dimarts, 20 de març del 2012

La biblioteca de Taradell se suma al Dia Mundial de la Poesia

Notícies

Aquest dimecres es celebra el Dia Mundial de la Poesia amb tot un seguit d'actes a diversos punts de Catalunya. A les comarques centrals hi ha vuit poblacions que portaran a terme tot un conjunt d'accions que barrejaran la música, la poesia i el teatre. La biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell es suma a la iniciativa amb una exposició poètica i diversos actes durant el mes d'abril.

El fet comú de tots els actes serà la lectura del poema 'Quatre paraules', que ha escrit expressament per a l'ocasió el poeta Narcís Camadira i que ha estat traduït a una vintena de llengües. Les poblacions que s'han afegit a la celebració són Berga, Vic, Manresa, Solsona, Igualada, Torelló, Folgueroles i Taradell.

Aquests actes tenen per objectiu acostar el gènere de la poesia a tots els públics i totes les edats. La festa també té per objectiu donar a conèixer els autors locals que tindran ocasió de llegir els seus poemes. Precisament, a la biblioteca de Taradell dedica tot un mes a la poesia i inaugurarà una exposició d'autors locals aquest dimecres a les 8 del vespre.
Com cada any, també organitza uns tallers de poesia per alumnes de 5è i 6è de les escoles El Gurri, Les Pinediques i Sant Genís i Santa Agnès. El 20 d'abril organitzaran un espectacle poètic. També es fàrà una hora del conte poètic i un club de la lectura centrat de J.V. Boix.