dimarts, 12 de juliol del 2011

El ple aprova les festes locals i els sous d'alcalde i regidors

Notícies


Font: Ràdio Taradell

El ple municipal d’aquest dijous va aprovar les les festes locals del 2012, que seran el divendres 20 de gener, festa major d’hivern en motiu de Sant Sebastià, i el 25 d’agost, Sant Genís, patró de Taradell i festa major d’estiu. En aquest cas, serà un dissabte.

El ple també va aprovar les retribucions per als representants municipals. L'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, cobrarà 2.982,51 euros bruts al mes, 40 euros menys que fins ara, i rebrà dues pagues extres a l’any. Això són 41.755,14 euros a l’any. Com fins ara, tindrà una dedicació completa a l’Ajuntament, amb 37 hores i mitja a la setmana. Segons va dir Verdaguer, s’ha seguit el criteri que proposa l’Associació Catalana de Municipis (ACM). En la votació d’aquest punt, ERC es va abstenir, mentre que SI i PxC hi van votar a favor, juntament amb CiU.

Pel que fa als regidors, cobraran 153,84 euros per assistència a cada ple. “El mateix de fa quatre anys”, va matisar l’alcalde. A més, els regidors de l’equip de govern rebran 64,29 euros més per compensar les depeses. L’assistència a les comissions informatives i a la de comptes també comptarà amb una retribució de 6,73 euros per regidor i sessió. Finalment, els membres de la junta local cobraran 64,28 euros per assistència. “S’ha regulat perquè aquesta vegada hi ha més grups, però la despesa serà la mateixa”, va explicar Verdaguer.