dissabte, 28 de gener del 2012

L'alcalde es queixa de la gestió d'Adigsa en els pisos de protecció oficial durant el ple municipal

Ajuntament

Foto d'arxiu
Font: Ràdio Taradell

L'Ajuntament de Taradell va celebrar aquest divendres (un dia no habitual) el ple municipal del mes de gener. Amb pocs punts i molts de tràmit, l'interès es va centrar en les intervencions durant el torn de precs i preguntes. Així, l'alcalde, Lluís Verdaguer, va criticar l'empresa Adigsa, encarregada d'administrar els pisos de protecció oficial de lloguer del passeig del Pujoló, arran d'una pregunta del grup municipal d'ERC.

El regidor d’ERC, Salvador Clot, va preguntar sobre quants pisos de protecció oficial estaven buits i qui es feia càrrec del seu manteniment. L'alcalde va acusar Adigsa “d’una mala gestió i un mal manteniment des del principi”. Va explicar que dels 21 pisos construïts per l’Institut Català del Sòl (Incasòl), de 17 se’n fa càrrec “tant del manteniment com de l’assignació” Adigsa. Verdaguer va dir que “no hi ha agilitat, tot i que hi estem a sobre” i va afegir que hi ha 7 o 9 pisos buits i encara que “no hi ha molta demanda, les assignacions s’allarguen, no tenen pressa i tampoc fan un manteniment adequat”.

Verdaguer va afegir que “aquest dimecres tenim una reunió amb Habitatge per traslladar el problema i per veure com ho resolem”.  Alguns pisos presenten problemes de deixadesa, tant en la façana com a la resta d’espais exteriors. Els altres quatre pisos són reservats per l’Ajuntament: “Nosaltres ens fem càrrec del lloguer i del manteniment i els destinem a gent que ho necessita”.

Nova secretària de l'Ajuntament


Foto: Ràdio Taradell
Susana Navarro és la nova secretària de l’Ajuntament de Taradell. Cobrirà la baixa de Lleonard Ferrer, almenys fins a l’estiu, quan aquest es jubili. Fins ara hi havia hagut Jaume Manau a partir d'un acord amb el Consell Comarcal d'Osona. Navarro fa quinze dies que està a Taradell, però fins aquest mateix dijous ha estat combinant les feines de secretària amb l’Ajuntament de Vallirana. Des d’aquest divendres però ja està únicament a Taradell. Aquest també va ser un dels motius pels quals el ple, que habitualment es fa en dijous, es passés a divendres.

El SOC denega tres plans d'ocupació

Finalment, els tres plans d’Ocupació, que es van anunciar en el ple de desembre i que havien de servir per reforçar la brigada i l’EcoMuseu del Blat, han estat denegats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). “Ens hem queixat”, va explicar Verdaguer en el ple, “però no hi ha res a fer”. L’alcalde de Taradell va explicar que “ens havien dit que hi podíem comptar i ha estat una sorpresa la resposta final”. Segons Verdaguer “vam demanar, com molts Ajuntaments, el 100% de la jornada d’aquestes tres persones i només han donat Plans d’Ocupació a aquells consistoris que havien demanat el 70%”.