dijous, 1 de setembre del 2011

Plena activitat en les obres d'urbanització del nucli antic de Taradell

Notícies


Des d'aquesta setmana s'han iniciat intensament les obres d'urbanització del centre de Taradell. Aprofitant que s'ha acabat la Festa Major d'estiu, aquest dilluns ja es va començar a aixecar el sòl de la zona de la Plaça.


Prèviament s'havien fet els canvis de circulació i s'ha començat la conducció d'aigües pluvials fins a la riera. El primer tram dels treballs està afectant la part oest de la Plaça on es farà el soterrament dels subministraments i tot seguit s'iniciaran els treballs a l'altra part. Ben aviat, començarà l'aixecament del carrer de l'Església. L'últim tram afectat serà el del carrer de la Vila fins a l'altura de la Plaça de les Eres.

Pel que fa al trànsit rodat, es preveuen talls puntuals quan sigui inevitable. Segons l'Ajuntament, però, sempre s'habilitaran carrers paral·lels o passos alternatius. L'únic tram que no tindrà pas alternatiu serà el que afecta al carrer de la Vila.

Està previst que a finals d'any les obres ja estiguin quais enllestides del tot.

Recordem que les obres formen part de la primera fase d'urbanització del nucli antic. Les obres van a càrrec de l'empresa Construccions PRHOSA i que afectaran als carrers de l'Església, Joc de la Pilota, una part del carrer de la Vila i La Plaça, que passaran a ser zona de prioritat invertida.



Sobre els canvis de circulació

Pel que fa als canvis de circulació que des de fa unes setmanes han canviat la forma de circular en cotxe, segons l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, "és evident que signifiquen un abans i un després en la manera d'entendre el poble". I afegeix que "està planificat així des que es van projectar les diferents rondes de Taradell, però calia esperar a fer aquests canvis quan hi hagués la part de ponent acabada".

Verdaguer també explica que "la complexitat de deixar un sol sentit i de prioritat invertida la zona de La Plaça, fa que s'hagin de buscar rutes alternatives pels vehicles que circulen en sentit Nord. Amb la ronda resolem tots els que són de pas cap a Santa Eugènia i Vic, i el carrer Sant Sebastià i el Guillem de Mont-rodon poden servir com a alternativa per no donar la volta per la ronda, però s'ha de ser conscient que s'ha de fer a un velocitat reduïda". I aclareix que "en aquests moments s'està observant quins són els hàbits que va agafant la gent i ja es tenen pensades actuacions per regular aquests trànsits alternatius que s'han generat".

Finalment, destaca que "el fet d'haver generat tantes places d'aparcament limitat i gratuït prop de la zona comercial, ha de servir per conscienciar-nos que podrem estacionar prop dels comerços, però que el darrer tram cal fer-lo a peu".

Fotos: Miquel Vilardell

8 comentaris:

Anònim ha dit...

segurament quan es va decidir fer el canvi de sentit en la circulació, els diferents personatges que tenien dret a parlar sobre aquest tema, anaven sota els efectes de l'alcohol.

Anònim ha dit...

S'ha de ser molt estúpid, per fer un comentari així...

gemma ha dit...

Segur que no anaven sota els afectes del alcohol, dir això es de pocasolta!
Però el que tinc clar, ès que no es va pensar si realment això beneficiaria alguna persona del poble, de moment amb totes les persones que he parlat, i son moltes, perquè es el tema de conversa des de fa molts dies, encara es hora que trobi algú que estigui francament content amb tots aquests canvis. M'agradaria trobar algú que em pogués explicar en que hi em sortit guanyant amb tot això.
I el que entenc menys es que tenia de dolent el que teníem fins ara?? Jo crec, que es podia haver arreglat la Plaça i tota la zona nova que ha sorgit al aterrar "Les monges", i deixar el sentit de la circulació com estava. Per la gent que vivim a Taradell i hem d'anar d'un cantó al altre del poble pels motius que sigui, feina, escola, etc... ens han ben fotut!!! per no parlar d'alguns comerços del poble. Els que també deuen estar contents amb aquests canvis, son els del carrer Sant Sebastià que essent un carrer estret i amb poca vorera se'ls hi ha duplicat o mes la circulació, ja que es l'únic camí per creuar el poble en aquella direcció.
L'altre cosa que no entenc, ès que es promociona amb tot això:
Que anem per la variant?
Evitar pasar pel mig del poble?
Jo no vull pasar per la variant!!! Jo vull disfrutar del meu poble, jo visc, treballo i els meus fills van escola a Taradell, he perdut molt en comoditat per mourem PEL MEU POBLE, i a part de la comoditat, m'adono que també estic perdent una part de la compra que feia al poble. I tot això em fa molta rabia!!! I s'ens pot dir que amb el temps ens hi acostumarem, potser si, pero per collons!!!

Anònim ha dit...

Molt d'acord amb la Gemma, és pot dir més alt, pero no més clar!
Per l'enquesta que esteu fent, quan acabin les obres, les direccions quedaran igual com les han posat, no son provisionals, per tant, hi ha un sector del poble que NO està ben comunicat, és molt dificil anar-hi, potser és que s'han portat malament i ara estant castigats!? ja m'explicareu com és va des de Montrodon, o des de la Ctra de Balenya a la plaça Santa Llucia, a la Plaça, a davant de l'esglesia... és molt complicat, tant per els que vivim a Taradell, i encara mes per els que venen de fora. Segons on s'hagi d'anar, a la Roca, a la Ctra de Viladrau, has de sortir del poble i tornar a entrar.

Anònim ha dit...

HOLA,
Estic totalment d'acord amb tot el que s'ha dit en els comentaris anteriors de que es més complicat de desplaçar-se pel poble però a més penso que queda molt lleig quan entres al poble desde Vic veure al carrer principal tots els vehicles aparcats i segur que ens hi haurem d'acostumar, pero PER FORÇA!!

GaZ ha dit...

Apart de que passar per la variant té un problema, es on mes saltets d'aquells trinxacotxes hi ha, apart del carrer que el segueix, que fa pena en quin estat esta, desde ja fa molt temps.......si s'ha de passar per la variant, cap problema, pero tots els saltets trinxacotxes de la mateixa mida, petits, i l'asfalt de tota la variant, desde la rotonda de la carretera de santa eugenia, fins a la rotonda de la carretera de Balenya, en bon estat.......sino començarem a portar factures a l'ajuntament de amortidors i braços de suspensió trinxats.........

salut

Anònim ha dit...

Primer de tot, estic totalment en contra de tot el que s'ha fet en el tema de circulació al poble apart que no s'ha comentat sinó que ha estat una obligació de l'ajuntament.
Per les persones que vivim en el centre del poble és molt incomode moure't amb cotxe ja que has de donar moltíssimes voltes.
Crec que el primer de tot era acabar la variant completa. Una vegada acabada serà molt més fàcil moure's ja que tindrem sortida per altres llocs per arribar a una altra punta del poble.
Per posar un exemple, no hauria sigut molt més fàcil primer unir la carretera de viladrau amb l'institut? Així passant per aquí ja ets fora del poble per anar direcció Vic, cosa que ara els que vivim en el centre hem d'anar fins al Tanatori i és absurd donar tantes voltes.
En fi, l'ajuntament fa el que li dona la gana i ho continuarà fent.
En les obres del carrer de la Vila i la Plaça l'ajuntament va fer votacions entre tots el veins i va guanyar el NO, però com podeu veure l'ajuntament ha passat dels veins i les obres es fan igualment ja que entre tots s'enduran una bona comisió.
Perquè la gent del poble vagi veient com actua aquest ajuntament.

Anònim ha dit...

El que hauríem d'entendre tots els veïns del poble és que el que se'ns està demanant és que no anem tot el diaamb el cotxe enganxat al cul,sobretot els que vivim al centre del poble.És denigrant l'espectacle dels cotxes aparcats davant de l'estanc i ca la Marina. Tan lluny és la carpa?