dimecres, 23 de maig del 2007

Preguntes als candidats

Alguns dels lectors de Taradell.com ens heu fet arribar algunes preguntes per fer als diferents candidats a l’alcaldia de Taradell.

Aquest vespre en el debat de Ràdio Taradell a Can Costa i Font és probable que es doni la paraula al públic perquè pugui preguntar. Pot ser un bona oportunitat per fer-los-hi extensives aquestes preguntes.

Deixeu doncs les vostres qüestions en comentaris a aquest post i intentarem de trobar-hi la solució.

Recuperem la primera pregunta d'un post anterior, la va fer "l'amic":

1.- Srs. Candidats esteu disposats a pactar per desbancar la llista més votada?



5 comentaris:

Anònim ha dit...

Pel que tinc entès, les preguntes s'han de fer abans de l'acte a Ràdio Taradell.

En quan a la pregunta de "l'amic", tinc entès que aquesta no és la iintenció d'Esquerra. Ens agradaria governar, però no a qualsevol preu. La nostra idea és liderar projectes i no hipotecar-nos. A més, aspirem -com CiU- a tenir una majoria. Aixó no exclou cap pacte dels possibles, perquè el pacte i l'acord són la base de l'esperit democràtic i, per nosaltres, aixó no són unes oposicions a càrrec públic, sinó una manera més de seguir fent el que ja hem fet en l'àmbit associatiu: participar activament en la vida del poble i "esmerçar el nostre millor temps" en fer Taradell, una il·lusió compartida.

Aixó si, des de la més estricta democràcia, m'agradaria que es trenquessin majories absolutes i que estiguessim obligats a pactar entre tots aquells temes que hipotequin el futur de Taradell (planificacions de creixement o evolució del municipi (POUM), decissions estratègiques, despeses importants, reptes de futur, etc.).

Posats a demanar, m'agradaria que les decissions es prenguessin de forma col·lectiva en aquests casos i que la participació fos des de l'arrencada dels projectes i no mostrant-los a la resta de forces amb representació al Consistori com si fossin un veí més (les eleccions en la democràcia representativa bé valen tenir un plus de decissió en aquests casos, no? Encara que només sigui per respecte al miler de veïns que han optat per una altra manera de fer i per una altra gent).

El motiu d'aquest desig rau en el fet que la llista que tregui més vots, pot acabar rondant els 1500 -1600 vots d'un total de 4000 i si les coses les fan sols és com si el poble fos només d'aquests 1500 ó 1600 veïns, deixant-ne, doncs, uns 2400 fora del futur de Taradell.

Apa, una salutació d'un malalt de les noves tecnologies que s'ha apuntat a un dels carros d'aquesta campanya.


lluisdetaradell.net

Anònim ha dit...

Aquesta es una pregunta per tots però especialment per en Lluis i en Toni. Quina sera la politica de l'ajuntament en la retransmissió dels plens en directe per ràdio Taradell? Es podrà retransmetre tot el ple senzer? el que demana el public assistent en un local public tambe hauria de poder-se retransmetre, no?

l'amic de Taradell ha dit...

Benvolguts amics.

Gràcies per publicar la meva pregunta en un post. I Gracies el company Lluis per respondre per part d’esquerra.

També gràcies al company “Anònim” que ha respòs, en un altre cometari la mateixa pregunta, recordant-nos que el seu candidat ja s’havia pronunciat durant l’últim debat.

Transcric la seva resposta per si algú no ha tingut oportunitat de llegir-la.

“La teva pregunta està feta d'una forma que sembla que només pugui contestar el cap de llista, i això no és així.
En el cas del PSC, tot i que el cap de llista ja ho va manifestar en els debats televisius, s'haurà de discutir i consensuar internament, però ja puc anticipar-te que el meu vot serà exactament al contrari; es adir, votar o danr suport a la llista més votada.
Anònim.”


Voldria el mateix temps fer extensiva la pregunta a la resta de candidats, en espacial els senyors de CIU, però també als altres candidats o membres dels respectius equips.

Moltes gràcies,

Anònim ha dit...

Hola Sergi,

En el nostre cas, creiem que s'han de retransmetre els plens íntegrament, incloses les preguntes del públic. I, a ser possible, tenir disponibles les gravacions dels mateixos per a les seves consultes posteriors.

Anònim ha dit...

M'agradat molt la contestació d'en Lluis Selles, en quant al seu contingut, ja que jo soc també de la mateixa opinió: La veu de tot el poble a l'Ajuntament serà real el dia que estiguin representades totes les idees i tendències per petites que siguin. També crec, com ell, que l'esperit democràtic en un projecte de poble està precisament en l'acord de la major part possible dels seus representants. Tirar endavant projectes unilateralment representa imposar a la resta de vilatans el que volen només uns quants.
Tant mateix, amic Lluis Sellés, crec que has de repasar les teves manifestacions ja que poden interpretar-se com a contradictòries tal com les esposes. Si desitjes la majoria (lo de com a CIU no m'agradat)no pots desitjar a l'hora que es trenquin les majories.
Anem a votar per no deixar fora aquests 2400 que dius que restarien fora.