dimecres, 29 de febrer del 2012

Ja està convocada la desena edició del Premi literari Solstici de Taradell

Notícies



La desena edició del Premi Literari Solstici de Taradell ja ha fet públiques les bases. El certamen, organitzat per la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell i la comissió Premi Solstici, té tres categories per a obres de prosa i poesia. El termini de presentació dels treballs s'acaba el 30 d'abril.

dimarts, 28 de febrer del 2012

La feina dels Tonis de Taradell i de l'Alzinar de la Roca en un reportatge per 'Espai Terra' de TV3

Notícies


La presència del popular meteoròleg, Tomàs Molina, a la Festa dels Tonis de Taradell 2012 no es va tancar amb el pregó. I és que aquest dilluns l'Alzinar de la Roca va ser escenari de la gravació d'un reportatge per al programa 'Espai Terra' de TV3. L'emissió, segurament, serà el 12 i 13 de març.

dilluns, 27 de febrer del 2012

La zona de La Plaça ja està asfaltada

Notícies


Finalment, s'han pogut fer els treballs d'asfaltat de la zona de La Plaça. Aquest dilluns s'ha començat a asfaltar la zona, després que aquesta acció s'hagués allargat les últimes setmanes a causa de les temperatures baixes i la nevada de principis de febrer. Cap a les 8 del vespre ja es podia circular per la zona.

La UD Taradell perd per 3 a 1 al camp del Castellar del Vallès

Esports


La Unió Deportiva Taradell va perdre aquest diumenge al matí al camp del Castellar del Vallès, tot i avançar-se en el marcador. Els taradellencs van sucumbir a la segona meitat, quan els locals van capgirar el marcador amb tres gols.

diumenge, 26 de febrer del 2012

El CP Taradell perd a casa amb el Girona (2 - 5)

Esports

El Club Patí Taradell va perdre aquest diumenge al municipal del Pujoló contra el Girona. Els taradellencs sempre van anar a remolc en el marcador. Els primers minuts del patit van marcar el matx, ja que els gironins van agafar un avantatge de tres gols.

"El primer foc" guanya el concurs de carrosses d'un multitudinari Carnaval de Taradell

Notícies


La carrossa "El primer foc" es va endur dissabte el primer premi a la millor carrossa del Carnaval de Taradell. La segona posició va ser per "Trups Mestresso" i el tercer lloc per "Peti qui peti!". En el concurs d'aparadors el primer premi va ser per la botiga Xics, seguit per Home-Dona Moda Sellés i Dia i Nit. Cal destacar que el Carnaval de Taradell va demostrar està plenament consolidat amb la participació de 26 carrosses i centenars de persones disfressades.

divendres, 24 de febrer del 2012

Taradell tindrà un nou giratori a l'alçada de can Viloi

Noticies


Foto: Miquel Vilardell
Les obres d'urbanització del nucli antic de Taradell també tenen prevsit construir un petit giratori al final del carrer Guillem de Mont-rodon. Concretament, davant de Can Viloi. Aquests dies ja s'hi han pogut veure màquines fent els treballs.

dijous, 23 de febrer del 2012

Un total de 25 carrosses participaran a la rua de Carnaval de Taradell

Notícies


Font: Ràdio Taradell

25 carrosses, el mateix nombre que l'any passat, participaran al Carnaval de Taradell d'aquest dissabte. Les activitats es van presentar aquest dimecres a la tarda en roda de premsa al centre cultural Costa i Font amb la presència del director de Ràdio Taradell, entitat organitzadora, David Bigas, i la regidora de Joventut, Lluïsa Sañé, que ha presentat la campanya “Viu la festa a Taradell! Diverteix-te sense passar-te!”.

dimecres, 22 de febrer del 2012

Ja està oberta la convocatòria per optar al lloguer dels pisos socials de Taradell

Notícies


Foto: Miquel Vilardell
L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha obert aquesta setmana la convocatòria per adjudicar algun dels pisos de protecció oficial de lloguer de Taradell. Després de les crítiques de l'alcalde i d'una reunió amb el departament d'Habitatge de la Generalitat i Adigsa, empresa responsable de la gestió, s'ha desencallat el problema de les assignacions.

Aquest divendres comencen les jornades de portes obertes als centre educatius de Taradell

Notícies


A partir d'aquest divendres s'inicien les jornades de portes obertes als centres escolars de Taradell. La primera escola en obrir les instal·lacions serà l'escola El Gurri que divendres a la tarda de 4 a 6 farà la primera jornada de portes obertes. Durant la setmana del 27 de febrer al 2 de març també es podran visitar però a hores concertades.

dimarts, 21 de febrer del 2012

L'empresa FUSREI de Taradell fabrica els tancaments i portes del pavelló espanyol a l'exposició Floriade 2012 dels Països Baixos

Notícies


L'empresa taradallenca FUSREI SL (www.fusrei.com) és l'encarregada de subministrar els tancaments exteriors i portes interiors amb fusta massissa del pavelló espanyol a l'exposició internacional Floriade 2012 a Venlo (Països Baixos). Aquesta és una exposició internacional d'horticultura que es celebra cada 10 anys. La Floriade 2012 se celebrarà entre el 5 d'Abril i el 7 d'octubre d'aquest any.

dilluns, 20 de febrer del 2012

La gent gran de Taradell participa al taller "Els avis cangurs"

Notícies


El passat dimarts 14 de febrer va finalitzar la darrera sessió del taller anomenat “Els avis cangurs", organitzat per l’Associació de Jubilats i pensionistes de Taradell, l’Àrea de Serveis Socials i Ciutadania de la Mancomunitat La Plana i el propi Ajuntament. La iniciativa va tenir un èxit de participació.

El CP Taradell perd a Caldes amb un arbitratge decisiu

Esports

El Club Patí Taradell va perdre per la mínima aquest passat dissabte a la pista del Caldes, en un partit on les decisions arbitrals van ser molt rigoroses contra els taradellencs. El matx va acabar amb 4 a 3 per als locals.

diumenge, 19 de febrer del 2012

Algunes imatges del Carnaval infantil de Taradell

Fotos


El centre cultural Costa i Font de Taradell ha acollit aquest diumenge el Carnaval infantil. Durant tota la tarda, la sala gran de can Costa s'ha omplert de canalla i de molts pares i mares per gaudir de l'animació del grup "Rah-Mon Roma". Us deixem amb un petit recull d'imatges.

divendres, 17 de febrer del 2012

L'asfaltat de La Plaça es farà aquesta pròxima setmana

Notícies



Finalment, la zona de La Plaça s'asfaltarà aquesta pròxima setmana. Així ho va anunciar l'alcalde, Lluís Verdaguer, arran d'una pregunta del grup municipal d'ERC. Segons Verdaguer, l'asfaltat es va ajornar per les baixes temperatures, ja que, segons l'empresa encarregada,  no es pot asfaltar per sota dels 5 graus positius.

Els taradellencs que tinguin domiciliat l'IBI tindran una rebaixa del 5%

Ajuntament



El ple municipal d'aquest dijous, corresponent al mes de febrer, va aprovar per unanimitat una bonificació del 5% per a tots aquells taradellencs que tingui domiciliat el pagament de l'IBI en una entitat financera. Aquesta mesura, prevista per llei, es fa per fer front a l'augment del 10% decretat pel Govern estatal i que se suma a l'increment del 7,5% en aquest impost, que es va aprovar al ple del passat novembre. El pagament de l'IBI també es fraccionarà en dos pagaments si s'ha domiciliat.

dijous, 16 de febrer del 2012

Aquest dijous es fa el ple municipal del mes de febrer

Ajuntament


L'Ajuntament de Taradell celebra aquest dijous, 16 de febrer, el ple ordinari d'aquest mes. La sessió començarà una hora més tard, a 2/4 de 9 del vespre, a la sala de plens. Es pot seguir en directe per Ràdio Taradell. L'ordre del dia és el següent:

Nou apartat a Taradell.com

Notícies

A partir d'aquesta setmana afegim un nou apartat a la web. A la columna de la dreta, podreu trobar una secció sobre les defuncions que es produeixin a Taradell. L'objectiu principal és oferir una informació completa d'allò que passa al municipi. Alguns lectors també ens han demanat incloure aquesta informació perquè les esqueles que es reparteixen pel poble no arriben a les urbanitzacions ni als barris allunyats del centre de la vila. I, per tant, desconeixen la defunció.

La secció s'anirà actualitzant a mesura que hi hagi alguna defunció i s'eliminarà la informació quan hagin passat 10 o 15 dies de la defunció. Esperem que la informació sigui útil. Gràcies.

dimecres, 15 de febrer del 2012

El mercat dels dimecres ja només es fa dins la plaça de les Eres

Notícies



Tal i com vam anunciar fa unes setmanes a taradell.com, el mercat dels dimecres s'ha traslladat a partir d'avui a l'interior de la Plaça de les Eres. L'objectiu d'aquest canvi és deixar lliure per la circulació el carrer que ocupaven les parades de fruita i dinamitzar més la resta de parades.

dimarts, 14 de febrer del 2012

Ja estan obertes les inscripcions per la 2a cursa dels Gitanos de Taradell

Esports



El Centre Excursionista de Taradell i el CET L'Enclusa organitzen a principis de març la segona edició de la Cursa dels Gitanos. Es tracta d'una prova amb dos traçats: un de 10 quilòmetres i un altre de 22. Les inscripcions ja estan obertes.

diumenge, 12 de febrer del 2012

Algunes imatges de la Copa Osona de trial a Taradell

Esports



Taradell ha acollit aquest diumenge al matí la primera prova de la tretzena edició de la Copa Osona de trial en bicicleta. La competició s'ha disputat a la zona de l'escola Les Pinediques amb diversos pendents molt pronunciats i un ambient molt fred.

dissabte, 11 de febrer del 2012

La UD Taradell es retroba amb la victòria després de superar el Palau-Solità (0-1)

Esports


La Unió Deportiva Taradell ha trencat la ratxa negativa de sis partits sumant els tres punts davant del Palau-Solità i Plegamans en un partit molt disputat. Els taradellencs n'han tingut prou amb un gol de Torrents a la primera meitat per aconseguir la victòria.

dijous, 9 de febrer del 2012

Per primera vegada a Taradell es farà un concurs d'aparadors amb motiu del Carnaval

Notícies


Font: Ràdio Taradell

Una altra de les novetats que incorpora el Carnaval és un concurs d’aparadors dels comerços de Taradell. L’Agrupació de Botiguers de Taradell, la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Taradell i Ràdio Taradell impulsen el primer concurs d’aparadors, que pretén dinamitzar el teixit comercial del municipi.

dimecres, 8 de febrer del 2012

El popular Richard serà el pregoner del Carnaval de Taradell

Notícies
Per segon any consecutiu, Ràdio Taradell serà l'entitat encarregada d'organitzar la rua de Carnaval el proper 25 de febrer. Entre les novetats hi ha el canvi de recorregut i l'horari, ja que la concentració de carrosses s'avança i començarà a les 6 de la tarda. Ja hi ha una desena de carrosses inscrites i la intenció és superar les 25 carrosses participants de l'any passat. El pregó anirà a càrrec del popular Richard.

dimarts, 7 de febrer del 2012

El pantà de Taradell totalment glaçat

Fotos

Encara que ja ens hem fet ressò de la fotografia per les diferents xarxes socials, també us la mostrem aquí per aquells que encara no l'hàgiu vist. Es tracta d'una foto realitzada per Albert Ureña del pantà de Taradell aquest diumenge 5 de febrer a les 11:27 del matí. Ja ho diuen que una imatge val més que mil paraules.

Foto: Albert Ureña

L'Associació teatral 'Canya que no és conya' prepara un musical

Notícies



L’Associació Teatral ‘Canya que no és conya’ de Taradell prepara, des del novembre de l’any passat, el seu primer musical, que s’estrenarà durant el mes d’octubre del 2012. Es tracta d’una adaptació d’una obra molt coneguda, representada a llocs com Broadway i Londres.

dilluns, 6 de febrer del 2012

L'atur puja en 26 persones a Taradell durant el mes de gener

Notícies

L'atur ha tornat a augmentar a Taradell durant el mes de gener. Un total de 461 taradellencs estan sense feina. Xifra que suposa un increment de 26 persones respecte al mes de desembre, segons les dades registrades pel departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Caetlunya. Després de l'estancament de l'últim mes, l'atur torna a pujar.

Aquesta xifra suposa un augment del 5,9% respecte al mes de desembre. En total, a la comarca d'Osona hi ha 13.321 persones a l'atur, 175 més que en el mes anterior.

dissabte, 4 de febrer del 2012

La UD Taradell empata a Sant Vicenç en un bon partit (1-1)

Esports

La Unió Deportiva Taradell ha sumat aquest dissabte un punt en empatar a 1 al camp del Sant Vicenç de Torelló. L'empat trenca la ratxa de cinc derrotes consecutives i cinc partits sense marcar dels taradellencs. A més, els blanc-i-blaus van disputar un bon partit i podien haver sumat els tres punts si l'àrbitre no anul·la un gol legal d'Edu Morató.

divendres, 3 de febrer del 2012

La neu obliga a ajornar la prova de Taradell de la Copa Osona de trial

Esports
Aspecte de la zona aquest divendres al migdia. Foto: Trialsport
Taradell havia d'acollir aquest diumenge al matí la primera prova de la tretzena edició de la Copa Osona de trial en bicicleta. L'organització, però, ha decidit suspendre la prova a causa de la neu caiguda aquest dijous i seguint les recomanacions de la Secretaria General de l'Esport. La competició es disputarà el pròxim 12 de febrer.

Festa escocesa a Taradell aquest dissabte

Agenda

Aquest dissabte el restaurant Terra Endins es vestirà d'escocès per acollir un Burns Supper, una festa escocesa molt tradicional que es celebra al voltant del 25 de gener amb motiu del naixement de Robert Burns, el poeta escocès més famós. La festa consistirà en un menú típic acompanyat de poesia, sàtira, brindis, discursos, whisky i ball escocès.

dijous, 2 de febrer del 2012

Recull d'imatges de la nevada de les últimes hores a Taradell

Notícies




La neu ha fet acte de presència a Taradell aquest dimecres a la nit i matinada. Aquest dijous es manté la incertesa i ha estat nevant una mica al matí. A primera hora del matí els taradellencs s'han llevat amb uns 5 centímetres de neu al centre del poble. Durant tota la nit l'ajuntament de Taradell va ordenar que es tirés sal als carrers i, sobretot, a les urbanitzacions on ràpidament es van acumular centímetres de neu.

dimecres, 1 de febrer del 2012

Taradell edita una Guia d'acollida per als nous empadronats

Notícies


L'Ajuntament de Taradell ha decidit editar una Guia d'acollida perquè les persones que s'empadronin al poble puguin tenir recopil·lada tota la informació útil del municipi. Inclou informació dels serveis educatius, culturals, sanitaris i telèfons d'interès del poble. En els últims sis mesos, s'han empadronat 118 persones a Taradell.

Taradell enceta aquest diumenge la Copa Osona de trial en bicicleta

Esports

Foto: Trialsport
Taradell serà el centre neuràlgic aquest diumenge al matí de l'inici de la tretzena edició de la Copa Osona de trial en bicicleta. La competició compta amb un total de sis proves i la primera es farà a Taradell, concretament a la zona de l'escola Les Pinediques.