dimarts, 26 de juny de 2007

La nova Rotonda

Espais de Taradell

L’Espai d’aquesta setmana el volem dedicar especialment a aquelles persones que estan lluny de Taradell i ens consta que segueixen l’actualitat del poble mitjançant el nostre web. Aquesta gent quan torni a Taradell, o be de visita o be desprès del seu viatge, si puja per la carretera de Mont-rodon es trobarà, just desprès del garatge de Can Prat, amb una nova rotonda que té una interessant construcció de vímets vius al seu interior.

La construcció de vímets vius es una tècnica força desenvolupada a França i que aquí a Catalunya l’està desenvolupant amb èxit l’empresa de Folgueroles “El Pont de Querós”. Amb aquesta tècnica ja s’han realitzat d’altres construccions a la comarca que segurament haureu vist, entre elles el laberint o els menhirs que hi ha al Prat Verd de Malla. Els vímets estan clavats al terra i és reguen mitjançant un sistema de rec automàtic, gota a gota, que dosifica amb precisió l’aigua necessària. Aquest tipus de construcció fa el seu goig sobretot a la primavera quan els vímets floreixen.


La creació de Taradell, com podeu apreciar a les fotografies, inclou 4 elements característics de la vila: al centre de la rotonda hi ha la representació del Campanar de Taradell que simbolitza el poble; a la dreta i a darrera, hi ha una torre de defensa que simbolitza el Castell d’en Boix i al davant, a l’esquerra, la M de Mont-rodon que simbolitza el barri. Amb aquests elements es representen els 3 espais més significatius de la vila que queden rodejats per el quart element que és la representació de la forma del terme de Taradell que les encercla.


Una bonica i simbòlica escultura dins de la rotonda que dona la benvinguda a la gent que arriba a Taradell des de la C-17 i que soluciona el problema del transit en la nova cruïlla que hi ha entre la carretera de Mont-rodont i la nova Ronda de Ponent.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Anònim ha dit...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Anònim ha dit...

Ep, un robot-aranya publicitari us ha pillat el mail, no? Jejeje... un remei és mostrar el mail com si fos una imatge. També hi han aplicacions que ajuden a "amagar-lo".

Ho dic per què creient que algú ha fet un comentari, molta gent obrirà aquesta finestra i perdrà el seu temps envà.

Anònim ha dit...

Algú sap quants diners ha costat la decoració d'aquesta rotonda?

Anònim ha dit...

Home, barat no deu ser. Però és clar, lo important és que quedi maco, no?
Jo hauria publicat aquest post sota l'etiqueta foto-denúncia. Ara, sí el que es vol es fer propaganda...