Pàgines

divendres, 17 de desembre del 2010

La Biblioteca de Taradell, especialitzada en senderisme, fa la primera presentació d'un llibre de muntanya

Noticies
Carles Gel, en el moment de la presentació a Taradell
Divendres passat es va presentar a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell el llibre : Massís del Montseny. El Collsacabra, editat per Piolet, i que és la primera presentació d’un llibre relacionat amb la muntanya que es realitza a la Biblioteca des de que s’ha especialitzat en “Senderisme, excursionisme i viatge”.

L’acte va comptar amb la presència del seu autor Carles Gel i de l’escriptor Juan Carlos Borrego que en va fer la presentació.

Carles Gel és un home polifacètic. És guia professional d’alta muntanya, professor d’esquí de fons, organitzador d’expedicions i un reconegut alpinista i escriptor.

Ha participat en més de 50 expedicions alpines a tot el món i ha realitzat importants travesses polars, entre elles la 1a Gran travessa polar catalana de la història el 2002 a Groenlàndia. Ha escrit més de 40 llibres,la majoria guies de muntanya, però també literatura de viatges.

Tot i que és un apassionat dels Pirineus i de l’Àrtic, és confessa enamorat del Collsacabra,que va descobrir només fa un parell d’anys, i del Montseny on va sovint a entrenar.

El llibre recull 24 ascensions, 8 dedicades al Montseny i 16 al Collsacabra. Una fitxa tècnica amb la localització, els punts d’accés i d’inici, el grau de dificultat, el desnivell acumulat i la durada precedeix a la descripció de cada ruta que s’acompanya d’un mapa i de fotografies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada