dimarts, 26 de maig del 2009

Marc Fernández guanya un segon Premi del Sambori Òmnium Catalunya

Noticies

Marc Fernàndez, alumne de l'escola Sant Genís i Santa Agnès de Taradell, va rebre divendres passat a la Pedrera de Barcelona el segon premi de cicle mitjà de primària de l'edició d'enguany dels Premis Sambori Òmnium per l'obra “L’avet del costat de l’escola”.

Es dóna la circumstancia que el relat d'en Marc també havia fet el segon lloc en el concurs a nivell de la Demarcació de l'Alt Ter que es va lliurar el passat mes de març a Can Costa i Font (noticia). En aquella ocasió la guanyadora va ser la també taradellenca Èlia Brussosa del CEIP les Pinediques amb l’obra “L’abecedari del Pompeu Fabra”. Les dues obres van accedir a la final de Òmnium-Catalunya.

Junt amb el d'en Marc, es van donar 18 premis més en les 6 categories existents, entre els quals també hi havia el de Paul Sánchez, alumne del Col•legi l’Escorial de Vic, que va guanyar el primer premi en la categoria de Batxillerat amb el text titulat “El protagonista".



El premi Sambori Òmnium ha fet aquest any la tercera edició i s'ha portat a terme per primera vegada a nivell de tot el territori de Catalunya, La Franja i la Catalunya Nord. Té com a precedent el País Valencià i com a objectiu el conjunt dels Països Catalans.

El concurs, de narrativa en català, té com a objectius promoure la participació en un projecte comú d’alumnes i centres de totes les terres de parla catalana i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar.

Els guanyadors van rebre el premi de mans de: Joan Manuel Tresserras, Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya; Jordi Porta, President d’Òmnium Cultural; Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes; Eduard Voltas, secretari de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Joan Badia, director d’innovació educativa del Departament d’Educació; Jordi Foz i Sònia Llinàs, membres de la Junta directiva d’Òmnium Cultural; i de Josep Chaqués, President de la Fundació Sambori.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La guanyadora de la demarcació de l'alt ter va ser l'Èlia Brussosa de l'escola PINEDIQUS -4B

Taradell Bloc ha dit...

Tens raò. Ja ho he arreglat. disculpes...