dilluns, 30 de novembre del 2009

Protecció Civil engega una campanya solidaria de recollida d'aliments

Agenda

Protecció Civil de Taradell i Càritas Parroquial han començat avui una companya solidaria de recollida d'aliments per ajudar a les famílies més necessitades.

La campanya que s'allargarà fins el 19 de desembre, servirà per aconseguir tot tipus d'aliment, ja siguin llegums, oli, galetes, begudes, etc.. que caldrà portar al local social de protecció Civil situat al Passeig Domènec Sert (damunt "La Caixa") o be la parada que tindran a la propera Fira de Santa Llúcia.


Avui comencen els actes dels Tonis 2010 amb la inauguració d’una exposició sobre Joan Amades

Agenda


La comissió dels Tonis de Taradell va presentar la setmana passada els actes que organitzarà amb motiu de la Festa de Sant Antoni Abat 2010 i que aquest any s’han avançat per poder sumar-se a la celebració de l’Any Amades i també per poder dedicar un complet homenatge durant la Fira de Santa Llúcia a l’escloper de Taradell, Jordi Coll, que es va morir aquest any.

Els actes comencen avui amb la inauguració d’una exposició itinerant al centre Cultural Costa i Font de Taradell sobre el cinquantè aniversari de la mort de Joan Amades, autor del Costumari català.

L’altre gran acte abans de la festa dels Tonis, es farà el cap de setmana del 13 de desembre i serà aquest gran homenatge a Jordi Coll, l’últim escloper de Catalunya i veí de Taradell. Durant aquell cap de setmana el grup de recerca local presentarà informació que ha recopilat sobre Jordi Coll i també es presentarà el llibre ‘El femer fa graner’ del grup de recerca del patrimoni de la Universitat de Vic, elaborat per Cinto Torrents a partir d’una sèrie d’investigacions sobre el món rural fetes des del 1995, la majoria d’elles a Taradell.

La Festa dels Tonis 2010 serà un homenatge a Lluís Bosch

Pel que fa a la festa dels Tonis, tindrà lloc del 8 al 10 de gener. Destaca que tota la festivitat servirà d’homenatge a Lluís Bosch, més conegut com en Tresó, històric membre de la comissió dels Tonis. Altres actes seran la fira duros a quatre peles de l’Associació de Botiguers, un monogràfic amb exposició inclosa sobre Pere Cantal i la seva tasca de recuperació de guarniments de cavalls, l’elecció de l’hereu o el pregó, que enguany farà la rectora de la Universitat de Vic, Assumpta Fargas.

Qui creus que serà l'Hereu 2010?

Taradell Bloc va obrir la setmana passada una enquesta per poder votar qui voldries que fos l'Hereu 2010. Fins al moment ja han votat 62 persones i hi ha una forta competència al capdavant de la classificació entre l'Adrià Ramírez i l'Omar Codinachs.


Els candidats a Hereu 2010 son 9 taradellencs que les entitats del poble han escollit entre els 42 nascuts el 1984. Per votar l’Hereu “oficialment” caldrà omplir la butlleta de votació que trobarà adjunta als números pel sorteig de dues paneres on també hi ha el tiquet del tast del porc. Aquestes butlletes les podeu deixar a les bústies del Cafè de Can Costa i Font, a Rosa Moda i a l’Àrea de Serveis de Taradell, establiments on també podeu adquirir-les.

Reportatge de El 9 TV



Presentació dels actes



Més Informació: Elter.net
El 9 Nou

diumenge, 29 de novembre del 2009

Intervenció de Jaume Vallcorba a l'acte sobre l'impacte econòmic de la independència

Consulta per la independència

Intervenció sencera de Jaume Vallcorba del CCN (Cercle Català de Negocis) sobre l'espoli fiscal que es va fer a Taradell en motiu de la campanya a favor de la consulta per la independència.







dissabte, 28 de novembre del 2009

Més de 150 persones en l'acte sobre l'espoli fiscal que pateix Catalunya

Consulta per la independència

Més de 150 persones es van aplegar novament al Centre Cultural de Taradell per assistir a l’acte econòmic organitzat per la coordinadora taradellenca que promou la consulta del 13 de desembre i que portava per títol “Quin benefici econòmic podrà tenir Catalunya?”.

L’any 2008 el dèficit fiscal de Catalunya va representar el 10,2% del Producte Interior Brut (PIB) català. Traduït en xifres suposa uns 22.000 milions d’euros. Això ho van explicar molt pedagògicament en Jaume Vallcorba i en Joan Condins del Cercle Català de Negocis que van analitzar l’actual situació econòmica de Catalunya condicionada per un estat de les autonomies i com canviaria si tingués un estat propi.

Jaume Vallcorba, sotspresident del Cercle Català de Negocis, grup constituït per empresaris partidaris d’un estat català propi, va donar dades molt contundents sobre l’espoli fiscal que pateix el poble català. El dèficit fiscal català de l’any 2008, segons Vallcorba, suposa uns 3.000 euros per any i habitant. “Catalunya és la tercera comunitat en pagar més impostos (per darrere de Madrid i les Balears) i, en canvi, la desena en transferències de l’estat”. En comparació amb les comunitats forals (El País Basc i Navarra), Catalunya rebia l’any 2006 uns 2.143 euros per habitant i any, mentre que els bascos en rebien 5.833 i els navarresos 4.794.

Comparant amb altres estats, el dèficit fiscal màxim és d’un 4% del PIB a Alemanya, un 2,5% als Estats Units, un 2% al Canadà i un 2% a Austràlia. Segons Vallcorba, països com Alemanya “estableixen que les regions més riques ajudaran les més pobres a arribar a una renda mitjana, però aquestes últimes mai la superaran” i va afegir “els més rics sempre tenen una renda mitjana més alta”.

La xerrada també va servir per explicar què es podria fer amb els 22.000 milions d’euros, producte de l’espoli fiscal. Segons Vallcorba, “són 60 milions d’euros diaris” que es podrien invertir en fer l’Eix transversal ferroviari entre Lleida i Girona (pressupostat en 7.000 milions d’euros), construir el Canal Segarra-Garrigues (es pagaria en 25 dies), fer el desdoblament de l’Eix Transversal (que té un cost de 700 milions d’euros) que es pagaria en 12 dies o fer uns Jocs Olímpics cada any (els de Barcelona van costar 4.800 milions d’euros). Segons el sotspresident del Cercle Català de Negocis, “cada dia podríem fer un hospital semblant al de Rubí, pressupostat en 70 milions d’euros, i segur que acabaríem amb les cues sanitàries”.

Segons Vallcorba, altres espolis que pateix Catalunya són les promeses d’inversions del Ministeri de Foment, que no s’arriben a executar del tot, o les beques que reben els alumnes catalans “que són el 8% del total atorgat, mentre que els alumnes catalans representen el 17% de tot l’alumnat espanyol”. Altres dades contundents són que en 20 anys a la província de Madrid s’han construït 600 quilòmetres d’autovia, mentre que a la província de Barcelona només 20 quilòmetres. “Això afecta i molt la nostra competitivitat”, va afirmar Vallcorba.


Per tancar la seva intervenció, Jaume Vallcorba va donar dades de l’aportació catalana al Fons de reserva espanyol. Catalunya aporta uns 13 mil milions d’euros, mentre que la resta d’Espanya uns 4.500. Segons Vallcorba, en els últims anys Catalunya perd posicions en aspectes com la innovació, el nivell de vida o la renda.

Finalment, Joan Condins va afirmar que Catalunya “amb un estat propi es convertiria en el quart país de la Unió Europea en renda per càpita”. I va destacar que podria ser la porta logística d’Àsia, ser líder en biomèdica, farmacèutica i agroalimentària, i en turisme de qualitat.

La proposta del Cercle Català de Negocis d’un futur estat català propi seria repartir els 22.000 mil milions d’euros del dèficit fiscal de la següent manera: un 12% a competències d’estat (contribució a la Unió Europea o a ambaixades), un 12% a noves infraestructures, un 36% a la reducció d’impostos, un 10% a polítiques socials i un 30% a la Seguretat Social.

D’altra banda, diumenge a la tarda la coordinadora taradellenca organitza una pantalla gegant per seguir el partit de futbol Barça-Madrid al centre Cultural Costa i Font. Durant l’acte també es podrà votar anticipadament, i es projectaran anuncis i vídeos d’Osona Decideix.

Presentació del CCN a Taradell

divendres, 27 de novembre del 2009

Fem Numeros? Quan guanyaries si Catalunya fos independent?

Consulta per la independència

Ho podràs saber avui a les 9 del vespre a Can Costa i Font. Els empresaris del Cercle Català de Negocis ho han estudiat i ho explicaran avui amb tot detall!



Joan Canadell i Jaume Vallcorbadel del Cercle Català de Negocis faran una conferència sota el títol “Quin benefici econòmic podrà tenir Catalunya?”. L’acte començarà a les nou del vespre i estarà moderat per l’escriptor i portaveu de la plataforma taradellenca, Antoni Pladevall i Arumí.

Cal destacar que després de l’acte els taradellencs que ho vulguin podran fer efectiu el seu vot anticipat a la consulta convocada pel 13 de desembre.

dijous, 26 de novembre del 2009

L'Equip del Programa "Mitja Part" de Ràdio Taradell retransmetrà el partit del Barça-Madrid

Agenda

Ràdio Taradell retransmetrà en directe el derbi entre el Barça i el Madrid que es jugarà el proper diumenge al camp nou.

L'Equip del Programa "Mitja Part" format per Oriol Vall·llovera, Jordi Marsal i Joan Puig començaran el programa una hora abans del partit i el retransmetran en directe.

CAT posarà una pantalla gegant

La retransmissió del partit la faran en directe des de la sala gran de Can Costa i Font on la comissió organitzadora de la consulta per la independència de Taradell, hi instal·larà una pantalla gegant perque tot el poble puguir seguir el partit.

Molta participació en el taller de pancartes pel 13-D

Consulta per la independència

Dissabte passat es va fer a la Carpa de Can Costa i Font el taller de pancartes per la consulta del dia 13-D. Una vintena de voluntaris es van aplegar a partir de les 11 del matí per realitzar les més de 150 pancartes que aviat lluiran pels balcons i finestres de les façanes de Taradell.

Per cert, si tens un balcó o finestra amb molta visibilitat i vols penjar-n'hi una, envia un mail a consulta@taradell.com indicant-nos a on la penjaràs i té la portarem a casa.







ERC i CIU de Taradell donen suport a la consulta per la independència del 13-D

Consulta per la independència

Esquerra Republicana i Convergència i Unió aplaudeixen el moviment que hi ha a Taradell per la consulta sobre l’autodeterminació del 13 de desembre, després que divendres de la setmana passada es va donar el tret de sortida a la campanya a Taradell. Recordem que va ser en un acte organitzat per Taradell Decideix i que va omplir la sala gran de Can Costa.


El regidor d'Esquerra Jordi Freixas, en declaracions al programa DE QUÈ ES PARLA A L’AJUNTAMENT? de Ràdio Taradell, diu que troba bé que es consulti la població, però creu que una iniciativa d'aquest tipus l'hauria de promoure el Parlament. Ara, de fet, s’està tramitant al Parlament la Llei de consultes.

També la regidora de CiU Imma Codony dóna suport a la iniciativa i diu que és bo que els ciutadans puguin dir la seva amb un tema com aquest, encara que el resultat no sigui vinculant. A Taradell la consulta es farà després que el ple va tirar endavant ja fa uns mesos una moció d'Esquerra perquè es promogués aquesta consulta a Taradell.

Font: Ràdio Taradell

dimecres, 25 de novembre del 2009

Divendres parlarem de l’impacte econòmic que podria tenir la independència de Catalunya

Consulta per la independència


Divendres es farà a Can Costa i Font un acte per parlar de l'impacte econòmic que podria tenir la independència de Catalunya i els problemes de l'actual deficit fiscal.

Joan Canadell i Jaume Vallcorbadel del Cercle Català de Negocis faran una conferència sota el títol “Quin benefici econòmic podrà tenir Catalunya?”.
L’acte començarà a les nou del vespre i estarà moderat per l’escriptor i portaveu de la plataforma taradellenca, Antoni Pladevall i Arumí.

Cal destacar que després de l’acte els taradellencs que ho vulguin podran fer efectiu el seu vot anticipat a la consulta convocada pel 13 de desembre.

Diumenge es farà el partit Barça-Madrid en Pantalla gegant


D’altra banda, diumenge a la tarda s’organitza juntament amb Ràdio Taradell una pantalla gegant per seguir el partit de futbol Barça-Madrid al centre Cultural Costa i Font. Durant l’acte també es podrà votar anticipadament, i es projectaran anuncis i vídeos d’Osona Decideix.

dimarts, 24 de novembre del 2009

Móssen Pladevall parla Clar i Català!

L'Escola Arpa presenta nous tallers

Agenda

L'Escola Arpa de Taradell proposa nous tallers per aquesta tardor.

De cara a les festes es farà un taller d'ornaments de Nadal els dies 2, 9 i 16 de desembre de 8 a 10 del vespre. El taller esta adreçat a aquells a qui els agrada fer objectes de decoració per Nadal, s'ensenyarà a reciclar per decorar i es treballarà la creativitat de cadascú.


L'altre taller preparat és un de Tai-Txi que anirà a càrrec del professor Gerard Torrens i es farà tots els dilluns de 2/4 de 9 a les 10 del vespre.

dilluns, 23 de novembre del 2009

Francesc Homs també dona suport a la consulta

Consulta per la independència

El diputat taradellenc Francesc Homs ha donat suport a la consulta per la independència participant en la col·lecció de vídeos "Vull Votar" de Vilaweb.


(per veure el vídeo fes doble-click al damunt la imatge)


En Francesc anima tothom a participar en el referèndum sobre la independència de Catalunya i diu que el 13-D 'és un dia important per al país, encara que n'hi hagi, com el govern espanyol, que ho vulguin prohibir. Però a Catalunya no ens pararan, si fem les coses pacíficament i lliure.'

La granja de Taradell "Castellets" guanya el Premi Especial Porc d'Or de diamant

Noticies


La granja taradellenca Castellets va ser la gran triomfadora de la Nit dels Premis d'Or que enguany es va celebrar a Vic.

A banda del Premi Especial Porc d'Or de Diamant, el màxim guardò de la nit, els representants de la granja taradellenca ja havien pujat a l’estrada ha recollir recull dos figuretes-or i plata-per productivitat numèrica i nascuts vius, respectivament. Aquesta granja també va aconseguir el 2008 i 2007 el Premi Especial a la Màxima Productivitat. A més ha afegit el premi Or de Nascuts Vius en segona categoria.

Osona, gran triomfadora de la nit

El segon premi més important de la nit, el de la màxima productivitat, tambè es va quedar a Osona ja que va ser per la granja El Clos de Santa Cecília. Aquestes dues granges van ser les grans triomfadores de la nit perquè El Clos tambe va guanyar (entre les explotacions de segona categoria que tenen entre 126 i 375 truges) l’or en nascuts vius i en productivitat numèrica. Les dues granges són de Pinsos Sant Antoni.

Aquests premis confirmen l’excel·lència d’Osona dins el porcí espanyol, ja que als guardons aconseguits per les granges Castellets i El Clos, s’hi han d’afegir, també, les distincions obtingudes per d’altres explotacions. Entre les granges de segona categoria, Estrada i Orra, totes dues de Sant Boi i totes dues, també, de la Cooperativa Plana de Vic, es van endur or i bronze, respectivament, en taxa de parts; i la Granja el Castell, de Sant Pere, i de Pinsos Sant Antoni, es va endur la plata en nascuts vius; entre les de tercera categoria, també va pujar a l’escenari la granja Pujolar, de la Guixa, que es va adjudicar l’or en nascuts vius; entre les de quarta categoria, on participen explotacions d’entre 751 i 1.500 truges, es va premiar les granges Solallong, propietat de Joaquim Rovira, i Mas Rovira, totes dues de Sora, que van obtenir or i plata en nascuts vius, i finalment, a la cinquena categoria, granges amb més de 1.500 truges, l’Alovet, de Granges Terragrisa, de Sant Bartomeu, es va endur l’or en taxa de parts.

16 anys premiant l’excel·lència


Els premis els va crear l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) l’any 1994 i les seves bases han anat canviant fins a fer-les amb l’exigència i independència actual. Els premis compten amb el patrocini de Pfizer Salud Animal. L’IRTA porta 16 anys premiant l’excel·lència.

Les categories dels premis són cinc: la primera és de granges de 10 a 125 mares; la segona, de 126 a 375; la tercera, de 376 a 750; la quarta, de 751 a 1.500, i la quinta, de més de 1.500 mares. A cada categoria es premia la productivitat numèrica, els nascuts vius i la taxa de parts amb tres premis cadascuna.

Font i fotografies: El 9 Nou i Osona.com

diumenge, 22 de novembre del 2009

A La Vanguardia, l'ACN, El Ter, El 9 Nou, RadioCatalunya, Osona.com, etc... en parlen

Consulta per la independència


L'acte que es va fer divendres per explicar la consulta adreçat a la gent gran i en la qual es va encetar el vot secret anticipat a Taradell ha tingut força repercussió a la premsa arribant fins i tot a La Vanguardia (noticia) que en aquest article ees feia ressó de l'estrena del vot anticipat que es va fer a Taradell i a Sant Cugat.

La noticia també ha estat destacada a altres mitjans comarcals i nacionals. Us passem un seguit d'enllaços on en parla:

Vilaweb.cat: El vot anticipat a les consultes activa el referèndum del 13-D

ElTer.Net: Taradell recull els primers vots anticipats de la consulta sobre la independència de Catalunya

El 9 Nou: L'historiador Antoni Pladevall, el primer en fer ús del vot anticipat a les consultes del 13-D

Osona.com i Nació Digital: Mossèn Pladevall: «Cal votar: si no ens traiem aquest jou, ens aixafaran»

RadioCatalunya.ca: TARADELL JA RECULL VOTS PER AL13-D: " SI NO ENS TRAIEM AQUEST JOU ENS AIXAFARAN" ( ANTONI PLADEVALL, HISTORIADOR)

dissabte, 21 de novembre del 2009

Taradell recull els primers vots anticipats de la consulta sobre la independència de Catalunya

Consulta per la independència

La coordinadora taradellenca que organitza la consulta sobre la independència va obrir ahir divendres el procés per votar de forma anticipada.

Totes aquelles persones que no ho podran fer el 13 de desembre, dia de la consulta, van poder votar ja aquest divendres i ho podran fer en pròxims actes i també en alguns establiments del municipi.

El primer vot va ser el de l’historiador i sacerdot Antoni Pladevall (wiki) (foto superior), que va exercir el seu dret després de participar en l’acte de presentació de la consulta a la gent gran de Taradell.

L’acte que va reunir més de 100 persones, es va fer al Centre Cultural Costa i Font amb la participació de Neus Català, catalana de l’any 2006 i presidenta de l’Amical de Ravensbrück. Les dues personalitats van fer referència a les seves vivències personals per defensar la importància que el propi poble català pugui decidir el seu futur. Neus Català va recordar la seva infantesa i els anys de la guerra i l’exili, destacant la importància de tenir una democràcia real. Segons Català, actualment encara es paguen les conseqüències de la Guerra Civil i va afirmar que “no hem pogut sortir d’una època prohibitiva per al poble català” i que “la democràcia l’hem de cuidar cada dia”.

L’única supervivent catalana viva del camp de concentració nazi de Ravensbrück va insistir en què “hem de convèncer la gent que participi en la vida social i política dels llocs on viuen” i va destacar que “hem d’apujar el nivell de la democràcia”. Neus Català va insistir en la necessitat de no deixar perdre tot el que el poble català havia construït.

L’historiador taradellenc, Antoni Pladevall, va ser molt més clar i català. Va fer una síntesi històrica sobre el poble català i la pèrdua d’autonomia catalana a partir de 1714. Antoni Pladevall va afirmar que “Espanya ens ha enredat tota la vida” des de l’època dels Reis Catòlics. “Des de llavors mai més hem set lliures” va denunciar, per afegir que “sembla que hi ha democràcia, però això és mentida. Si hi ha llibertat, que no ens privin de fer votacions. Cadascú és lliure de decidir el que vol”. Segons Pladevall, avui en dia tenim democràcia a la teoria, però no a la pràctica.

L’historiador va criticar que “el café para todos és una presa de pèl” i va dir que “és el moment que la gent digui què volem ser”. També va destacar que “si volem tenir una certa personalitat, necessitem dir que no ens agrada el que hi ha” perquè, segons Pladevall, “si no ens traiem aquest jou, ens aixafaran”.


divendres, 20 de novembre del 2009

Mossen Pladevall i Neus Català avui a Can Costa

Agenda



Neus Català, presidenta de l'Amical de Ravensbrück i Catalana de l’any 2006, i Antoni Pladevall, historiador, participen aquest divendres en un acte informatiu sobre la consulta del 13-D adreçat a la gent gran.

L'acte, que està organitzat conjuntament amb l'associació de jubilats de Taradell, es farà avui a dos quarts de sis de la tarda al Centre Cultural Costa i Font i explicarà tot el procés de la consulta a la gent gran. Al finalitzar hi haurà un psicolavis per tots els assistents.

Taller de pancartes

Demà, dissabte, a les 11 del mati a Can Costa i Font es farà el taller de pancartes que servirà per elaborar un centenar de pancartes per tal de lluir-les als balcons i a les finestres del municipi. Tothom hi està convidat!

Audició de Sardanes

L'Agrupació Sardanista de Taradell ha organitzat per diumenge a 2/4 de 6 de la tarda a Can Costa i Font, una audició de sardanes a càrrec de la Principal de L'Escala.

dijous, 19 de novembre del 2009

Éxit de participació a la XXX edició de la Rupit-Taradell

Reportatge

Més d'un miler, concretament 1.030 persones van ser les que van prendre la sortida aquest diumenge des del pont penjat de Rupit per participar a la XXX edició de la clàssica marxa Rupit-Taradell que cada any organitza el Centre Excursionista de Taradell.

La xarxa ja comença a anar plena de fotos i vídeos de la caminada, us deixem amb un video i unes fotos que hi hem trobat:



Fotografies








Més fotos a:

MesOsona.cat
Osona.com

dimecres, 18 de novembre del 2009

Important! queda aplaçat el taller de pancartes

Consulta per la independència

El taller de pancartes que s'havia de fer aquest vespre a Can Costa i font queda aplaçat fins dissabte dia 21 a les 11:00 del mati a Can Costa.

La idea és fer 100 pancartes per penjar al balcó o a la finestra. Tothom hi està convidat. El material el posa la organització.

Nota: La Comissió de Participació ha de passar igualment per Can Costa i Font aquest vespre per recollir les cartes del porta a porta!

Ja s'han acabat les obres de la ronda de circumval·lació de ponent

Noticies


Aquests dies s'estant enllestint les obres de la ronda de circumval·lació de ponent, el nou vial que ha de permetre reduir el volum de trànsit que passa pel nucli urbà de la població. El vial obert a la circulació va del giratori del polígon del Vivet al de la carretera de Mont-rodon.

En aquesta última etapa s'ha fet la carretera que va de davant de Can Benguerel fins al davant del garatge de Can Prat on s'hi ha construït una gran rotonda. El regidor d'urbanisme Albert Ledesma afirma que “Amb aquest nou tram, la part més important de l’obra està feta”.

Les obres, finançades pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, han requerit una inversió d’un milió d’euros. Per liquidar del tot la circumval·lació, falta per construir un altre tram de ronda, que hauria d’arribar fins al camp de golf.

Font i vídeo: El 9 Nou.

dimarts, 17 de novembre del 2009

Taradell apropa la consulta sobre la independència a la gent gran

Consulta per la independència


La coordinadora taradellenca que organitza la consulta popular sobiranista per al pròxim 13 de desembre continua amb els actes públics. Aquest divendres a dos quarts de sis de la tarda al Centre Cultural Costa i Font de Taradell explicarà tot el procés de la consulta a la gent gran.

L’acte comptarà amb la presència de Neus Català (Catalana de l’any 2006 i presidenta de l’Amical de Ravensbrück) i Antoni Pladevall i Font (sacerdot, historiador, membre de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi). Moderarà l’acte l’escriptor i portaveu de la plataforma taradellenca, Antoni Pladevall i Arumí.

L’acte ha estat organitzat conjuntament amb l’Associació de jubilats de Taradell i està obert a tothom. A la finalització, hi haurà un piscolabis per tots els assistents.

Taller de pancartes

Dema a 2/4 de 10 del vespre es farà a Can Costa i Font un taller per fer pancartes. La idea és fer pancartes petites perque tothom la pugui tenir penjada al seu balcó o a la seva finestra i el poble respiri el referendum pels carrers. Tothom hi està convidat!

Foto: El 9 Nou (Aspecte de Can Costa el passat divendres durant la presentació de la campanya)

El Castell de Mont-rodon acull la 57ª Trobada dels Cavallers de Mont-rodon

Noticies


El 9 Nou. Els cavallers de Mont-rodon, el grup d'osonencs a qui uneix l'estima per la Plana de Vic i l'interès per la literatura i per la figura de Guillem de Mont-rodon, es van tornar a reunir diumenge en la seva 57a trobada anual al Castell taradellenc de Mont-rodon.

La trobada dels cavallers de Mont-rodon tenia un component especial en la 57a edició. Després de tres anys sense nomenaments, diumenge el grup va incorporar dos nous membres. Joan Pallarès i Antoni Ylla-Català van ser investits després de contestar correctament les dues preguntes imprescindibles per esdevenir cavallers.

La imposició dels dos nous cavallers va ser el punt àlgid de la vetllada musical i literària al casal de Mont-rodon, que havia començat amb el concert del violinista Joel Bardolet i el pianista Álvaro Zambrano. Una sonata de Bach, una peça conjunta de Piazzola i dos boleros van integrar el repertori.

Les aportacions literàries van arribar de la mà de Ramon Casanovas -que va explicar la història del campanar de l'església de la Pietat de Vic, que ha recuperat el seu aspecte original- i de Francesc Orenes, que va recitar tres poemes propis.

I la primera part de la trobada va tancar-se amb la presentació del llibre d'Antoni Pladevall sobre Francesc Sans Miquel i de Montrodon, fill de Barcelona, que es va casar amb l'última pubilla de la nissaga del casal.

Felip Puig, secretari general adjunt de Convergència Democràtica, va ser l'encarregat de presentar aquest volum. L'objectiu del propietari del casal, Ramon Costa, i del mateix Pladevall és continuar publicant treballs específics sobre diferents membres del llintage Mont-rodon, a partir de l'estudi inicial que en va fer l'historiador taradellenc.

A principis dels anys cinquanta, les reunions d'una colla de lletraferits de la comarca interessats en al figura de Guillem de Mont-rodon i en la literatura van desembocar en la creació del grup de cavallers i en l'inici de les trobades al casal. A més d'aquestes vetllades anuals, cada dissabte al matí els seus integrants queden a Vic, i fan tertúlia sobre temes d'actualitat.

Font i vídeo: El9Nou

dilluns, 16 de novembre del 2009

Powerpoint de la presentació de la consulta

Consulta per la independència

Us deixem el powerpoint que es va passar divendres en la presentació de la consulta sobre la independència a Taradell

Número de compte per fer aportacions

Consulta per la independència

El número de compte per fer aportacions a la Consulta sobre la independència a Taradell és el següent:


La Caixa de Manlleu. Oficina: Taradell.

2040-0100-91-3300002812






Anunci d'Osona Decideix

Consulta per la independència


Que cal saber per votar a Taradell el dia 13 de desembre?

Consulta per la independència


Quina serà la pregunta?

El dia 13 de setembre es celebrarà a Taradell un referèndum sobre la independència de Catalunya on es formularà la següent pregunta:

ESTÀ D’ACORD QUE CATALUNYA ESDEVINGUI UN ESTAT DE DRET, INDEPENDENT, DEMOCRÀTIC I SOCIAL, INTEGRAT EN LA UNIÓ EUROPEA?

Es votarà com qualsevol altre elecció mitjançant unes butlletes que contindran una de les tres possibles respostes: SI-NO-BLANC.

El vot serà secret i es dipositarà en una urna el mateix dia de la votació. La organització del referèndum tindrà butlletes disponibles amb les tres opcions al mateix lloc de la votació. La votació es farà a Can Costa i Font i es podrà votar des de les 9 del mati fins a les 8 del vespre.

Com sé si puc votar?

Pots votar si resideixes a Taradell i el dia 13 de desembre del 2009 tens 16 o més anys. Per fer-ho hauràs d’exhibir a la mesa electoral l’original del Document Nacional d’Identitat (DNI) i aquest haurà d’indicar que la teva residencia és Taradell.

Si el teu DNI posa un municipi diferent de Taradell, però estàs empadronat a Taradell, caldrà que vagis a l’Ajuntament perquè et facin un volant d’empadronament o de convivència, i dur-lo quan vagis a votar.

Però si soc immigrant, puc votar igualment?

SI. Poden votar totes les persones majors de 16 anys residents a Taradell, tinguin la procedència que tinguin.

Si ets un ciutadà d’un Estat membre de la Unió Europea hauràs de portar el Certificat d’inscripció al registre comunitari i el passaport expedit pel teu Estat. Si ets ciutadà d’un Estat no membre de la Unió Europea hauràs de portar la Targeta de residència on consti la teva adreça de Taradell. I si estàs en situació irregular, podràs votar igualment amb el passaport expedit pel teu Estat.

Això si, si en els documents anteriors no hi surt la teva adreça de Taradell, caldrà que vagis a l’Ajuntament perquè et facin un volant d’empadronament o de convivència, i dur-lo quan votis.

Si aquell dia no hi soc, puc votar abans d’hora?

, utilitzant el vot secret anticipat. Has d’anar a un d’aquests tres establiments: Sastreria Selles, Viatges Toca-Sons o Esports Autonell a partir del dia 1 de desembre, on podràs votar com al vot per correu, i portar la mateixa documentació que hauries de portar el dia de la votació. Allà et facilitaran les paperetes i els sobres per votar en el mateix moment, de manera secreta i amb plenes garanties.

Nota: No es recollirà cap dada dels votants, ni el nom, ni l’adreça, només el numero de DNI constarà a l’ordinador per evitar la duplicació de vots, i s’esborrarà quan acabi el recompte.

diumenge, 15 de novembre del 2009

Resum de premsa de la presentació de la consulta

Consulta per la independència

Alguns mitjans digitals d'abast nacional s'han fet ressó de l'éxit de la presentació de la consulta sobre la independència que es va fer a Taradell divendres.

Des de Vilaweb, fins al Racó Català o RadioCatalunya.ca passant per els mitjans comarcals com El9Nou, ElTer.net i alguns altres han parlat de l'exitosa presentació.


Vilaweb. Un acte multitudinari a Taradell inicia la campanya del referèndum a Osona


100.000 persones, el noranta per cent de la població de la comarca, tindran dret a vot el 13 D

Més de tres-centes persones van omplir anit el Centre Cultural de Taradell en l'acte que donava inici a la campanya pel referèndum sobre la independència del 13 de desembre. Quan falta un mes per a les votacions, Alfons López Tena va anunciar que el referèndum es farà en 40 poblacions de la comarca que representen el noranta per cent dels habitants. Dilluns comença el repartiment de cartells, pancartes i material informatiu, quan ja quedarà menys d'un mes per a les votacions. (llegir +)

Racó Català. Taradell obre la campanya per les consultes a Osona

Acte multitudinari al Centre Cultural Costa i Font de la vila · Uns 40 municipis osonencs consultaran els seus ciutadans el 13D

El Centre Cultural Costa i Font de Taradell es va quedar petita el divendres per acollir la presentació oficial de la campanya per la consulta sobre la independència, que uns 40 municipis d'Osona duran a terme el proper 13 de desembre, impulsades per la plataforma Osona Decideix.(llegir +)

El9Nou.cat. La campanya del 13-D comença omplint la sala gran de Can Costa i Font de Taradell

Hi van participar Mònica Sabata, Vicent Partal i Alfons López Tena

Josep Comajoan. Taradell ha començat amb força la campanya d'informació de les consultes sobiranistes del 13 de desembre. Ho va fer aquest divendres amb una sala gran de Can Costa i Font plena de gom a gom. Hi van participar Mònica Sabata, Vicent Partal i Alfons López Tena.

L'acte, presentat per l'escriptor local Antoni Pladevall i Arumí, va començar amb una breu explicació per part de Toni Reig, del col·lectiu organitzador de la consulta a Taradell, de com anirà la campanya (fan quasi un acte per setmana) i de com funcionarà la consulta i com es pensa finançar. (llegir +)


Elter.net. Partal, Sabata i López Tena asseguren a Taradell que la força de les consultes està en la societat civil

Unes 300 persones van participar aquest divendres al vespre en la presentació oficial de la campanya per la consulta sobre la independència de Taradell. Vicent Partal, Mònica Sabata i Alfons López Tena van aportar el seu punt de vista sobres les consultes (llegir +)

També en Parlen:

RadioCatalunya.ca (enllaç)
Alt Pirineu.org (enllaç)
Zaragozame (enllaç)
Ràdio Taradell (enllaç)
Osona.com (enllaç)
Vilaweb Vic (enllaç)

dissabte, 14 de novembre del 2009

Éxit de participació en la presentació de la campanya per la consulta a Taradell



Consulta per la independència


La sala gran del Centre Cultural Costa i Font es va omplir aquest divendres al vespre per participar en la presentació oficial de la campanya per la consulta sobre la independència de Taradell. L’acte es va fer al Centre Cultural Can Costa i Font amb la participació de tres figures relacionades amb la iniciativa. Vicent Partal, Mònica Sabata i Alfons López Tena van aportar el seu punt de vista sobres les consultes a partir de l’experiència d’Arenys de Munt i van insistir en la necessitat de potenciar la participació de la societat civil.

Mònica Sabata, ex-portaveu de la Plataforma pel Dret de Decidir, va destacar que “les consultes signifiquen una posada en marxa del dret de decidir” i que “el discurs que havíem fet fa dos o tres anys, ara es podrà palpar”. En aquest sentit, no va amagar que “és cert que seran consultes simbòliques i organitzades per la societat civil”, però va afegir que “és evident que signifiquen un pas important en l’exercici de la democràcia participativa del nostre país”. També va destacar que les consultes aporten una sèrie de beneficis. En concret, aporten la creació de xarxa “un tema vital en l’avenç cap al sobiranisme”, pedagogia “perquè a Catalunya no estem acostumats a celebrar referèndums”; i poden ajudar a sensibilitzar “gent que no comparteix el nostre camí de país perquè Arenys va tenir el problema que només va tenir participació de gent que ja estava convençuda”.

Sabata va acabar recordant que la consulta “ha de ser un exercici de normalitat” i alertant que després del dia de la consulta “seria una llàstima que aquestes xarxes que estem creant es quedin en un sol dia perquè tenim molt camí a recórrer”.
Vicent Partal, periodista i director de Vilaweb, es va presentar com a voluntari per la campanya dels referèndums. També va fer una crida a la participació, però es va centrar en la incidència internacional de les consultes. Només començar va afirmar que “estem en una cruïlla històrica, ens hem de posar les piles i podem tocar una aspiració que fa molts anys semblava impossible”.


Partal va fer un discurs molt optimista comparant la situació catalana amb canvis històrics que s’han produït a nivell mundial, com la caiguda el mur de Berlín o l’elecció de Barack Obama com a president dels Estats Units. Va recordar que el món havia canviat molt i que, avui en dia, els petits estats tenien més bona premsa internacional. Així, va explicar que vuit dels 12 països on es viu millor del món són del mateix tamany que Catalunya, set d’aquests formen part de la Unió Europea, 6 no eren independents l’any 1900 i 6 parlen llengües menys parlades que la nostra. ”Tenim la capacitat de ser un país com aquests”, va afegir. I va ser molt contundent en dir: “ Però ens ho hem de creure. Si avui no som el que volem ser, només tenim la culpa nosaltres”.

Vicent Partal va posar data per un referèndum oficial sobre la independència. “No estic parlant del 2014 ni del 2025. Estic parlant de l’any vinent. Hi ha eleccions i hem d’aconseguir que tots els partits polítics hi acudeixin dient que estan a favor de fer un referèndum sobre la independència i que si la gent ho vol ells convoquin des del Parlament un referèndum”. I va afegir que cal “demostrar que estem preparats i volem fer un referèndum vinculant”, demanant que hi hagi participació el 13 de desembre. “Si aconseguim que a Osona la majoria de la gent voti. Això és un canvi històric com la caiguda del mur de Berlín o el president d’Obama. Però això no apareix del no res, això s’ha de treballar”, va destacar.

Alfons López Tena, coordinador general d’Osona Decideix, va tancar l’acte. Va destacar que a Osona el que farem “és un referèndum amb tot el rigor i fermesa” i el que farem és “demostrar que els catalans estem en condicions de construir un estat”. López Tena va insistir en la rigurositat de tot el procés i en la necessitat d’aconseguir una gran participació. “Si cal hem d’anar a recollir els vots un per un”, i va afirmar que no només dels que estan a favor de la independència de Catalunya. “Els que estan en contra tenen el mateix dret a anar-hi sense estar psicològicament intimidats. S’ha de respectar els que no hi estan d’acord”, va recordar. Finalment, va anunciar que aproximadament uns 40 municipis a Osona faran la consulta sobre la independència, cosa que suposa al voltant de 100.000 persones amb dret a vot i prop del 90% de la població d’Osona.

A l’inici de l’acte la coordinadora taradellenca va presentar els pròxims actes de la campanya, el sistema de finançament i el protocol que es farà servir el dia de la consulta. El pròxim acte serà divendres 20 de novembre amb l’explicació del procés de la consulta a la gent gran de Taradell. El 27 de novembre hi haurà una xerrada sobre el benefici econòmic que podria tenir Catalunya amb Jaume Vallcorba i Joan Canadell. El 10 de desembre hi haurà un xerrada amb la participació de Vicent Sanchís, Vicenç Villatoro i Josep Maria Soler i Sabater. Mentre que el 12 de desembre es farà una festa fi de campanya amb actuacions i botifarrada popular.

divendres, 13 de novembre del 2009

El món a RAC1 i el Singular Digital avui han parlat de nosaltres


Consulta per la independència

Si avui t'has llevat escoltant "El món a RAC1" (bloc) hauras sentit que una de les noticies del dia era la Presentació de la Campanya que aquest vespre fem a Taradell. El Jordi Basté ha donat la noticia tres o quatre vegades recordant que "Taradell era el primer poble de Catalunya que presentava publicament la campanya"

D'altra banda el diari electrònic "El Singular Digital" (web) també s'en fa ressò avui amb un article fet a partir de les declaracions que el portaveu taradellenc, l'escriptor Antoni Pladevall, va fer ahir a aquest diari.

Pots llegir l'article a continuació:

Taradell, primer poble d’Osona que presenta la campanya pel 13-D


Pladevall reconeix que amb uns bons resultats el pròxim dia 13 “la independència pot deixar de ser un somni inabastable”

Taradell és el primer poble de la comarca d’Osona, que presenta avui la campanya per a la consulta sobre la independència del 13 de desembre. El motiu que aquesta sigui la primera localitat és doble: d’una banda, el poble de gairebé 6.000 habitants, “es va començar a organitzar molt aviat després de la consulta d’Arenys” i, de l’altra, està adscrit a la comissió organitzativa d’Osona Decideix, la qual cosa els “ha donat cobertura organitzativa” i els “ha permès seguir la normativa legal vigent”, explica el portaveu de la Coordinadora Taradallenca, grup impulsor de la consulta, Antoni Pladevall. (llegir +)

dijous, 12 de novembre del 2009

Diumenge se fa la XXX Marxa Rupit-Taradell



Agenda

Ja està tot apunt per celebrar una nova edició de la Marxa Rupit-Taradell aquest proper diumenge. La popular marxa de 43,5 quilometres arriba aquest any a la 30ª edició.

El preu de la inscripció és de 20 pels socis i 25 pels no-socis si la inscripció es fa abans del dia 14. Si es fa el 14 o el 15 el preu és de 36 euros. La organització posa al servei de tots els participants un servei d'autocars per anar a Rupit al preu de 6.5 euros per participant. Cal fer un ingrés per cada participant indicant el nom i cognom.

Per obtenir la tarja de control cal presentar el rebut bancari o be al local social del CET el dissabte 14 de novembre, de 2/4 de 8 a les 9 del vespre, o be el mateix dia de la marxa a la sortida de Taradell o de Rupit. Els autocars sortiran de davant de l'església de Taradell, de les 6 a 2/4 de 7 del matí i la sortida de la marxa serà entre les 7 i 2/4 de 8 del matí, del pont de fusta de Rupit.



Bases

1. - La marxa RUPIT - TARADELL és una prova no competitiva, oberta a tothom, que té per objectiu conèixer una part de l'entorn de les Guilleries i Osona.
2.- La prova es celebra el dia 15 de novembre de 2009.
3. - La distància total és de 43,5 quilòmetres.
4. - L'itinerari està totalment senyalitzat amb senyals de GR - PR i senyalització pròpia de la marxa.
5. - La sortida es fa entre les 7 i 2/4 de 8 del matí de Rupit (pont de fusta). Per anar a Rupit, hi ha un servei d'autocars, que surten entre les 6 i 2/4 de 7 del matí del davant de l'església de Taradell.
6. - L'hora màxima d'arribada són les 6 de la tarda, al local social del CET. Moment en que es dóna per acabada la marxa.
7. - A partir de les 6 de la tarda, l'organització es desvincula dels participants que no l'hagin acabada.
8. - Controls i avituallaments: hi ha 7 controls i 7 avituallaments. A tots els controls és imprescindible segellar la tarja de pas, per poder obtenir el record de la marxa.
Aquests controls també serveixen per a notificar l'abandonament de la marxa, si és el cas, però cadascun dels participants que abandonin es buscarà el seu mitjà de transport.
9. - El control i avituallament nº 6, de Sant Julià de Vilatorta, es tanca a les 3 de la tarda, i el control nº 7, corresponent a la Collada, es tanca a les 5 de la tarda.
10. - No es donarà per vàlida la marxa, a tots els participants que:
- No tinguin la tarja de control degudament segellada.
- No facin la totalitat del recorregut a peu.
11. - En cas de pluja, la sortida es dón aigualment.
12. - A l'arribada, hi ha establert un servei d'assessorament fisioterapèutic per a millorar la recuperació dels participants.
13. - Durant tot el recorregut, hi ha "home escombra" que s'encarrega de tancar els avituallaments. Tota persona que resti per darrera d'aquest "home escombra" queda fóra de la marxa.

Disposicions finals

1r. - Cal estar degudament preparat per a fer la marxa. L'organització es desvincula dels possibles accidents, danys, que rebin o causin els participants, o de possibles pèrdues d'objectes personals, si bé es vetllarà per evitar-los.
2n. - El fet d'inscriure's representa l'acceptació d'aquestes bases. Qualsevol alytre cas que no estigui previst per aquestes bases, serà resolt per l'organització.
3r.- Demanem a tots els participants que tinguin en compte no llençar deixalle spel camí, i que siguin respectuosos amb la natura.

Per a més informació adreceu-vos al local del CET o al correu aventuracet@gmail.com o be a la pagina web del Centre (web)

Taradell ja surt al Google Street View

Noticies




Els carrers de Taradell ja apareixen fotografiats al Google Street View. Ho podeu comprovar fent un click en aquest enllaç.

Ja fa temps que mitjançant el Google Maps (enllaç) es pot navegar per gairebé tota l'esfera terràqüia com si d'un gran mapa es tractes o be a vista de satèl•lit amb fotografies aéreas.

Ara fa un parell d'anys l'empresa propietària, l'americana Google, ho fa perfeccionar i hi va incloure la fotografia a peu de carrer de grans ciutats americanes. A partir del maig de 2008 s'hi va incloure ciutats com Barcelona i València. I ara aquesta tecnologia ja ha aparegut a Taradell i als principals pobles d'Osona i dels Països Catalans.

Segons sembla el cotxe que va venir a fotografiar Taradell ho deuria fer l'Agost del 2008 ja que hi ha el poble de Festa Major. Segurament el 21 o 22 d'agost del 2008 ja que les botigues estan obertes.

Més Fotografies





dimecres, 11 de novembre del 2009

Tallat el camí d'anar al Pla de Marenga

Foto-Denuncia


Ens envia un mail la Maria Àngels de Taradell denunciant que arrel de les obres de la nova variant ha quedat tallat el camí per anar a peu al pla de Marenga o a Can Benguerel.

Com es pot veure a les fotos si es ve del centre del poble i es vol anar cap a Marenga el camí queda tallat i cal saltar les tanques que s'hi han instal•lat. La Maria Àngels que està "molt enfadada i al•lucinada", denuncia que "És una vergonya que un camí de tota la vida, el tallin".

A banda també explica que aquest dissabte passat va veure com uns nens corrien perill quan la van voler travessar amb les bicicletes. Finalment afegeix: "Fins que atropellin algú, desprès posaran fil a l’agulla".