dimarts, 12 de juny del 2012

M'he quedat sense gasolina

Carta

Volta que voltaràs i a sobre et perdràs (com els hi passa a molts conductors des que han canviat la senyalització del poble).

És que ara a Taradell per anar d'un lloc a l'altre has de donar la volta al poble. I em pregunto: hi ha cap oficina on em paguin tota la gasolina que gasto inútilment? Ara, com molta gent, ja vaig de dret a Vic a comprar i fora donar volts.

Malgrat això, estimo Taradell, però no les equivocacions que s'hi fan.

M. Rosa Miralpeix

31 comentaris:

Anònim ha dit...

També podries anar a comprar a peu, que no s'acaba el món per deixar el cotxe a casa de tant en tant

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

No, és cert el mon no s'acaba, però la paciència si. Depenen d'on vius i del que has d'anar a compar, o vas amb cotxe o no vas...

Anònim ha dit...

1-2 de 2 com molt bé a dit la bruixeta, tot depend d'on vius i de les necessitats i/o impediments que tens. Aquesta nova circulació és complicada, s'ha perdut el sentit comú i per tant no és practica per a ningu. Només cal parlar amb botiguers i t'en faran cinc centims.

Anònim ha dit...

Fins ara a la carretera no es podia aparcar, per tant el parking que hi havia és el mateix o inferior del que hi ha actualment. Perquè suposo que aparcar al parking de la carpa i no a sobre la vorera suposa un gran esforc, no? Va home va...

Dolors A ha dit...

No sé perquè s’han de canviar les coses que funcionen, algú havia tingut problemes amb la circulació? Jo no, i fa 63 anys que hi visc.

Ja he fet aquest comoentari abans però no el veig publicat

Anònim ha dit...

Jo crec que no és pas tant complicat visquis on visquis, l'aparcament de la Carpa és al mateix lloc i s'accedeix pel mateix lloc.
Crec que la gent que viu a la carretera haurà notat una disminució del trànsit, els que viviu en llocs tranquils no us podeu imaginar el que és sentir els cotxes i les motos dia i nit i a tota hora.
El poble ha crescut més del que molts voldriem per tant aquest canvis de circulació també venen donats per tot plegat.
Jo crec que hem de tenir una mica de paciència, proveu de deixar el cotxe a l'aparcament i aneu a peu pel poble, val la pena!

Maria

Anònim ha dit...

No us preocupeu, l'ajuntament ha descobert com solucionar-ho! Posant mes rotondes... Al pas que anem tindrem mes rotondes que habitants.

Ara el poble esta molt bonic però si que es cert que no es tant practic...

Anònim ha dit...

algu em podria dir qui te raò a la rotonda de daban la parada dels cotxes de linea de taradell,gent que puja de l'esclat i els que vener de dintre a taradell quan son a aquesta rotonda qui a de pasar primer el de m'ha dreta o el de l'esquerra,perque ara no mes pasa el que t'he mes coll...,esclteu no es podria ficar un ceda el pas al lloc adien i no esperar que pasi un accident.

Anònim ha dit...

Hola a tothom!

S'ha de dir que és molt facil queixar-se sense moure un dit, però és que la circulació actual del nostre poble realment és per queixar-se!

Realment no creieu que han dividit el poble de taradell amb dues parts?

En primer lloc dir que circular per el poble, en certa manera s'ha tornat més perillós que abans, m'explicu: abans practicament només era perillós el tros del coll de botella del bar esport i bar toneu, ara és perillós, davant del bon preu, el carrer sant sebastià i el carrer guillem de montrodon...

El tram de davant del bon preu, és horrible circulari, és perillós pq amb un tram molt curt de carretera la gent s'ha de creuar per continuar la seva marxa, el troç que et porta cap el darrera l'hotel rosa, no queda clar del tot qui a de passar primer i com han comentat anteriorment passa qui té més coll...

El tram del carrer sant sebastia i guillem de montrodon, han passat a ser els carres que absorveixen gran part del trànsit que vol sortir de taradell i per moltes bandes sonores que i posin, la gent corre moltissim, i tard o d'hora pot acabar passant alguna cosa... direu que hi ha una variant, però segons on estiguis situat del poble no aniràs a donar tota la volta per agafar la variant per anar a la carretera viladrau o a santa eugènia...

Ultimament i no crec que sigui l'unic amb trobu que amb paren alguns cotxes i amb demanan com es fà per anar al restaurant la roca, a santa eugènia, a viladrau, a seva...etc

Algú dirà que es dagut a les obres i jo els i diria que no és cert pq les obres no estàn tancat cap carrer, a tots si pot circular en el sentit de circulació real, és a dir el que quedarà un cop finalitzades les obres...

Perduneu per la parrafada però feia dies que i volia escriure!!!!

Anònim ha dit...

Jo el que trobo a faltar és el poble d'abans, amb grans avingudes i pràctic, on els comerciants es guanyaven la vida i ara han de desplaçar els seus comerços al Passeig Sant Genís perquè el carrer de la Vila ha quedat mort. El Kiosker una mica més i ha de plegar, per l'amor de Deu, això és fer les coses ben fetes!! El que passa es que tots callem i els que manen fan el que volen.
Com a mínim tenien que haver fet un referèndum amb la opinió del poble que de fet som els que paguem els impostos, i de retruc el seu sou.

Josep MIret ha dit...

VEnint de MOt-rodon davant la parada de l'autobús, hi ha una rotonda? Jo diria que és una illeta.A la vorera a mà esquerra hi ha un senyal consistent en un triangle amb una de les puntes cap avall, el seu interior es blanc i el contorn vermell, que si no recordo malament vol dir CEDIU EL PAS (o ceda el paso, com jo vaig estudiar-ho a l'auto escola...)
A més si no recordo malament hi ha aquella premisa de que qui té prioritat es el que la dreta lliure, en aquest cas seria el que ve de MOnt-rodon. Estic d'acord, però, que passa el que té més coll...
Si estic equivocat, prego em corregiu.
Atentament.

Anònim ha dit...

Pel lloc on vivim del poble hem deixat de ser clients dels forns i pastisseries que hi ha al Domènec Sert i ara sempre anem a la pastisseria Corominas de Santa Eugènia. Jo crec que això ho diu tot: el centre està mort.
Per cert, sí que hi ha un "cediu el pas", però voleu dir que és gaire visible?

Anònim ha dit...

Visc a l'antic passeig Domenec Sert, ara carrer, i mai m'ha molestat el transit que hi havia, ara si que em molesten, i molt, els cotxes aparcats. No sé per què d'aquest canvis de circulació, han fet un poble complicat, dificil per els qui vivim i per la gent que ve de fora. No cal que em diguin que ja ens hi acostumarem per què fa un any que ho estem patint i cada dia veig l'aberració que estan fent.
Ja m'explicareu com ens ho hem de fer per posar gasoil, escurar xemeneies...o qualsevol cosa on necessitem un vehicle gran aparcat davant de casa, tallem el carrer com he vist alguna vegada que fan al c. Sant Sebastià?
I les voltes que em de fer? tal com diu la Mª Rosa Miralpeix, el que avans eren 100 mts ara s'ha convertit amb 1 km, i les voltes que ha de fer l'autobus per anar a Vic? li surt a compta el gasoil?
Mai, amb tant poc temps, s'havien fet les coses tant malament

Anònim ha dit...

Encara i som a temps, si la gent del poble es movilitzes no es farien les aberracions que es fan actualment, som un polbe summís sense veu ni vot i l'Alcalde encara va dir en un diari local que la gent el felicitava pel carrer, quina hipocresia!!

Anònim ha dit...

Si es que l'autocar que baixa a vic per 200 metres més que fa jo diria que ja no li surt a comte. És mes, jo treballo a Vic i bé m'he de llevar molt més d'hora, gasto més gasolina i sort que faig jornada complerta i no pujo a dinar a casa que si no plego de treballar. Una mica de sentit comú siusplau. Estic d'acord que potser no és tant practic com abans però per mi és molt millor i molt més bonic.

Anònim ha dit...

És cert que és impossible feru bé per a tots els vilatans del nostre poble, ara bé, jo crec que és dificil que o puguin fer pitjor del què s'està fent el tema circulació a taradell...
La variant està molt bé, sobretot crec que és una gran sortida per a camions, autocars i tb per la gent que està de pas per el nostre poble, ja que haben la variant ells poden decidir si entren per el poble de taradell o passen per fora, però per la gent que sóm de taradell no és gaire lògic i encara ménys es pot dir que sigui pràctic que per mourens haguem de donar tantes voltes per el poble o fer servir la variant...

Si no vaig mal encaminat sóm casi 7.000 vilatans a taradell, m'agradaria saber quanta gent votaria a favor d'aquest tipus de circulació i quanta votaria que no...llàstima que no es podrà saber mai!

Que el poble no sigui pràctic no vol dir que no sigui macu, tot i aquest comentari crec que estareu d'acord amb mi, que en les legislatures de l'ex-alcalde el poble està més ben cuidat!

Dolors A ha dit...

L’aparcament de la carpa és el mateix lloc, com diu no sé qui perquè això dels anònims...però no és el mateix sortir-ne ja que jo tinc d’anar per la variant o he de buscar el carrer St. Sebastià.

Maria, jo penso que el trànsit per la carretera (Passeig Domènec Sert) en no passar-hi camions amb el soroll ja si hauria conegut i no calia tant enrenou ni tant dispendi en rodones i rodonetes.

Algú parla d’indicar al foraster, l’altra dia vaig indicar a un cotxe que em demanava per anar a d’institut i jo era al pont de la font gran, li dic: tot recte fins a trobar el semàfor i en el semàfor trenqui a l’esquerra, (pobre noi , no hi vaig pensar que tenim un poble on tot recte no existeix.

Referent al cediu el pas, amb cotxe Jesús i paciència, la gent anem a poc a poc i hi posem una mica de morro o educació. A mi el que em fa patir son els vianants en els pas zebra

A qui li sembla que encara som a temps a modificar alguna cosa, el meu pensament és que no, ja que qui como molt be diu qui mana fa el que vol, encara que ho faci malament. I no reconeixerà pas que s’ha equivocat i per la seva alcaldada ho patirem molts anys.

Jo cada vegada que pujo al poble i veig els cotxes aparcats em fan un mal als ulls...

Perdoneu però no ho paeixo.

Anònim ha dit...

Cap a l'Esclat falta gent

Josep MIret ha dit...

Ho he buscat però no ho trobo. Quin dia es celebra Sant Anònim?
SEgons l'INDESCAT no existeix, però pel que veig a Taradell es un nom amb molta devoció.
Identifique-vos si us plau ! Un comentari, una idea una critica, un comentari amb un nom te un valor. SEnse nom, es aixó només.
FElicito a tothom que ha escrit però s'ha identificat.
I per acabar, una cosa que deia el meu avi:
Quan remenes les coses comunes:
Mal si fas, mal si no fas

Anònim ha dit...

Com ja ha dit algu mes.per molta gent que hi viu al poble,el transit de cotxes ha disminuit molt i aixo es una bona noticia.
Fins I tot crec q fa falta posar algun tipus d impediment davant de can Costa,els cotxes van massa rapid.
Molta gent es queixa pero ells viuen a les seves urbanitzacions o amb carrers sense transit,una mica de empatia y sentit pel be comu,Si us plau

Quico Homs i Solà ha dit...

Pels comentaris que s'han anat publicant, veig que el problema real és el de definir quin model de poble volem. Prioritzem els vianants o continuem com fins ara que la majoria de gent és incapaç d'anar a comprar el pa, o el tabac, o el diari ... sense portar el cotxe enganxat al cul i, per tant, aparcant a qualsevol lloc? Puc entendre que si es viu lluny es baixi al poble amb cotxe, però ... quants pobles voldrien un aparcament al mig del poble com tenim nosaltres? Jo visc al poble i vaig a tot arreu a peu; puc xerrar amb la gent, adonar-me de les coses noves que pugui haver-hi i fer vida de poble. I això és el que voldria per a tothom qui viu a Taradell. Per anar amb cotxe a tot arreu, tant és viure aquí com a Canovelles o Ciutat Badia, no?

Albert ha dit...

Totalment d'acort amb Quico Homs. Clar i catala!!

Anònim ha dit...

Totalment d' acord.sembla ser que la gent no vol pobles Sino urbanitzacions amb comerç.
Tot el Que sigui donar prioritat a la gent I al poble es bo.

Anònim ha dit...

Si el que avans era un passeig ara és un simple carrer on hi poden aparcar el cotxes, es donar prioritat als vianants? Si avans hi havien cotxes mal aparcats, ara també, i encara més.
Jo nomes em queixo de les voltes i voltes que s'han de donar per anar d'un lloc a un altre. Hi ha una circulació mal planificada, pensada per algu que no viu al poble, no és coherent.
Sempre, sempre vaig d'una banda a l'altre del poble a peu, evito tant com puc agafar el cotxe, pero quan m'es necesari per diversos motius, la circulació s'en fa dificil, complicada i a més gasto molta més gasolina, per tant, contamino més, és aixó el que és buscaba?
Per altre banda, parlar de model de poble... volem un poble com alguns de França que els comerços han desaperescut per què han quedat engolits per les grans superficies i son pobles dormitoris, ho volem un poble viu, amb botigues que viuen i donen vida al poble?
Si a Barcelona o a Vic hi ha zones peatonals molt comercials és per què avans hi hagut una promoció comercial molt bona, no han començat la casa per la teulada, com aqui Taradell. Parleu amb els comerciants on hi ha hagut incidencies d'aquestes obres i la majoria us parlaran d'una gran devallada... quans aguantaran?

Quico Homs i Solà ha dit...

Que un carrer es digués Passeig D. Sert no pressuposa en cap cas que fos realment un passeig i, per descomptat, no ho era. Era una carretera que travessava el poble i poca cosa més. La sort és que s'hi van instal.lar molts comerços i per això la gent hi havia d'anar, però per suposat no pas a passejar. A més, era un perill travessar la carretera, amb cotxes circulant en ambdues direccions.
Quant als comerços, ja veig que ets voltat, si hi ha unes bones infraestructures ja s'hi aniran instal.lant. Mira, si no, el que ha passat a Granollers, que sempre sembla que sigui festa major. I ha estat a rel de peatonitzar una carretera, res més.

Mª Rosa Miralpeix ha dit...

Taradell ja estava bé abans, la gent es guanyava la vida i els que no tenim tant temps com en Kiko per anar a passejar per el poble i anar a comprar tranquil•lament, hi anàvem en cotxe, i no precisament perquè ens agradi portar-l'ho enganxat al cul, sinó perquè tenim la gran sort de poder treballar i tenim el temps just per anar a comprar. Ara això és impossible, la gent que pot va a l'Esclat o a Vic a comprar i és una llàstima. I mira parlant del perill d'atropellament encara no han fet rés sobre el pas de vianants de la variant, i allò si que és un perill i no travessar un carrer de poble!!!
I si serà un plaer poder passejar tranquil•lament, sobre tot perquè molts comerços potser hauran de tancar, i espero equivocar-me. Mira ens quedaran les rotondes i les seves flors, que segons tinc entés tot plegat han costat un ull de la cara! el de tots esclar!!! i anar fen i prenen paciència.

Quico Homs ha dit...

Ja és l'últim comentari que poso, perquè ja veig que la gent s'agafa les coses molt a la valenta i personalitza massa les coses. Mira Rosa, abans d'escriure alguna cosa, les persones se les han de pensar. Per tant: jo també tinc la sort de treballar i no t'he d'explicar la meva vida, però vaig molt més de cul que tu, de tros!!!!!!! Quant a pagar, jo SÍ que he pagat les obres,sóc del carrer de la Vila, tu no ho sé. I si aparcar a Vic i haver de voltar o haver d'anar expressament a l'Esclat és més fàcil que aparcar a la carpa, repeteixo el que ja vaig dir en un altre cometari: tant és on visquis, no? A mi sí que m'agrada el meu poble

Anònim ha dit...

Quico, m'es ben igual si em contestes o no, i cada ù ho veu de la seva manera, segons si ho pateixes o en gaudeixes, pero comparar Taradell, amb 6.000 habitants, amb Granollers, amb 60.000... crec que és demagogia.

Mª Rosa Miralpeix ha dit...

Mira Kiko ara m'has fet riure i tot, no t'emprenyis que la vida són dos tres dies i dos els passem dormint, i no entrarem qui treballa més o no, però crec que no em guanyes pas, treballo a dos llocs, porto una família amb tres fills i em trec una carrera universitària, ja veus que de tros no em guanyes, apa Kiko i no t'emprenyis que a fi de comptes algú li ha d'agradar el poble, no? bon rotllo. I jo també donc per finalitzada aquesta història, perquè a fi de comptes els implicats passen de tot.

Anònim ha dit...

Bona Tarda Quico i MªRosa, Jo amb dic Cristian i visc el carrer Guillem de Montrdon!

No entraré a valorar qui treballa més o qui va més de cul, cadescu gestiona la seva vida com vol, o millor dit, com pot en els temps que corren ara!

El poble a mi personalment no m'agrada, no el trobu pràctic per circulari, tampoc el trobu segur del tot ja que el carrer on visc jo, que és el que segueix del carrer Sant Sebastià, s'ha tornat molt i molt transitat, i realment consideru que és més perillós aquest carrer que no pas l'antic carrer principal que trevassava el poble, l'explicació és simple, el passeig domenec sert, estàva avilitat, més menys, per absorvir el trànsit que i passava, el carrer Sant Sebastià i el Carrer de Montrodon no o està, i això o sabem tots de sobres, si més no els que i passem!

És cert que la plaça a cadat més bonica pq es veu molt més espaiosa, el carrer de la vila estèticament tb és més bonic, però a mi m'agradava més el passeig domenec cert que teniem abans, sense cotxes aparcats i l'avinguda més ampla!

Podria entrar a valorar moltes més coses de com està cadant tot plegat, tipu comerç, circulació, estètica...etc, però no penso malgastar el meu temps que simplament seria un comentari que només cadaria aqui i no tindria cap mena de pes per la gent que realment mou els fils d'aquest poble!

Anònim ha dit...

això que està fent aquest alcalde en aquest poble no té nom! convertin-lo en un poble modern, amb una senyalització inútil i a sobre pagat pels veíns que a sobre estàn en contre, mare de deu, i volien tancar la guarderia perquè no hia havien sentims i despres va i engegen les obres de la piscina que no les haurien d'haver començat mai!! n'estem farts de donar voltes i voltes pel poble sense trobar sentit, d'arribar a casa i tenir tot l'enllumenat del carrer apagat... això si de care la galeria tot el cen tre nou, tot molt maco,, va home va de fet és el que ens té acostumats convergència!!