divendres, 15 de maig del 2009

Nota de premsa d'Esquerra

Ajuntament

Us adjuntem la nota de premsa que el grup municipal d'Esquerra ha enviat als mitjans sobre l'abandonament del Ple del passat dimarts.

Esquerra, silenciada per l'equip de Govern, abandona el Ple

Els cinc representants d’ERC es van aixecar de l’última sessió del ple, després de ser insultats i sense tenir dret a rèplica. Abans-d’ahir, dimarts 12 de maig, en la celebració del ple ordinari de l’Ajuntament de Taradell, els cinc regidors i regidores del grup municipal d’ERC-AM vam abandonar la sessió després del debat al voltant de l’aprovació de l’acta del ple anterior. El nostre grup entenia que en aquest punt, s’hi havia de reflectir el sentit del vot de cada grup com, d’altra banda, s’ha fet sempre a l’Ajuntament de Taradell (veure acta de març). Per això ens vam sorprendre quan, de sobte, en aquesta acta s’hi ometia aquesta votació.

El més sorprenent de tot, però, és que la llei s’apliqui tan estrictament en una qüestió menor, i en canvi, es passin per alt altres coses més importants, com la legalitat urbanística de la casa del Puig, o la construcció d’una caseta a prop de la Serra. O, encara més greu, la contractació d’una empresa (Vidres Taradell, SL) participada pel marit d’una regidora de CiU, quan això és un incompliment clar de l’article 49.1 f) de la Llei de Contractes del Sector Públic (veure PDF pàg. 21, columna dreta, 5è paràgraf). En esmentar aquest cas, l’alcalde ens va prohibir acabar el nostre discurs, com si al ple no poguéssim parlar dels temes que creiem importants. Tenim la sensació que l’equip de govern aplica la llei quan li convé i quan és contrària al nostre grup.

Posteriorment, debatent novament sobre la votació o no de les actes, i fent-nos veure que el nostre punt de vista era erroni, vam rebre els insults de l’assessor legal de l’Ajuntament. La qual cosa creiem totalment fora de lloc, doncs en qualsevol debat polític o tècnic com aquest, sobren les desqualificacions personals. En no permetre l’alcalde defensar-nos de les ofenses rebudes, el grup d’Esquerra vam decidir abandonar el ple, considerant que se’ns faltava al respecte institucional i democràtic.

Grup Municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Taradell