divendres, 30 de setembre del 2011

L'històric quiosc de la Plaça canvia d'ubicació

Notícies

La nova ubicació del quiosc
L'històric quiosc de la Plaça de Taradell ja no existeix. Ens referim a la marquesina que sempre ha estat situada just a la part dreta de la Plaça, venint de la Font Gran. Les obres d'urbanització del nucli antic del municipi han obligat el seu trasllat. Ara el quiosc es troba uns metres més avall en un local comercial del carrer de la Font. Un cop acabades les obres d'urbanització es decidirà si torna al seu lloc històric o se li busca una nova ubicació.

dijous, 29 de setembre del 2011

Es busquen fotografies antigues de l'escola de les Monges de Taradell

 Notícies

El Grup de Recerca Local de Taradell fa una crida a tots aquells taradellencs que puguin guardar o tenir en possessió alguna fotografia sobre l'escola de les "monges". En concret, es demanen fotos de més de 30 anys d'antiguitat sobre l'escola de les Monges. En cas de tenir, agraixen si es poden portar a la biblioteca Antoni Pladevall i Font o posar-se en contacte amb la biblioteca (93 880 10 56). El Grup en farà una còpia per poder fer un muntatge sobre la història d'aquesta escola.

dimecres, 28 de setembre del 2011

Alguns veïns de Taradell recullen signatures en contra dels canvis de circulació del centre del poble

Notícies

Font: Ràdio Taradell

Els veïns estan descontents amb els canvis de circulació al centre del poble per les obres del nucli antic. Sobretot, lamenten que el passeig Domènec Sert s'hagi convertit en un carrer de sentit únic. El quiosquer del poble, Ignasi Subirachs, és qui està liderant les queixes. En declaracions a Ràdio Taradell, ha explicat que amb tots aquests canvis hi surten perdent.

dimarts, 27 de setembre del 2011

L'Esbart dansaire Sant Genís celebra diumenge el dia del soci

Agenda


L'Esbart dansaire Sant Genís de Taradell celebrarà aquest diumenge la tradicional festa del soci. La jornada començarà a les 11 del matí amb una cercavila de dansaires pels carrers del poble. Més tard, la festa continuarà a les 2 del migdia amb una arrossada popular. Els tiquets es poden comprar fins aquest dimecres a can Vilaró. Finalment, la trobada es tancarà amb una roda d'Esbarts juvenils i infantsils al mateix centre Cultural Costa i Font.

dilluns, 26 de setembre del 2011

El CP Taradell cau golejat (6-0) a la pista del Bigues i Riells

Esports
El CP Taradell no ha començat amb bon peu la temporada i va encaixar una golejada aquest diumenge a la tarda a la pista del Bigues i Riells per 6 a 0, encara que el partit va ser més igualat del que reflexa el resultat. Un gol en els primers minuts dels locals va fer que els taradellencs anessin sempre a remolc al marcador. Tot i així els blanc-i-blaus van fer  una bona primera part, amb ocasions per empatar però sense encert en els metres finals.

diumenge, 25 de setembre del 2011

La UD Taradell perd per 4 a 2 al camp del Palau Solità

Esports

Mal partit de la UD Taradell que ha perdut per un contundent 4 a 2 al camp del Palau-Solità i Plegamans. Els taradellencs han fet una mala primera part, mentre que a la segona han estat molt millor però els locals han sentenciat amb molta efectivitat a porteria contrària. El Taradell es queda amb 4 punts després de tres jornades.

Setze colles han participat a la trobada gegantera de Taradell

Notícies


Un total de 16 colles geganteres han participat aquest diumenge en la 18a edició de la Trobada Gegantera de Taradell. Durant tot el matí els balls dels gegants i la música de les gralles han estat els protagonistes d'una jornada que ha reunit un nombrós públic pels carrers de Taradell.

divendres, 23 de setembre del 2011

El Club Patí Taradell debuta aquest diumenge a la Primera Catalana

Esports

El CP Taradell enceta temporada aquest cap de setmana. De nou, competirà a la Primera Catalana amb l'objectiu de no patir per mantenir la categoria. L'equip taradellenc debuta a la pista del Bigues i Riells aquest diumenge a partir de 3/4 de 7 de la tarda.

dijous, 22 de setembre del 2011

Dos taradellencs triomfen al ral·li Panàfrica

Esports

Font: Ràdio Taradell

Josep Pujol i Joan Serra van participar del 5 al 10 de setembre al ral·li Panàfrica i van aconseguir pujar al tercer lloc del podi. Es tracta d'una prova que transcorre al desert i en la qual els participants han d'anar d'un punt a l'altre fent els menys quilòmetres possibles, és a dir, buscant els camins més rectes.

La Mancomunitat La Plana posa en marxa tallers per a la gent gran

Notícies


Aquest mes de setembre es posa en marxa el nou curs de Tallers per a gent gran que els ajuntaments d’Aiguafreda, Balenyà-Els Hostalets, El Brull, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell i Tona, amb el suport del Programa de Dinamització de Gent Gran de La Mancomunitat La Plana, organitzen per 8è any consecutiu.

dimecres, 21 de setembre del 2011

20 colles participaran a la Trobada de gegants de Taradell d'aquest diumenge

Agenda


La Colla Jove de geganters i grallers de Taradell organitza aquest diumenge una trobada de gegants. L'activitat es portarà a terme durant tot el matí amb una plantada de gegants a les 9 i una cercavila a partir de 2/4 de 12. A la una del migdia a la carpa es farà la ballada de gegants. Hi participaran un total de 20 colles: Sant Miquel de Balenyà, Prats de Lluçanès, Manlleu, Lliçà de Vall, Caldes d'Estrac, Thüir (França), Tarragona, El Port de la Selva, Ribes de Freser, Puig-reig, Torelló, Sant Vicenç de Montalt, Aiguafreda, Vilada, Gironella, Sant Carles de la Ràpita, Teià, La Cellera de Ter, Tavertet i Breda.

dimarts, 20 de setembre del 2011

Alguns apunts del ple municipal del mes de setembre

Ajuntament

Font: Ràdio Taradell

Dijous passat es va celebrar el ple municipal del mes de setembre. Un ple curt i amb pocs punts trascendents. Tot i això, ERC va presentar un recurs sobre la licitació de l'obra "Espai d'Aigua a Taradell fase 1.2", que va ser desestimat. També es va desestimar una moció presentada per PxC sobre el vot dels immigrants en les eleccions municipals.

dilluns, 19 de setembre del 2011

Tot a punt per la 2a edició de la Duatló del Bandoler

Esports


El CET L'Enclusa i el Centre Excursionista Taradell organitzen el pròxim diumenge 2 d'octubre la segona edició de la Duatló del Bandoler. La competició està integrada dins el Circuit Terra Endins de duatlons. Les inscripcions estan obertes fins el 29 de setembre.

dissabte, 17 de setembre del 2011

La UD Taradell aconsegueix el triomf (3 a 0) en el derbi contra el Sant Vicenç de Torelló

Esports

La UD Taradell ha aconseguit aquest dissabte la primera victòria de la temporada a Segona Catalana. Ho ha fet amb un convincent 3 a 0 contra el Sant Vicenç de Torelló, en un partit que no ha estat gens plàcid. Els gols taradellencs han estat marcats per Edu Dot i Joan Canó, en dues ocasions.

La Biblioteca de Taradell fa un viatge cultural a Escòcia

Notícies


La setmana passada un grup de 24 usuaris de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font van fer un viatge cultural de cinc dies per Escòcia. Des del mes de març la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, especialitzada en senderisme, excursionisme i viatge, ha realitzat diferents activitats culturals relacionades amb Escòcia: Club de lectura, conferències, concerts de música escocesa, presentacions de llibres, projeccions d'audiovisuals, hores del conte….amb l'objectiu de donar a conèixer molt millor aquest país, la seva cultura i tradicions i les seves possibilitats turístiques i sobretot senderistes.

dijous, 15 de setembre del 2011

Jesús Ramos inaugura una mostra de Cartografies a can Costa i Font

Agenda


El taradellenc Jesús Ramos inaugura aquest divendres a les 7 de la tarda l'exposicó 'Cartografies'. Es tracta d'una mostra de les darreres obres que realitza des de 2009, centrades en el paisatge i l'espai, des d'un punt de vista cartogràfic.

dimecres, 14 de setembre del 2011

Aquest dijous es fa el ple del mes de setembre

Ajuntament

Aquest dijous, 15 de setembre, hi haurà el ple corresponent al mes de setembre a l'Ajuntament de Taradell. La sessió es farà a la sala de plens de la Casa de la Vila i començarà a 2/4 de 9. Com és habitual, el podreu seguir en directe per Ràdio Taradell. Aquest n'és l'ordre del dia:

dimarts, 13 de setembre del 2011

Ràdio Taradell ha estrenat temporada aquesta setmana

Notícies

Font: Ràdio Taradell

Aquest dilluns Ràdio Taradell ha donat el tret de sortida a la temporada 2011-12 amb una nova programació que consolida l'aposta dels últims anys i incorpora algunes novetats. Destaquen dos programes nous. 'Can Pixa', que s'emetrà els divendres de 7 a 8 del vespre, i  'El nom sense progrma', que s'emetrà els dimecres de 6 a 8 de la tarda.

dilluns, 12 de setembre del 2011

Unes 200 persones es concentren davant l'Ajuntament per reivindicar el model educatiu català

Notícies


Els veïns de Taradell han sortit al carrer aquest dilluns a la tarda per protestar contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que insta a introduir el castellà com a llenguar vehicular en l'ensenyament català. Unes 200 persones s'han concentrat davant l'Ajuntament on s'ha llegit una moció en suport a l'escola catalana.

La UD Taradell debuta amb un empat a zero al camp del Granollers

Esports

La Unió Deportiva Taradell va iniciar la temporada 2011/12 amb un bon empat al camp del Granollers, un dels rivals importants de la Segona Catalana. Els taradellencs van fer un bon partit i van tenir opcions d'endur-se la victòria, sobretot a la segona meitat.

Al primer temps, domini d'un Granollers que va sortir amb ganes d'encarrilar el partit. Els taradellencs, a mesura que van anar passant els minuts, es van trobar més còmodes. Als 20 minuts ja van haver de fer la primera substitució, obligada per la lesió de turmell de Joan Morcillo. La interrupció del joc, però, no va descentrar els taradellencs.

diumenge, 11 de setembre del 2011

El Club Patí Taradell presenta els equips d'aquesta temporada

Esports


El Club Patí Taradell va aprofitar aquest dissabte per fer la presentació oficial de tots els equips que defensaran els colors de l'entitat durant aquesta temporada. Els jugadors es va fer la foto de familia després d'una tarda, durant la qual es van anar disputant partits amb la participació de tots els equips del club, des dels més petits de l'escola fins a l'equip sènior.

Més de 50 persones participen a la columna taradellenca de la Marxa dels Vigatans

Notícies


Més d'una cinquantena de taradellencs es van reunir aquest dissabte a la Plaça de les Eres per baixar a peu cap a Vic a participar en la Marxa dels Vigatans. Es tracta de la columna de Francesc Sans Miquel i de Mont-rodon que és el quart any que participa en aquesta marxa de torxes. Diversos pobles osonencs han participat en la multitudinaria marxa que va acabar a la Plaça de la Catedral. L'hereu de Taradell, Josep Masgrau, va ser el penonaire.

divendres, 9 de setembre del 2011

La UD Taradell inicia la temporada aquest diumenge al camp del Granollers

Esports


La UD Taradell de 2a Catalana debuta aquest diumenge en partit de lliga. Ho farà al camp d'un sempre complicat Granollers a les 6 de la tarda. L'objectiu de la nova temporada és la permanència.

dijous, 8 de setembre del 2011

La biblioteca mostra una visió peculiar de "Els grans transatlàntics"

Notícies


Des d'aquesta setmana es pot visitar a la biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell l'exposició "Els grans transatlàntics". Es tracta d'una mostra dedicada a ensenyar, a través de documentes gràfics, una visió diferent d'aquests grans vaixells.

dimecres, 7 de setembre del 2011

Dilluns es farà una concentració de protesta a favor del català a l'escola davant l'Ajuntament

Notícies

Taradell també es sumarà a les concentracions de protesta contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que insta a introduir el castellà com a llengua vehicular a l'ensenyament català. Aquest proper dilluns 12 de setembre s'ha convocat una concentració a les 19h al davant de l'Ajuntament de Taradell.

dimarts, 6 de setembre del 2011

Taradell tornarà a formar una columna per la Marxa dels Vigatans

Notícies



El pròxim 10 de setembre es celebra una nova edició de la Marxa dels Vigatans. I Taradell hi participarà de nou amb una columna, que porta el nom de Francesc Sans Miquel i de Mont-rodon, en honor a qui va ser comandant de les tropes catalanes durant la Guerra de Successió. L'acte consisteix en anar a Vic a peu per tal de participar en la marxa de torxes cap a la Catedral i a l'ofrena floral a Bac de Roda. Per això des d'Osona surten diverses columnes.

dilluns, 5 de setembre del 2011

Un taller memòria històrica per saber com eren els comerços de Taradell

Notícies




El Grup de Recerca Local de Taradell i l'Arxiu Fotogràfic han organitzat el segon taller de memòria històrica per al mes d'octubre. L'any passat van encetar el projecte "Imatges per fer memòria" amb fotografies que hi ha a l'arxiu sobre grups escolars. Es va escollir aquest tema perquè el Grup de Recerca va començar a treballar sobre les escoles del municipi de Taradell i aquesta activitat va servir per complementar la investigació inciada.

dijous, 1 de setembre del 2011

Plena activitat en les obres d'urbanització del nucli antic de Taradell

Notícies


Des d'aquesta setmana s'han iniciat intensament les obres d'urbanització del centre de Taradell. Aprofitant que s'ha acabat la Festa Major d'estiu, aquest dilluns ja es va començar a aixecar el sòl de la zona de la Plaça.