dilluns, 4 de gener del 2010

L'alcalde dóna per resolts els problemes del nou tram de la ronda



Noticies

ACN (Marc Riera). L'alcalde de Taradell considera resolts en “un 95%” els problemes detectats en la nova ronda del municipi.

Després de rebre algunes queixes, l'alcalde ha explicat que s'ha ampliat l'asfalt en determinats trams o s'han canviat les tanques de protecció per solucionar algunes de les problemàtiques.

En declaracions a ACN, Verdaguer diu que actualment l'únic problema que persisteix en la rotonda de la ronda és que els tràilers o transport especials han de donar “una volta sencera a la rotonda per girar”.

L'alcalde destaca la qualitat de l'obra, executada per la Generalitat, perquè presentava unes dificultats tècniques “importantíssimes” que s'han aconseguit resoldre.

L'alcalde destaca la bona execució d'una obra “complexa” on han participat els tècnics de la Generalitat, que és qui ha executat l'obra, amb la col•laboració d'un enginyer de ponts i camins del mateix Ajuntament de Taradell i de tècnics de la Diputació de Barcelona. Aquest fet, per a l'alcalde, demostra que s'ha actuat amb totes les garanties per fer aquesta obra.

El problema que tenen els camions de gran tonatge al giratori final és que el viratge és molt tancat. La solució pels camions grans passa o per fer marxa enrere o completar la volta sencera al giratori per buscar la sortida que els pertoca. Els camions que vénen de la ronda i volen fer el gir cap a la carretera que condueix a la C-17 (sentit Tona i Barcelona) són els que han d'executar la maniobra més complicada.

Les obres de la ronda prioritzen disminuir la presència de trànsit al nucli urbà de Taradell, i cobreix el recorregut entre el giratori del polígon industrial del Vivet i el giratori de la carretera de Mont-rodon. Aquesta obra és un “tram més” d'aquesta via que per estar “completa” li manca acabar el tram final, que ha d'unir la rotonda del tram nou fins a la carretera de Balenyà, a l'alçada del Serrat del Figaró.

Font: Osona.com
Foto: El9Nou.cat