dissabte, 31 de març del 2012

La UD Taradell fa un pas enrere per la permanència en perdre a casa

Esports


La Unió Deportiva Taradell va perdre aquest dissabte una oportunitat per mantenir-se en una zona còmoda de la classificació. Els taradellencs van perdre per 0 a 1 contra el Vilanova del Vallès, un dels equips de la part baixa i hauran d'esforçar-se per no veure's prop de la zona de descens.

Un altre acte vandàlic destrossa la marquesina de la parada de busos de Taradell

Notícies



Així és com s'ha llevat avui la parada d'autobusos de Taradell, situada al passeig Sant Genís. Sens dubte, un acte vandàlic que l'ha deixat fet miques. La foto és de Joan Puig. Recordem que aquesta setmana publicàvem una carta de denúncia d'una taradellenca sobre el robatori d'unes bicicletes al seu propi pàrquing i que el 31 de desembre vam publicar una altra foto on apareixien els bancs dels jardins de can Costa i Font arrencats.

divendres, 30 de març del 2012

Actes de la parròquia Sant Genís durant Setmana Santa i Pasqua

Agenda

Diumenge de Rams - 1 abril
11:45 h: Benedicció de Rams davant l'Església parroquial
12 h: Missa de la Passió del Senyor

Dijous Sant - 5 abril
20 h: Missa de la Cena del Senyor. Tot seguit, Vetlla personal, davant el Santíssim

Divendres Sant - 6 abril
7 h: Via Crucis pels carrers de la poblcació (inici a Santa Llúcia)
18 h: Celebració del a Mort del Senyor

Dissabte Sant - 7 abril
22 h: Vetlla Pasqual

Diumenge de Pasqua - 8 abril
11:30 h: Missa de la Resurrecció del Senyor

Carta d'agraïment

Carta

Hola a tothom, 

des de la prespectiva que em dóna haver passat ja 5 dies des de la inauguració de la meva exposició "Segona oportunitat" al Centre Cultural Costa i Font, ara em veig capaç de donar-vos les gràcies a totes les persones que em vàreu acompanyar al capvespre de divendres. No em pensava que aquest dia seria un dels més feliços, em vaig trobar acompanyada de la meva família, dels meus amics i de molta gent que conec.

dijous, 29 de març del 2012

L'Escola de Música de Taradell presenta l'estrena del grup de folk

Notícies



L'Escola de Música de Taradell va celebrar dimarts d'aquesta setmana el concert de cambres, combos, grups, banda i orquestra. A l'actuació hi van participar tots els alumnes que toquen en alguna d'aquestes agrupacions de l'escola. La novetat és que es va estrenar el grup de folk, creat aquest curs.

Àcid Úric farà de teloner de Willie Nile aquest divendres als Hostalets

Notícies



El grup de música Àcid Úric, integrat per quatre músics, un dels quals el taradellenc Toni Pérez, actuarà aquest divendres a Els Hostalets de Balenyà. I ho farà com a teloner del rocker nord-americà Willie Nile que presentarà el seu últim treball "The Innocent Ones". Serà aquest divendres a les 10 del vespre a la Sala Rockòdrom.

dimecres, 28 de març del 2012

L'empresa Sempreteca, ubicada a Taradell, guanya el premi Innoval d'Alimentaria 2012

Notícies


La primera pasta fresca de l’estat espanyol també apta per a celíacs ha guanyat el premi com a producte més innovador dels últims dos anys en la categoria de frescos refrigerats no làctics. Sempreteca, societat ubicada a Taradell i creada per l'empresa Erre de Vic 1952, va treure al mercat fa un any la pasta fresca sense gluten Pastassana, que ha estat guardonada amb un dels premis Innoval.

dimarts, 27 de març del 2012

La Fundació Vilademany recull diaris per comprar un desfibril·lador

Notícies



La Fundació Vilademany ha engegat aquests dies una campanya de recollida de diaris per comprar un desfibril·lador. Per fer-ho, la campanya es basa en la recollida de diaris i s'han habilitat diferents punts de recollida. Són: la residència, el col·legi Les Pinediques (Goitallops), el col·legi Sant Genís i Santa Agnès, El Gurri, les escoles bressol La Xarranca i La Baldufa, l’Institut de Taradell, l’Escola Municipal l’Arpa, les farmàcies Bonet i Autonell i el CAP.

La taradellenca Mireia Montaña guanya un dels Premis Sambori d'Òmnium Cultural

Notícies


Aquest passat dissabte, 24 de març, es van lliurar els 4arts Premis Sambori Òmnium de la demarcació Alt Ter, que agrupa les comarques d'Osona, la Garrotxa i el Ripollès.Un d'aquests premis, de narrativa escolar, va ser per la taradellenca Mireia Montaña i Rovira de tercer de Primària del Col.legi Sant Genís i Sta. Agnès.

dilluns, 26 de març del 2012

Carta de denúncia

Carta

Avui ha estat un dia molt trist. Som una família que vivim a Taradell, davant del centre cultural Costa i Font. Aquest diumenge ens hem llevat, hem baixat a buscar el cotxe al pàrquing i ens hem adonat que ens havien robat les bicis del pàrquing. Hem anat a fer la denúncia, hem dinat amb la família i quan hem baixat a jugar al parc amb els nens (el parc que hi ha darrere del centre Costa i Font) hem vist amb tristor que el parc infantil tenia una nova decoració i bona part de la barana de fusta que l'envolta havia estat arrancada.

El CP Taradell remunta un 0 a 4 i guanya a l'Olot

Esports


El Club Patí Taradell va aconseguir aquest dissabte un triomf vital per a les seves aspiracions de salvació. Va ser un partit boig davant de l'Olot, ja que els taradellencs van arribar a perdre per 0 a 4. Però una gran reacció final, va permetre als aficionats taradellencs veure com el seu equip guanyava per 5 a 4.

dissabte, 24 de març del 2012

La UD Taradell empata al camp del Marganell (1-1)

Esports

La Unió Deportiva Taradell va empatar aquest dissabte al camp del Marganell en un partit important per assegurar la permanència. Els taradellencs, tot i anar a remolc en el marcador des de principis del partit, van reaccionar al segon temps i van estar a punt de sumar els tres punts.

dijous, 22 de març del 2012

Aquest dissabte XIV Cicle de Concerts a Taradell

Agenda


L'Escola Municipal de Música de Taradell organitza aquest dissabte a la tarda un concert en el marc del catorzè Cicle de Concerts. La proposta musical es farà a les 7 de la tarda al centre cultural Costa i Font i comptarà amb la participació de l'Ensemble de Guitarres de l'Escola de Música Municipal de Manlleu. Sota la direcció de Quim Salinas interpretaran peces de Vivldi, Myers o Duarte. L'entrada és gratuïta.

dimecres, 21 de març del 2012

Mas Gasala s'incorpora a l'oferta de cases de turisme rural de Taradell

Notícies

El municipi de Taradell compta des de fa uns mesos amb una nova oferta d'allotjament de turisme rural. Juntament amb les cases del Mas Pratsevall i can Pic, ara també hi ha Mas Gasala. Els seus propietaris han rehabilitat totalment el mas que data del segle XI i l'han adequat per poder allotjar una quinzena de persones.

dimarts, 20 de març del 2012

La biblioteca de Taradell se suma al Dia Mundial de la Poesia

Notícies

Aquest dimecres es celebra el Dia Mundial de la Poesia amb tot un seguit d'actes a diversos punts de Catalunya. A les comarques centrals hi ha vuit poblacions que portaran a terme tot un conjunt d'accions que barrejaran la música, la poesia i el teatre. La biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell es suma a la iniciativa amb una exposició poètica i diversos actes durant el mes d'abril.

dilluns, 19 de març del 2012

Detenen l'home que va robar un ordinador portàtil de les oficiones de la UD Taradell

Notícies

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Osona van detenir dimecres de la setmana passada a Jordi Z. M., de 32 anys i veí de Vic, com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força. Els fets es remunten al dia 7 de març quan el president de la Unió Deportiva Taradell va interposar una denúncia als Mossos d'Esquadra després que el club hagués patit un robatori amb força a les seves instal·lacions.

Aquest març comença el projecte de Parelles Lingüístiques a Taradell

Notícies

Aquest mes de març s'ha iniciat el projecte 'Parelles Lingüístiques' a Taradell. Aquest programa està impulsat pel Pla de Convivència de Mancomunitat La Plana i compta amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística d'Osona i Òmnium Osona. L'objectiu principal és promoure l'ús de la llengua catalana potenciant l'intercanvi entre una persona que el parla habitualment i una altra que vol adquirir coneixements de català.

diumenge, 18 de març del 2012

La UD Taradell suma una victòria valuosíssima davant del Sallent

Esports

La Unió Deportiva Taradell va sumar aquest dissabte tres punts molt importants després de tres derrotes consecutives. En un partit molt disputat, van superar al Sallent per 1 a 0 gràcies a un gol de Torrents a l'inici de la segona meitat.

dissabte, 17 de març del 2012

El CP Taradell suma un punt a la pista del Vilassar

Esports

Empat a 5 del Club Patí Taradell en partit de lliga avançat aquest divendres al vespre a la pista del Vilassar. Els taradellencs va sumar un punt molt positiu, sobretot, tenint en compte que sempre van anar a remolc en el marcador.

Més de 200 persones a la presentació oficial de 'Taradell per la independència'

Notícies


La sala del mig del centre cultural Costa i Font va quedar petita aquest divendres en la presentació pública de Taradell per la independència, la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). L'Assemblea és un moviment popular, unitari, democràtic i transversal que planteja proclamar un Estat català i celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya abans del 2014.

divendres, 16 de març del 2012

El dia 22 comença un curs de català inicial

Agenda

El pròxim 22 de març comença un curs de català inicial i de coneixement laboral i de l'entorn. Les inscripcions es poden fer cada dia de dilluns a divendres de 9 a 14h i també els dilluns a la tarda de 16 a 19h a l'Ajuntament de Taradell.

El curs s'impartirà cada dilluns i dijous a l'Escola Municipal L'Arpa de 2/4 de 8 a 9 del vespre. En total es faran 30 sessions.

dijous, 15 de març del 2012

Aquest divendres es presenta Taradell per la independència, la secció local de l'ANC

Agenda


Després de la constitució oficial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), aquest passat dissabte a Barcelona, Taradell se suma a les poblacions amb una secció local. Aquest divendres a les 9 del vespre es present públicament en un acte al centre cultural Costa i Font.

dimecres, 14 de març del 2012

Els Tonis de Taradell, protagonistes del reportatge de l'Espai Terra de TV3

Notícies


Com ja vam explicar fa uns dies els Tonis de Taradell van ser protagonistes aquest dimarts, 13 de març, del reportatge principal del programa 'Espai Terra' de TV3. L'objectiu era mostrar la tasca de recuperació de carruatges que s'està fent des de fa uns anys. A continuació, us recuperem el reportatge per tots aquells que no el vau poder veure.

dimarts, 13 de març del 2012

Un taradellenc dissenya un projecte per crear un teclat virtual per a persones amb mobilitat reduïda

Notícies

El treball de final de carrera, titulat “Teclat virtual amb predicció del llenguatge”, va merèixer la màxima nota per part de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic. Es tracta d’un projecte del taradellenc, Eloi Creus Casassas, que ha completat els estudis d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió i en Informàtica de Sistemes. El treball ha consistit en crear un programa que simula la funció del teclat físic de l’ordinador i permet escriure amb el ratolí o qualsevol altre dispositiu.

dilluns, 12 de març del 2012

Un caçador taradellenc ferit de bala pel tret d'un altre caçador

Notícies

L'accident es va produir aquest dissabte a Santa Coloma de Farners. El jove caçador taradellenc, A.M.P., va rebre l'impacte d'una bala que va sortir rebotada i aquesta va impactar-lo a la banda dreta del pit i es va incrustar al pulmó. Està ingressat a la Vall d'Hebron de Barcelona. Aquest dilluns ha estat intervingut exitosament i se li ha pogut treure la bala. Evoluciona favorablement.

El CP Taradell reacciona amb una golejada al Sant Feliu de Codines

Esports


El Club Patí Taradell necessitava la victòria i aquest dissabte no només la va aconseguir, sinó que ho va fer de forma convicent. Els taradellencs van golejar per 12 a 2 al Sant Feliu de Codines, tot i que el partit va ser més igualat del què indica el marcador.

diumenge, 11 de març del 2012

La UD Taradell cau golejada al camp del Gironella

Esports

La Unió Deportiva Taradell va perdre aquest diumenge a la tarda al camp del colíder, el Gironella, per un clar 5 a 0. Un partit on els locals van mostrar molta contundència ofensiva al contraatac, mentre que els taradellencs van desaparèixer al segon temps, després d'encaixar el tercer gol. El Taradell afrontava el partit amb moltes baixes per lesió i sanció i diversos juvenils.

La Mostra de cuines del món omple de gastronomia can Costa i Font

Notícies



El centre cultural Costa i Font es va omplir aquest dissabte de gent per poder participar en la cinquena edició de la Mostra de cuines del món. Per només 5 euros es podien degustar plats típics de fins a 15 països diferents. L'acte formava part de les activitats que el col·lectiu Som Dones ha organitzat amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

divendres, 9 de març del 2012

Taradell és el poble d'Osona que més diners rep del PUOSC 2012

Notícies


El Govern ha aprovat el Pla Únic d'obres i serveis (PUOSC) del Departament de Governació per al 2012. A Osona, en total, se subvencionaran 41 projectes per un valor de poc més de 6 milions d'euros. Taradell és el poble de la comarca que més diners rebrà. En total, són 450.000 euros per les obres del nucli antic.

dijous, 8 de març del 2012

L'atur a Taradell puja en 7 persones durant el mes de febrer

Notícies

L'atur ha tornat a augmentar a Taradell durant el mes de febrer. Això sí, de forma més moderada que respecte al gener. Un total de 468 taradellencs estan sense feina, 7 persones més que en el mes anterior, segons les dades registrades pel departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Caetlunya.

Aquesta xifra suposa un augment d'un 1,5% respecte al mes de gener. En total, a la comarca d'Osona hi ha 13.319 persones a l'atur, 2 menys en el mes anterior.

dimecres, 7 de març del 2012

Actes del Dia Internacional de la Dona a Taradell

Agenda

Des d'aquest divendres ja es pot visitar l'exposició "Dues èpoques. Diferents realitats" al vestíbul del centre cultural Costa i Font. Es tracta del primer acte per commemorar el Dia Internacional de la Dona, que es celebra aquest 8 de març. Els actes estan organitzats pel col·lectiu Som Dones i inclouen una xerrada, un acte gastronòmic i un cine fòrum.

dimarts, 6 de març del 2012

El ple aprova una moció per la insubmissió fiscal i en tomba una altra per declarar el municipi republicà

Notícies

El ple municipal de Taradell del passat dijous, a banda d'aprovar el pressupost per al 2012, també va generar debat al voltant de dues mocions. D'una banda, es va aprovar una moció, presentada per ERC, de suport a la insubmissió fiscal. I, de l'altra, se'n va desestimar una altra, presentada pel mateix grup, que demanava declarar Taradell "municipi republicà".

Font: Ràdio Taradell

Unes 25 persones a la xerrada "Com han canviat les coses" del casal de jubilats

Notícies



El casal de jubilats de Taradell va acollir el passat 28 de febrer la xerrada "Com han canviat les coses!", organitzada per l’Associació de Jubilats, el propi Ajuntament, l’Àrea de Serveis Socials i Ciutadania de la Mancomunitat La Plana i la Diputació de Barcelona.

dilluns, 5 de març del 2012

La JNC ja té grup local a Taradell

Notícies



El Centre Cultural Costa i Font de Taradell va acollir aquest passat dissabte a la tarda la presentació de la refundació del col·lectiu local de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC). L'acte va comptar amb la presència del portaveu del Govern, el taradellenc Francesc Homs, el director general de Joventut, el també taradellenc, Antoni Reig, i l'alcalde, Lluís Verdaguer.

El CP Taradell perd a la pista del GEiEG per 3 a 1

Esports


El Club Patí Taradell va perdre, divendres al vespre, contra el GEiEG Girona per 3 a 1 en un partit igualat, però on la sort es va decantar pels locals. El Taradell, seguint la dinàmica dels darrers partits, va oferir un bon joc, però va estar desencertat de cara a porteria.

diumenge, 4 de març del 2012

Just Sociats i Montse Martínez guanyen la 2a Cursa dels Gitanos de Taradell

Esports


Un total de 234 participants, el doble que l'any passat, van prendre part aquest diumenge a la 2a Cursa dels gitanos de Taradell, tot i que hi havia 262 inscrits. La prova, organitzada pel Centre Excursionista de Taradell i el CET L'Enclusa, comptava amb dos recorreguts: 10 Km i 22 Km. Just Sociats i Montse Martínez van guanyar la prova llarga, mentre que Xevi Vidal i Ana Belén Garcia es van imposar en la de 10 quilòmetres.

dissabte, 3 de març del 2012

La UD Taradell perd davant la Santquirzenca en un partit on acaba amb 8 jugadors

Esports

La Unió Deportiva Taradell ha perdut aquest dissabte davant la Santquirzenca per 0 a 2 en un partit on mereixia més recompensa i on l'àrbitre ha massacrat els taradellencs amb un munt de targetes grogues. El Taradell ha acabat el partit amb vuit jugadors de camp, després del segon gol visitant.

divendres, 2 de març del 2012

L'Ajuntament de Taradell aprova un pressupost "prudent" de 4,1 milions d'euros

Notícies



El ple municipal de l'Ajuntament de Taradell d'aquest dijous va servir per aprovar el pressupost per al 2012 amb el vot a favor de CiU, les abstencions d'ERC i PxC, i el vot en contra de SI. Un pressupost que puja a 4,1 milions d'euros, un 6,25% superior al del 2011. Segons l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, s'ha estat "prudent" en l'apartat d'ingressos, mentre que en les despeses "hem mirat de ser realistes preveient fins a un cert límit". En les inversions es preveu destinar uns 110.000 euros per afrontar reparacions de vials públics i imprevistos.

La 11a Mostra de Teatre de Taradell programa quatre diumenges teatrals

Agenda

Aquest diumenge es dóna el tret de sortida a la 11a edició de la Mostra de teatre de Taradell, que organitza l'Ajuntament de Taradell, juntament amb el Cafè de can Costa. Seran quatre diumenges a la tarda amb propostes teatrals de la comarca d'Osona. Aquest diumenge és el torn pel Grup Ara Teatre de Santa Eugènia de Berga.

dijous, 1 de març del 2012

Avui dijous es fa el ple que ha de servir per aprovar el pressupost 2012

Ajuntament


L'Ajuntament de Taradell celebra aquest dijous, 1 de març, el ple ordinari d'aquest mes. La sessió començarà, a 2/4 de 9 del vespre, a la sala de plens. Es pot seguir en directe per Ràdio Taradell. L'ordre del dia és el següent:

S'esperen quasi 200 atletes aquest diumenge a la 2a Cursa dels Gitanos de Taradell

Esports

Guanyadors de la cursa de 22km de la 1a edició
Ja està tot a punt perquè aquest diumenge es disputi la segona edició de la Cursa dels Gitanos de Taradell. Les inscripcions es tanquen aquest dijous i s'espera uns 200 participants. L'any passat hi van prendre part 123 atletes. La prova tindrà dues distàncies: un de 10 quilòmetres i un de 22.