dijous, 8 de gener del 2009

Comença la Festa dels Tonis 2009

Festes de Taradell


Ahir al vespre es va presentar a la Biblioteca Municipal la festa d’enguany dels Tonis de Taradell, un esdeveniment ben consolidat que s’està convertint en un dels principal referents dins del món traginer català i que enguany aspira a ser declarada Festa d’interès.

La festa comença avui amb un acte en record de Joan Lleopart, continua demà amb l'hora del conte a la Biblioteca i durant tot el dissabte es faran actes relacionats amb la festa per tot el poble. Diumenge al mati arribaran finalment "els 3 tombs" que aquest any rebran la visita institucional del President del Parlament Ernest Benach.

Avui, Recordant Joan Lleopart, en Joan del Colomer

• Esbós biogràfic, a càrrec d'Antoni Pladevall i Font.
• Descoberta de la nova imatge de L'Espai Joan del Colomer de la biblioteca.
• Versos de sobre rostoll. Recital de poemes d'en Joan Lleopart a càrrec de Lola Hosta, amb acompanyament musical (Escola de Música de Taradell).
• Presentació del llibre La vida a pagès: imatges de la vida quotidiana a les Masies de Roda.
• Inauguració de l'exposició de fotografies La vida rural a Catalunya, basada eb el llibre del mateix títol de Llorenç Ferrer.

Demà, l'hora del conte

Demà divendres, l’hora del conte de la Biblioteca versarà sobre en Fermì, el Ratolí de pagès i la Valentina. La col•lecció de comics en català que editen a la masia de Casablanca.


Dissabte, molta activitat!

En directe per Ràdio Taradell

10:00h - Menjars de Sant Antoni a càrrec de Montserrat Barrachina.
10:30h - Parlem dels camins rals i ramaders del nostre municipi a càrrec de Jaume Miralpeix.
11:00h - Taula rodona: Parlem del present i del futur del turisme Rural del poble.
12:00h - Parlem de la festa amb els membres de la Comissió.
13:00h - Coneixerem els candidats a hereu 2009, amb la presencia de l' hereu 2008, Gerard Freixas, la pubilla 2008, Marina Cuni i membres de la Comissió organitzadora de l' acte de proclamació de l' hereu.

A L'aparcament de l'antiga carpa

11:00h - Recuperem jocs ( carreres de sacs,salt de la corda,trencada d'olles, cursa d'esclops,etc)
11:00h - Passegem amb carro
16:00h - Passeig amb burro
16:00h - 1er concurs de pallers
16:00h - Recuperem jocs.

Al Centre Cultural Can Costa i Font

19:00h - Inaguració de l'Exposició del Blat del Mas de Colomer de Taradell. Amb la col•laboració del grup de recerca rural de l'Universitat d eVic i la família del Mas el Colomer.
19:30h - Encesa de les fogueres de Sant Antoni Abat.
20:00h - Tast del porc
21:30h - Representació teatral "ja tenim en Tresó aqui". Representada per els membres del grup Gottic: Antonia Font, Rosa Vilardell i Rosa Miralpeix.
Presentació dels candidats a Hereu i proclamació Hereu 2009 acompanyats per la Hereu 2008,Gerard Freixas i la pubilla Mariona Cuni.
Pregó a càrrec Pilarín Bayés.
A qui reconeixem? Corona Mas.

Diumenge, Passada dels 3 tombs amb la visita del President del Parlament

09:00h - Esmorzar per a totes les persones participants del passant dels Tres Tombs a l'Alzinar de la Roca.
10:00h - A l'Aparcament antiga carpa pujada amb globus i demostració de treballs realitzats amb cavall: (Batre amb animals, Ferrar una mula, Rosec amb animal)
10:45h - Sortida dels participants del passant dels Tres Tombs de l'Alzinar de la Roca.
11:00h - Ofici solemne per mossén Torrents i acompanyat pel cor parroquial dedicat a Miquel Bigas i Bau. S' acabarà amb el cant dels goigs de Sant Antoni Abat.
12:00h - Benedicció de la Bandera,dels panets de Sant Antoni i de les cavalleries al passeig Domenech Sert. Tot seguit inici del Passant dels Tres Tombs pels carrers del poble amb la participació de tot el material de l'exposició de l'Alzinar de la Roca i molt més.
18:30h - Havaneres a càrrec Port Bó

Votar per l'hereu 2009

Us recordem que avui s'acaba el periode per votar l'hereu a l'enquesta de Taradell Bloc, però que encara podeu votar l'hereu de debò mitjançant una butlleta de votació que està adjunta al tiquet del tast del porc i a les butlletes del sorteig de les dues paneres. El vostre vot l'heu de dipositar a unes bústies que trobareu al cafè de Can Costa i Font, a la Rosa Moda, a Cala Nuri (barri de Sant Miquel) o be a la Farmàcia Autonell.

Més informació a la web dels www.tonistaradell.com

Programa d'actes