divendres, 27 de juny del 2008

47 anys de Cau i 46 de Grills

Agenda



Aquest cap de setmana es fa a la Codina l'acampada popular per celebrar l’aniversari de l'Agrupament Escolta Rocaguinarda de Taradell. Ara fa 35 anys que una colla de joves el van refundar i 47 anys que es va iniciar l'activitat escolta a Taradell.

Dins dels actes de la celebració, el diumenge a la tarda es farà també a la Codina el 46è Concurs de Grills, la 30ª Cursa de Cargols i el 21è Concurs de salts de Granotes.

La celebració començarà demà dissabte a les 4 de la tarda amb una sortida popular de tots els participants des de la Plaça de les Eres cap a la Codina on s’acamparà. A la nit, després de sopar, es farà un bon foc de camp, jocs de nit, activitats, tallers i espectacles.

L’endemà al mati es farà una caminada fins a les cuines d’en Rocaguinarda, de qui l’Agrupament en va agafar el nom, i seguidament es farà un dinar popular.

A partir de les 5 de la tarda començarà el curiós i tradicional concurs taradellenc que aquest any esta dedicat a "l’aigua i el grill". En el concurs de grills s’emportaran premi els 3 grills que cantin primer, el concursant que porti més grills i el que porti la gàbia més original i artística en relació al tema escollit.

Pels cargols, els premis seran per el cargol més ràpid i per el més gros. I respecte a les granotes, seran premiades la que salti més i la que faci el triple salt més llarg.

Nota de premsa

ELS ESCOLTES I GUIES DE TARADELL CELEBREN 35 ANYS D'ACTIVITAT EDUCATIVA ININTERROMPUDA, I ELS 47 ANYS DES DE LA PRIMERA FUNDACIÓ

L'Acampada prevista pel passat mes de maig, i ajornada a causa de la pluja, tindrà lloc aquest cap de setmana del 28 i 29 de juny.

Ara fa 35 anys que l'Agrupament Escolta i Guia Rocaguinarda (El Cau) funciona ininterrompudament a Taradell. Va ser l'any 1973 que la colla d'en Joan Serra, en Gerard Paredes, en Josep Riera, l'Antonieta, en Pere Roca, etc. van reiniciar una aventura que havia tingut la seva llavor 12 anys abans. El 1961 en Quico Homs, en Mateu Homs i en Ramon Reig ja havien creat la primera experiència escolta a Taradell, però s'havia perdut al cap de 7 anys. La celebració, doncs, és doble: els 35 anys de l'Agrupament Rocaguinarda, i els 47 anys d'escoltisme a Taradell.

Des d'aleshores moltes generacions de taradellencs i taradellenques han passat pel Cau, ja sigui a Can Just (on es troba actualment), a la Torre del Tint, al carrer Francesc Camprodon, al Passatge del Casino o al Cau de la Codina, i han après a créixer, viure i conviure amb el mètode escolta.

35 anys d'aventures, experiències i anècdotes que donen per a molt i que ara cal celebrar. Per tot això, els actuals dirigents i ex-escoltes d'El Cau-Agrupament Rocaguinarda han decidit organitzar una trobada per al proper cap de setmna del 28 i 29 de juny al voltant d'una acampada oberta a tothom. Aquesta acampada se suma als actes organitzats durant la segona setmana de maig, que van consistir en una exposició de fotografies històriques i una Taula Rodona sobre educació.

L'acampada començarà el 28 de juny, a les 4 de la tarda, a la Plaça de les Eres per anar plegats cap a la Codina i muntar el campament. Al vespre, després de sopar es farà un bon foc de camp on actuarà el grup de versions local Mans al Cap a banda d'algun altre espectacle sorpresa. L'endemà al matí es farà una caminadeta fins a les Cuines d'en Rocaguinarda (on es va amagar el bandoler), i un dinar popular.

Concurs de Grills, Cargols i Granotes.


Com cada any, El Cau-Agrupament Rocaguinarda organitza el veterà concurs de Grills, Cargols i Granotes, que enguany es farà al mateix lloc d'acampada, a La Codina, i que té com a motiu temàtic "L'aigua i el grill". Les bases del concurs es poden veure a la web d'El Cau/AEiG Rocaguinarda (veure l'enllaç més avall).