dijous, 14 de maig del 2009

Esquerra abandona el Ple després d'una discussió amb l'alcalde i el secretari

Ajuntament

El grup municipal d'Esquerra va abandonar el Ple ordinari de maig que es va celebrar aquest dimarts després d'una discussió amb l'alcalde i el secretari de la corporació que va començar per desavinences amb la interpretació legal del reglament.

La polèmica ja venia del ple anterior (noticia), el d'abril, quan ERC es va negar a aprovar l'acta de la sessió anterior sense fer-hi cap esmena i el secretari els va dir que això no podia ser, que si no hi estaven d'acord havien d'esmenar-ho.

La discussió semblava no tenir més transcendència però arribats al ple d'aquest mes el portaveu d'ERC, Toni Casassas, va tornar a manifestar el vot contrari a l'acta de la sessió anterior perquè no hi constava precisament el vot contrari dels republicans a l’anterior acta. Casassas va argumentar que el fet que no els deixin votar en contra és una interpretació de la legalitat molt extrema i inèdita fins al moment, i va lamentar que l'Ajuntament no actuï amb la mateixa escrupolositat en d'altres casos.

El portaveu republicà va nomenar casos on la llei municipal no ha estat tant estricte i va posar els exemples dels problemes urbanístics de la Masia del Puig; les convocatòries de les comissions informatives i la contractació incorrecte segons la llei de contractes de l'empresa Vidres Taradell participada pel marit de la Regidora de Cultura. Aquest darrer argument va crispar els ànims de l'alcalde que va convidar al grup d'Esquerra d'anar fer l'acusació als jutjats.

El secretari va tornar a intervenir per dir-li al grup d'ERC que no podia votar en contra i es va començar una discussió entre ells dos. Després de varis minuts de polèmica va intervenir l'alcalde que va acusar a Casassas de fer "Demagògia Política" i va voler tallar la discussió. Casassas va demanar el torn de replica però l’alcalde no li va donar i el grup d'Esquerra va decidir abandonar el Ple que va continuar amb la presencia dels regidors de Convergència.

Podeu escoltar tota la polemica discussió en el vídeo de sota:



Volem agrair a Ràdio Taradell la sessió de l'audió del vídeo.

També podeu trobar més informació a ElTer.Net (aqui) a El9Nou (aqui) i a Osona.com (aqui).

Nota de premsa d'ERC

ESQUERRA, SILENCIADA PER L’EQUIP DE GOVERN, ABANDONA EL PLE

Els cinc representants d’ERC es van aixecar de l’última sessió del ple, després de ser insultats i sense tenir dret a rèplica.

Abans-d’ahir, dimarts 12 de maig, en la celebració del ple ordinari de l’Ajuntament de Taradell, els cinc regidors i regidores del grup municipal d’ERC-AM vam abandonar la sessió després del debat al voltant de l’aprovació de l’acta del ple anterior. El nostre grup entenia que en aquest punt, s’hi havia de reflectir el sentit del vot de cada grup com, d’altra banda, s’ha fet sempre a l’Ajuntament de Taradell (veure acta de març). Per això ens vam sorprendre quan, de sobte, en aquesta acta s’hi ometia aquesta votació.

El més sorprenent de tot, però, és que la llei s’apliqui tan estrictament en una qüestió menor, i en canvi, es passin per alt altres coses més importants, com la legalitat urbanística de la casa del Puig, o la construcció d’una caseta a prop de la Serra. O, encara més greu, la contractació d’una empresa (Vidres Taradell, SL) participada pel marit d’una regidora de CiU, quan això és un incompliment clar de l’article 49.1 f) de la Llei de Contractes del Sector Públic (veure PDF pàg. 21, columna dreta, 5è paràgraf). En esmentar aquest cas, l’alcalde ens va prohibir acabar el nostre discurs, com si al ple no poguéssim parlar dels temes que creiem importants. Tenim la sensació que l’equip de govern aplica la llei quan li convé i quan és contrària al nostre grup.

Posteriorment, debatent novament sobre la votació o no de les actes, i fent-nos veure que el nostre punt de vista era erroni, vam rebre els insults de l’assessor legal de l’Ajuntament. La qual cosa creiem totalment fora de lloc, doncs en qualsevol debat polític o tècnic com aquest, sobren les desqualificacions personals. En no permetre l’alcalde defensar-nos de les ofenses rebudes, el grup d’Esquerra vam decidir abandonar el ple, considerant que se’ns faltava al respecte institucional i democràtic.

Grup Municipal d’Esquerra
a l’Ajuntament de Taradell

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaig escoltar el ple per la radio:
El marit d'una regidora treballa per l'ajuntament.
El germà d'un regidor fará les obres de la pista esportiva de La Roca.
L'ex i el cunyat d'una regidora en faran unes altres d'obres.
El germà del alcalde es l'unic proveidor, en la seva especialitat, de la residencia.
No pots entrar a treballar a l'ajuntament si no ets amic d'algú, no hi ha mai concursos oberts per a tothom.
Pero en el fons son bona gent!

Anònim ha dit...

TROBO UNA BOJARIA LES SUPENCIONS QUE ÉS DONA ALGUNA ENTITAT !

COM PODEU DONAR AL CONSELL DE JOVENTUT 15.000€ SI ELLS JA SÓN QUI MENYS HO NECESSITA. S'HO MAREIXERIEN ALTRES ENTITATS COM EL FUTBOL, HOCKEY, SARDANISTES,EL CAU, MIJAC O ALTRES ENTITATS QUE EDUQUEN ALS NENS, FAN ACTIVITATS O COL·LABOREN AMB EL POBLE MENTRE QUE EL CONSELL DE JOVENTUT...

ES IGUAL PERQUÈ AMB ANTERIORS MISSATGES JA HE EXPRESSAT LO QUE PENSAVA DEL CONSELL DE JOVENTUT. AH, PER CERT ! FELICITAR RÀDIO TARADELL PERQUÈ LA VERITAT QUE DEIA EL POST DEL CARNAVAL QUE ELS NOIS I NOIES NO ES "TORRAVEN" ALLÀ DINS DEIA TOTA LA VERITAT. DE FET, ESTÀ MOLT MÉS CONTROLAT. DOS SEGURATES MÉS TRES RESPONSABLES A L'ENTRADA I A DINS SUPOSO K MÉS PERÒ COM A PARE CREC QUE NO TÉ RES A VEURE AMB LO QUE FA EL CONSELL DE JOVENTUT !

Anònim ha dit...

Deu meu !! el nivell de demagogia d'alguns personatges és bestial.
Molt trist portar el debat per aquest camins.
En fí sembla que s'ha obert la temporada de caça i crec que qualsevol potser caçador, però les peces només poden ser d'un cantó.
Vigilieu, recordeu que pot-ser que el caçador sigui caçat.
És trist aquest camí, molt trist, però bon chance amics d'Esquerra, el vostre món no és el nostre món ...

Anònim ha dit...

Qui fa demagogia? ai que s'et veu el llautó! ningu va a la caça de ningu. Fer demagogia es el que fa CiU. L'oposició hi es per denunciar davant del ple, les coses que no es fan bé, i potser aixo es el que fa mal, potser seria mes comode per l'equip de govern que els d'ERC callessin, llavors estarien dintre de el "politicament correcta". El secretari i l'alcalde estarien contents, serien feliços i menjarien anissos!

basquetbloc ha dit...

doncs jo penso que feu pena tots, els politics. Al final vetlleu per mirar de reüll els altres i no mirar de cara els problemes de la gent, les seves necessitats reals, i no les que creieu que ho son, no m'estranya que el jovent cada cop "pasi" + dels politics. Si al final en nom de la democràcia us veieu en el dret de mal gestionar els nostres diners, i la incompetència no la podeu disfressar en lluita política, heu de ser lo suficient nobles per dimitir, els que teniu el poder, lo suficient honrats per reconèixer que no sou capaços de gestionar un municipi, una institució, una conselleria de joventut, ni un pavelló. Mentrestant, allà amb la vostra consciencia.

basquetbloc ha dit...

ah, per cert, i això comença per escriure, treure's la careta i no amagar-se dins un anonim, quant sabeu perfectament qui sou!!!.

Anònim ha dit...

Toti,

completament en desacord, prefereixo que em governi un politic (per molt inepte que sigui) escollit democràticament, que no un salvador que no sé d'on ha surtit.
Però en fí d'opinions, ja se sap ...

basquetbloc ha dit...

Benvolgut anònim, pots estar en desacord en el que vulguis, només faltaria, però jo no estic parlant en contra del sistema, com deia aquell, la democràcia és el menys dolent dels sistemes de govern, i els salvadors sobresortits sempre tenen altres interessos "privats" per defensar els comuns, tots els dictadors ho han fet així, oi anònim?

Anònim ha dit...

Això de demagògia tinc entès que només ho fa servir l'Alcalde ! Llúis ara escrius al bloc ?