dijous, 11 d’octubre del 2007

Demà divendres, inauguració del nou curs del Cau al Castell d’en Boix

Agenda

El 12 d’octubre és cada any el dia escollit per l’Agrupament Escolta i Guia Rocaguinarda de Taradell (El Cau) per començar el curs educatiu.

Com cada any les unitats dels més grans (els Pioners, les Caravel·les, els Ràngers i les noies Guies) pujaran a dormir aquesta nit a la Bauma del Castell i demà a primera hora pujaran els més petits, acompanyats dels caps d’unitat corresponents.

Cap a quarts de 10 del mati la xocolata i la coca ja estarà apunt i començarà el tradicional esmorzar del Castell. Cap a les 11 del mati està prevista la missa al Castell i després l’acte oficial de canvi de unitats, presentació dels equips de caps i la inauguració formal del curs.


Una bonica diada que permet, si no plou, passejar i veure el paisatge de Taradell, buscar algun bolet, esmorzar i presenciar una bonica celebració de inauguració i benvinguda.

No us ho perdeu! (us recordem que si voleu apuntar el vostre nen al Cau, el diumenge 21 a la tarda podeu anar al local de l’agrupament i us atendran els caps)

Celebració del centenari a Montserrat

D’altra banda, i parlant d’escoltisme, aquest dissabte dia 13 és fa la celebració del centenari de l’escoltisme a Montserrat.

Es celebra que fa 100 anys en Baden Powell va fer el primer campament escolta amb 20 nois a l’illa de Brownsea. Avui, cent anys després, hi ha al món més de 40 milions d’escoltes.

Per celebrar-ho ben celebrat els Minyons Escoltes i Guies de Catalunya han organitzat per dissabte una diada on s’hi convida a tothom que sigui o hagi estat escolta o guia, o be tingui ganes d’anar-hi.

Els actes començaran amb la benvinguda a la plaça de Santa Maria, davant del Monestir, a 2/4 d’11 del mati. Després es farà el Raid del Centenari que consistirà en una caminada per les muntanyes de Montserrat. A 2/4 de 2 es farà el dinar de germanor a l’inici del camí de Sant Miquel (el dinar se’l porta cadascú) i desprès a les 3 de la tarda hi ha una Missa al pati de davant de la Basílica que estarà oficiada per 4 bisbes i el pare abat. A les 4 de la tarda es farà un Foc de Camp a la plaça del monestir i a les 6 de la tarda, després de berenar, es cantarà l’hora del adéus.

Si hi voleu anar recordeu-vos de portar el dinar, la cantimplora, el fulard (si el trobeu) i sobretot un grapat de terra de Taradell, o del vostre poble actual, dins d’una bosseta.

Sens dubte serà una bonica diada per recordar vells i bells temps que està oberta a tothom que hi vulgui participar.