dijous, 5 de maig del 2011

Comença la campanya electoral

Eleccions 2011

A partir d'aquest dijous a les 12 de la nit (és a dir, ja divendres) es dóna el tret de sortida a la campanya electoral per a les municipals 2011. El període s'allargarà fins al divendres 20 de maig, dos dies abans dels comicis que han de decidir qui serà l'alcalde de Taradell per als pròxims quatre anys. El dissabte 21 de maig és jornada de reflexió i no es permeten actes electorals ni demanar el vot a la ciutadania.

A Taradell es presenten cinc candidatures a l'alcaldia, una menys que al 2007, però amb novetats.

CiU: Lluís Verdaguer opta a la reelecció a l'alcaldia. Després de quatre anys governant parteix amb l'avantatge de l'experiència al capdavant del consistori, però també amb el desgast que tot govern produeix. Al 2007 va rellevar Josep Munmany aconseguint majoria absoluta per governar amb un total de 8 regidors.

ERC: Jordi Freixas substitueix a Toni Casassas com a candidat. Freixas ja ha estat regidor a l'oposició durant tota la legislatura i en l'últim any ha agafat la responsabilitat de portaveu d'ERC després de la renúncia com a regidor de Casassas. És la primera vegada que es presenta com a candidat i optarà a millorar els 5 regidors que la formació republicana va aconseguir el 2007 amb la voluntat de governar o reduir distàncies amb CiU.

PSC: Repeteix per segon cop Miquel Vila com a candidat a Taradell. En les últimes eleccions no va aconseguir cap regidoria i es va quedar molt lluny, en vots, de CiU i ERC. L'objectiu és entrar al consistori, tot i que la manca de tradició de llistes socialistes i els últims governs tripartits li posaran difícil.

PxC: També presenta llista per segona vegada consecutiva en unes municipals a Taradell. I ho fa repetint candidat, Josep Ricart. Tot i que la formació va sorprendre en alguns municipis d'Osona on va obtenir representació, a Taradell en els últims comicis va ser la quarta força política amb poc més de 100 vots.

SI: Solidaritat per la Independència de Catalunya és la gran novetat entre les candidatures. Per primera vegada opta a l'alcaldia de Taradell i ho fa amb el precedent dels excel·lents resultats que va obtenir en les eleccions al Parlament de Catalunya. Taradell va ser el municipi català on SI va obtenir un major percentatge de vots. Concepció Baucells encapçala la llista, amb clares opcions d'obtenir representació municipal.

PP: És la principal absència respecte al 2007 quan va fer llista, tot i que amb molts noms foranis.

Unió de Jubilats de Taradell: Va ser una novetat al 2007, però no va obtenir cap regidor i ha optat per no repetir experiència.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A Taradell tenim un problema, que totes les persones que usem les noves tecnologies, verdaderament sabem que passa al nostre poble, però molta gent gran, que mai ho fa servir no s'entera del què passa a dintre l'Ajuntament.

Jo, com a Taradellenc jove, incito a tots els Taradellencs que esteu a la xarxa, que expliqueu el què passa varitablement a dintre aquest ajuntament, expliqueu el que passa a Taradell i amb el govern del Sr. LLuís Verdaguer !

El nostre alcalde, s'ha creat una àrea a mida per ell: Noves tecnologies ! Perquè ? Molt senzill, els avis i avies no rebren la informació, així no s'enteren del que passa varitablament.

La nostra alcaldessa ( la seva secretaria ), persona que vol sapiguer tot i controlar tot abans que l'alcalde.

L'Obra vista, és maco no ???? Uns ferros rovellats, una sala fosca innexistent, carrers bruts.

On son les entitats ? Pobre Senyor, les té ven oblidades, per quin motiu ?? Té enveja de certes persones ??? Té enveja del què fan ??


Moltes altres coses, que queden resumides amb aquest Forum Pobles (www.osona.com ) i que podeu anar explicant a les persones grans del poble. Veritablement, avui sóm el jovent que hem de fer canviar el poble, sóm el jovent que hem d'incitar els nostres pares o avis que votin ERC o SI, sóm nosaltres que hem de fer veure que el Sr. Verdaguer molta gent jove no hi confia, hem de fer veure que necessitem un canvi, un canvi per bé i que les persones que realment són persones governin el nostre poble, governin Taradell.

He estat convergent de tota la vida, però avui m'adono d'una cosa, que la politica municipal tot canvia:

Com diu el lema de CiU: LA NOSTRA TERRA ES LA NOSTRA FORÇA ( NO LA DE TOTS SI NO LA D'ELLS ) ! NO Volem un Ajuntament com una empresa privada del Sr. Verdaguer sinó d'una entitat gran del poble

Santi