eres) i, cap al final del vídeo, la gran quantitat de neu que queia a la urbanització de la Roca cap a 2/4 de 6 de la tarda a la zona de l'ermita de Sant Quirze.

Val a dir que a hores d'ara, a les 8 del vespre, continua nevant i tot Taradell ja mostra un paisatge ben blanc.

Comença a nevar fort

Noticies

A partir de les 5 de la tarda, aprofitant que el sol s'anava amagant, la neu ha anat agafant protagonisme i cada cop neva més. A les urbanitzacions de Goitallops i de la Roca ja es queda a les carreteres i a dins el poble els cotxes ja comencen a quedar coberts de neu.

Ara us mostrem unes fotografies i més tard us oferirem un vídeo amb la neu que esta caient aquesta tarda.

I... Atenció! si teniu imatges de la nevada i ens les envieu les publicarem totes!









Apunt de nevar

Noticies

Avui a les 10 del mati ja han caigut les primeres volves de neu a Taradell, si be només han durat 20 minuts i després ha continuat plovent i prou, el Meteocat alerta de la forta probabilitat que nevi durant els propers quatre dies a Taradell.



Podeu trobar més informació al bloc de Protecció Civil (bloc) i al mateix Meteocat.cat (web).



vídeo de les 11h del mati.

dimecres, 24 de desembre del 2008

Finalment es rescindeix el contracte amb l’empresa constructora de la Piscina

Ajuntament

Finalment dijous passat, en el Ple de desembre, es va oficialitzar la rescissió del contracte de construcció de la piscina coberta amb l’empresa BRUESA, després que aquesta abandonés les obres el passat mes de d'abril (noticia).

En el Ple es va aprovar la darrera certificació d’obres, la de la liquidació, i es va aprovar la rescissió de mutu acord del contracte per incompliment del contractista. Després de les negociacions entre l’empresa i l’ajuntament es va acordar una indemnització per danys i perjudicis de 202.902 euros que l’empresa pagarà a l’Ajuntament. D’altra banda l’Ajuntament es compromet a tornar la fiança de 130.241 euros i a acabar d’abonar el pagament de les obres certificades que no estaven pagades.

Segons que van validar els tècnics d’ambdues bandes, l’obra realitzada fins ara (segons certificacions) puja un total de 1.190.056 euros i l’Ajuntament portava pagat a l’empresa un total de 1.170.293 euros. El consistori va abonar la diferencia de 19.763 per tal de que el deute quedes saldat.

Ara el que falta de projecte per acabar la piscina tornarà a ser licitat, però abans els tècnics i politics municipals refaran el projecte i el reajustaran de manera que sigui més adequat a les necessitats del poble i també més econòmic.

dimarts, 23 de desembre del 2008

ERC reactiva la seva web per parlar del Ple

Ajuntament

El grup municipal d'ERC ha reactivat el seu web després de 10 mesos de l'última noticia. El motiu principal s’ha de buscar en el Ple de desembre on es discutien les ordenances fiscals i en qual el grup republicà hi van presentar una sèrie d’al•legacions.

En la web hi podem trobar una primera noticia del dia 16 amb l’anunci de les al•legacions i el document d’aquestes en PDF i una segona entrada feta aquest passat diumenge amb el resum del passat ple i el document d’argumentacions contra la taxa de Can Costa i Font.

ERC ho ha fet saber a Taradell Bloc i a tots els seus lectors amb un comentari a la noticia que parla del Ple, en el qual convida a tots els lectors del bloc a anar a visitar el seu web.

Val a dir que el nou impuls de la web també coincideix amb la posada en marxa de la nova web de l’Ajuntament que ara fa un mes que funciona. Esperem que a partir d’ara tingui continuïtat i s’actualitzi regularment i puguem disposar d’aquest parell de nous mitjans d’informació i comunicació política a Taradell. Felicitats!

dilluns, 22 de desembre del 2008

S’aproven les ordenances fiscals amb la problemàtica de la taxa d’ús de Can Costa i Font

Ajuntament

Dijous passat es va celebrar el ple corresponent al mes de desembre que es va centrar en les ordenances fiscals. El grup municipal d’ERC havia presentat al•legacions contra les ordenances fiscals del 2009 i en demanava la nul•litat al considerar que faltava informació i informes econòmics en l’expedient quan s’havia fet l’aprovació definitiva.

Les al·legacions també demanaven la retirada de la taxa d’ús del Centre Cultural Costa i Font a les entitats locals perquè realment no s’aplica a ningú en la practica majoria dels supòsits i va proposar convertir-la en un preu públic.

Antoni Casassas, cap de l’oposició, va argumentar que el fet de que les entitats només tinguin tres dies gratuïts l’ús del Centre no és correspon amb la realitat i va posar els exemples del Teatre, el Country, el Guifi o els balls tradicionals que utilitzen més de tres vegades o be de la Creu Roja que en fa un bon ús, malgrat que no és una entitat local.

L’equip de govern va argumentar que la taxa l’únic que pretén es regular l’ús de les sales tot evitant que les entitats en facin un abús. Lluís Verdaguer va acusar a la oposició de “fer pura demagògia per posar les entitats en contra de l’Ajuntament” ja que la taxa s’aplica des del 2003 i que mai hi ha hagut la intenció de fer pagar a les entitats i mai se n’ha fet pagar cap.

Foto: Elter.net

divendres, 19 de desembre del 2008

Quines, Concerts, Nadales, Festes, Pessebres i Cavades...

Agenda del cap de setmana

Aquest cap de setmana continuen les activitats dedicades al Nadal al nostre poble. Després del exitòs Festival de l’Escola Sant Genís i Santa Agnès de Taradell que és va fer ahir, el dissabte agafarà el relleu la U.D. Taradell amb la tradicional Gran Quina del futbol amb importants premis com cada any.

Serà a 2/4 de 10 del vespre a Can Costa i Font i també hi haurà l'antiquina com podeu veure en el programa.


Al mateix vespre del dissabte, a partir de les 11, el Consell de Joventut de Taradell organitza la darrera festa de l'Any a la Carpa de Can Costa per celebrar les festes. L’endemà, a les 11 del mati, és farà a Can Costa el Concert de Nadal de l’Escola de Música i a la tarda, a les 7, el concert de Nadales de la Coral l’Arpa acompanyada per la Coral de la Muntanya i el Petit Cor de la Muntanya d'Aiguafreda.


Activitats del CET

Si voleu anar a caminar el diumenge al mati, podeu anar amb la gent del Centre Excursionista de Taradell que portarà, com cada any, el pessebre al cim de les Agudes.

La sortida serà a 2/4 de 8 del mati de davant del local del CET amb cotxes particulars. Us mostrem el vídeo de la pujada a les Agudes corresponent a l'any passat i que va fer en Lluís Mauri.



Aquesta no és la única activitat del CET per aquestes festes. Ara fa 15 dies ja van portar un pessebre als Pirineus i el mateix dia de Nadal una colla de socis de l’entitat aniran a fer la popular Cavada a Matagalls.

Es sortirà del CET a les 10 del vespre amb cotxes particulars i, això si, cadascú s’haurà de portar el seu cava, i una mica més per compartir.

Us deixem amb les normes de la cavada: (extretes de la web del CET)


Normes Principals:

- Com cada any fem un repàs a les normes de l'activitat, que, no cal dir, són obligatòries. Els darrers anys, aquestes normes s'han seguit correctament i esperem que aquest any no en sigui una excepció.

- Cadascú ha de portar el cava, fresc, que vulgui consumir i una mica més per convidar els altres en senyal d'amistat. Per tant, si porteu un "benjamí", es considerarà una falta de solidaritat i companyonia.

- El cava, com sempre, ha de ser cava. I, com cada any, us recordem que no es poden portar succedanis. No s'accepta ni vi gasificat ni similars. Esperem que no es trenqui aquesta tradició que ha esdevingut una de les normes principals d'aquesta activitat i per la qual tant hem hagut de lluitar. Aconsellem que els productes siguin de la terra i, si és possible, etiquetats en català. Si algú porta xampany o cava d'altres orígens no serem descortesos si és de molta qualitat, però no s'ha de prendre com a exemple.

- Si la norma que el cava ha de ser cava és primordial, aquesta altra és la més important. El cava s'ha de beure en copa de vidre o cristall. No són permeses les imitacions de plàstic o d'altres materials per molt nobles, reciclables o biodegradables que siguin.

- Com que som gent de seny, es farà un consum moderat de cava i perquè, tot i que el consum sigui moderat, no hi hagi perill que ens pugi al cap i que perdem el nord, el sud, l'est, l'oest i els punts del carnet, l'acompanyarem amb el que més ens agradi. Cal que cadascú porti l'acompanyament que cregui adequat en quantitat i qualitat a la seva constitució física i psíquica, sense oblidar-se de les dates. Per tant, us aconsellem que porteu: assortiment de torrons, varietat de coques, galetes, bombons, neules, mantegades, llonganissa, fuet, xocolata, etc.

- L'organització no es pot fer responsable dels excessos que puguin cometre els participants. Tothom ha de ser prou responsable d'ell mateix. Els menors han d'anar acompanyats de pares o familiars.

- L'organització pot variar el programa quan i com ho cregui necessari, i pot resoldre qualsevol situació de la manera que cregui oportuna.

- La participació en aquesta activitat d'aventura suposa l'acceptació de totes les normes.

Consells importants

- Cal anar molt ben preparat per al fred i per a les adversitats climatològiques que puguin atacar-nos.

- És imprescindible portar sistemes d'il•luminació portàtils, com ara llanternes de mà o frontals, malgrat la bona lluna que els darrers anys ens acompanya.

- Aquest any més que mai és necessari recordar els últims acudits que hagueu sentit per tal de posar-los en comú durant la cavada, ja que l'any passat varen escassejar. No pot faltar el del Ferrari.

- Tampoc heu d'oblidar-vos dels equipaments de navegació que tingueu: brúixoles, GPS, mapes, telèfons mòbils (que només utilitzareu per a emergències)...

dijous, 18 de desembre del 2008

Avui es fa el Festival de Nadal de l’Escola Sant Genís i Santa Agnès

Agenda

Avui a 2/4 de 9 del vespre començarà a Can Costa i Font el popular Festival de Nadal de l’Escola Sant Genís i Santa Agnès de Taradell.

Com cada any el Festival constarà d’un seguit de representacions fetes per cada classe, començant pels més petits i acabant pels més grans.

Normalment totes les funcions tenen un fil conductor. Aquest any la temàtica escollida seran els 25 anys de TV3 i mitjançant un Tele-Noticies presentat per dos alumnes podrem veure tot un seguit de balls relacionats amb algunes series de TV3 com els barrufets o els Bobobobs i també es recordaran els millors moments de la Televisió catalana.

Font: Ràdio Taradell

dimecres, 17 de desembre del 2008

Demà, Ple polèmic sobre les ordenances fiscals

Ajuntament

Demà a 2/4 de 10 de la nit es farà el Ple corresponent al mes de desembre a la sala de Plens de l’Ajuntament.

El Ple es preveu mogut després que el grup d’Esquerra anunciés aquest dilluns durant la comissió informativa la presentació d’al•legacions contra les ordenances fiscals.

Les al•legacions del grup republicà fan referència al punt de l’aprovació definitiva de les ordenances municipals.

El grup ERC demana la nul•litat de les ordenances al•legant una manca de documentació i d’informes econòmics en l ‘expedient. En el document d’al•legacions també demanen retirar la taxa d’ús del Centre Cultural a les entitats locals.

Segons informa a la nota de premsa que el grup va enviar ahir als mitjans, també volen saber el cost total de les obres de la reforma de l’Ajuntament.

Us deixem l’ordre del dia del Ple de demà i el document d’ al•legacions que s’ha presentat.

Ordre del dia – Objecte de la sessió

a) Propostes de Dictàmens
1.- Aprovar, si s’escau, les actes de les sessions anteriors.
2.- Aprovar, si s’escau, definitivament la modificació d’ordenances fiscals municipals per a 2009.
3.- Aprovar, si s’escau, ratificar la resolució de la junta de govern local del dia 1 de desembre de 2008, “Aprovar, si s’escau, certificació final d’obres”.
4.- Aprovar, si s’escau, la resolució de mutu acord del contracte d’obres “construcció d’una piscina coberta a la zona esportiva del municipi de Taradell”.
5.- Aprovar, si s’escau, l’esborrany del conveni marc de cooperació administrativa entre la mancomunitat inter-municipal voluntària la plana i l’ajuntament de Taradell regulador de la cessió de dades de caràcter personal.
6.- Aprovar, si s’escau, donar suport a la proposta de moció per a la declaració de la sardana com a “Dansa nacional de Catalunya”.
7.- Aprovar, si s’escau, donar suport a la proposta de moció “per la futura Vegueria”.
8.- Aprovar, si s’escau, l’expedient pel qual es donen de baixa crèdits deutors i obligacions reconegudes del pressupost 2008.

b) Mocions
9.a.- Moció.

c) Comunicacions diverses al ple i Control d’òrgans municipals
10.- Comunicacions diverses al ple
11.- Control d’òrgans municipals, precs i preguntes

Document d'al·legacions d'ERC

(feu 2 clicks al damunt de cada imatge per veure-ho més gran)



dimarts, 16 de desembre del 2008

Fotos de la construcció de les torres de la MAT a Taradell

Reportatge

Un lector, en Lluís, ens ha enviat aquesta sèrie de fotografies sobre la construcció de les de les torres de la línia MAT al nostre poble.

Les fotos estan fetes des de Puig-grifó als peus d’una de les torres que s’està construint. La primera que es veu, on hi ha els operaris treballant, és la que s’està aixecant a l'espai que havia estat el circuit de MotoCross de la Vallmitjana. L'altre, la del darrera, és la que hi ha al costat del Pi gros.

Gràcies Lluís!















dilluns, 15 de desembre del 2008

Joves de Taradell recullen firmes per demanar que es faci una pista d'skate al poble

Noticies

Una colla de nois ben jovenets de Taradell (foto inferior) van posar la seva paradeta ahir a Santa Llúcia per tal de recollir firmes per demanar la construcció d'una pista d'skate al poble.

La iniciativa els hi va anar prou be i es veu que al final del dia tenien forces signatures recollides.

Per la fira corrien rumors que, fins i tot, va firmar l'alcalde.

La pluja desllueix la Fira de Santa Llúcia

Reportatge

Ahir es va celebrar la 33ª edició de la Fira de Santa Llúcia que va quedar una mica deslluïda a causa de la pluja, i fins i tot la neu, que va caure durant el mati.

Tot i així, durant tot el dia hi va anar passant gent sobretot a la tarda que la Plaça i els seus entorns es van omplir força.

La pluja va provocar que els jocs inflables per la mainada s'haguessin de cancel•lar i que el patge real recollis les cartes dels nens i nenes a Can Costa i Font.

Us mostrem un reportatge fotogràfic de la festa.