dijous, 26 de març del 2009

Nou número del butlletí municipal, aquesta vegada dedicat a l’economia local

Noticies

Fa un parell de setmanes, enmig de la polèmica de l’aeroport, va aparèixer un nou número del butlletí municipal de edita l’Ajuntament de Taradell.

Aquest tercer exemplar està dedicat a l’economia local i l’encapçala una editorial de la regidora d’hisenda, Imma Codony.

L’Imma parla de la crisis actual que afecta a tots els àmbits i recorda que les administracions locals també n’han quedat afectades degut a una disminució de l’activitat urbanística, un menor creixement dels padrons fiscals, un major cost de l’endeutament i un necessari increment de la despesa social.

La recepta que proposa l’ajuntament, a grans trets, és la de ser realistes amb les despeses i molt prudents amb els ingressos, sobretot amb els ingressos volàtils com les llicencies d’obres i les plusvàlues, amb l’objectiu d’aconseguir l’autofinançament.

En el butlletí hi ha tot un interessant article dedicat al pressupost municipal pel 2009 que puja gairebè uns quatre milions d'eurs i mostra el detall del mateix.

Pressupost ordinari any 2009


També trobem una interessant gràfica que reduint el pressupost a la mínima expressió pretén fe una anàlisi particular dels impostos per cada habitant de Taradell. Segons aquest estudi cada habitant de Taradell aporta (de mitjana) uns 23,51 euros en concepte de tributs, un 18.79 euros de dèficit dels serveis, un 4,22 euros en concepte de carrega financera i 50 cèntims per l’estalvi net.

Us mostrem la gràfica i la part de l'article que en fa referència en la següent imatge. (feu click al damunt per veure-la millor).


D'altra banda la revista també inclou interessants articles d'altres temàtiques que mirarem d'anar reproduint en aquest bloc.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vaja, no sabia que féssiu publi-reportatges en aquest bloc!