dimarts, 10 de juliol del 2007

Blocaires de Taradell

Webs i Blocs

Des de l’inici d’aquest bloc que hi ha penjada una secció que es diu “Blocaires del Poble”. Amb aquesta secció pretenem aglutinar totes les diferents iniciatives individuals que els taradellencs tenim a la xarxa en format de bloc. Ara mateix hi ha 6 taradellencs (localitzats) que utilitzen aquest mitjà de comunicació per expressar-se a la xarxa. Anem a repassar-los:


Sans00

Autor: Josep Mª Sans. (Tete)
Tipologia: bloc de viatge
Adreça: http://jmsans.spaces.live.com/
Contenidor del bloc: Microsoft - http://spaces.live.com/

En Tete Sans es un taradellenc que el passat mes de octubre va marxar a fer un tomb per el Sud-Est Asiàtic i per Austràlia i que ha anat explicant en el seu bloc totes les peripècies del seu viatge. Al Bloc a banda de les noticies, les anècdotes, la descripció de la gent, del paisatge està acompanyat per un seguit de fotografies que ha anat tirant al llarg del viatge. Sembla que en Tete ja torna a l’agost a Taradell, però diu que tornarà a marxar. Un Bloc molt xulo per poder viatjar des de casa.


El cau de l’ós bru de Taradell

Autor: Lluís Mauri o Lluís de Taradell
Tipologia: diari personal
Adreça: http://www.lluisdetaradell.net/
Contenidor del bloc: Vilaweb - http://blocs.mesvilaweb.cat/
El Bloc d’en Lluís Mauri es sens dubte el més complet de tots, sobretot per la xarxa de blocs i webs que te i també perquè es dels primers que es va crear i conte molta informació. El Bloc es un diari personal a on en Lluís va penjat fotografies, vídeos i reflexions ja sigui de les seves excursions a la muntanya, de la qual n’és un gran amant, o be de sortides com al Corpus de La Garriga o be el seguiment del mon casteller . Al bloc es molt divers i també fa reflexions personals de la vida i valoracions de noticies diaries que passen al mon i al nostre país. A partir d’aquest bloc podeu navegar cap a d’altres creacions d’ell mateix com Can Pepitu que ve a ser una calaixera de diversos enllaços.



Pessigant núvols a estones

Autor: Aleix a Estones.
Tipologia: diari personal
Adreça: http://pessigantnuvolsaestones.blogspot.com/
Contenidor del bloc: Google – http://www.blogger.com/

El Bloc de l’Aleix es dels mes nous i interessants que hi ha. Va néixer el passat més de juny i a hores d’ara hi ha penjades 6 entrades molt interessants de llegir. Al bloc hi trobaràs recomanacions de pel·lícules o de llibres però sobretot reflexions o textos escrits amb molta creativitat, imaginació i ironia. Un bloc que val la pena seguir de prop per gaudir de l’escriptura i que esperem es vagi mantenint per molt temps a la blogosfera i recorda el que diu l’Aleix: “Si creus que és el teu núvol, estira les mans i pessiga'l. No deixis que s'esvaeixi”.


Bernat Taradell

Autor: Bernat Reig
Tipologia: Bloc de viatges i experiències
Adreça: http://bernattaradell.blogspot.com/
Contenidor del bloc: Google – http://www.blogger.com/

Aquest és l’últim bloc que hem posat a la secció i l’últim que s’ha creat. En Bernat es un taradellenc que li agrada molt viatjar i cada estiu ens sorprèn amb un viatge nou que a partir d’ara ens explicarà a la seva web. Aquest agost te previst fer una travessa amb bicicleta de muntanya pel Ladak, al Nord Oest de l’índia, i en el bloc ja ens explica com es planteja la travessa i ens diu que podrem seguir-lo mitjançant el seu bloc. Al seu bloc també hi trobarem fotografies d’altres indrets a on ha estat al llarg de la seva vida d’excursionista.

Las segundas partes nunca fueron buenas...

Autor: Marc Muntades
Tipologia: Bloc de viatge
Adreça: http://spicytrip.blogs.terra.es
Contenidor del bloc: Terra – http://blogs.terra.es/


En Marc es un altre dels taradellencs que tenim per el Sud-Est Asiàtic viatjant i que sembla que s’ha animat a fer un bloc per explicar-nos el seu viatge. En Marc i la seva companya estan cap a la zona del Vietnam i van encetar el bloc el mes passat. Quan viatges per aquests països a vegades poden passar forces dies entre una actualització i una altra perquè hi ha zones on es difícil trobar un ordinador amb connexió a Internet. Esperem que aquesta sigui la raó per la qual el bloc ara està una mica parat i només hi ha l’ entrada inicial. Segur que ben aviat podrem seguir el seu viatge i contemplant les seves fotografies.


Whatever

Autor: Gil Forcada
Tipologia: Bloc tècnic de comunicacions
Adreça: http://klix.sytes.net/wordpress/
Contenidor del bloc: wordpress – http://www.wordpress.com/


El bloc d’en Gil es una modalitat de bloc totalment diferent a la que hem vist fins ara però que a Internet també es prodiga força. En Gil es un dels promotors de Guifi.net a la comarca i un gran coneixedor de xarxes sense fils i tot el que fa referència a comunicacions i xarxes. Ell defineix el bloc com a bloc dels mal endreços del meu cap i es un espai on en Gil va posant totes les notes, situacions o solucions que troba en la seva vida diària respecte a la seva passió. Aquests tipus de blocs serveixen perquè la gent que busca solucions a problemes semblants les pugui trobar, però també, i sobretot, com a espai propi per ordenar-te les incidències i poder-les anar a consultar més endavant.


Aquests son els 6 blocaires que tenim (localitzats) fins ara, però si coneixeu més gent que té un bloc ens ho podeu fer saber i els afegirem a la llista. Si esteu interessats en fer-ne un, us podeu animar perquè es molt fàcil, per començar podeu anar a les adreces de contenidors de blocs que us he passat i podeu accedir fàcilment a fer-ne un. Si voleu més informació i hi esteu interessats podeu adreçar-vos amb nosaltres via mail i us podem donar un cop de mà o fins i tot, si s'escau, ens podem plantejar d’organitzar un taller de blocs. Lo important és que podem fer créixer la blogosfera taradellenca. Sort!