dissabte, 14 de gener del 2012

Es presenten els primers treballs de l'Ecomuseu del Blat

Noticies


La biblioteca Antoni Pladevall i Font va acollir aquest divendres al vespre l'acte de presentació dels primers treballs de l'Ecomuseu del Blat. Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament de Taradell, la Universitat de Vic, el mas El Colomer i la comissió dels Tonis de Taradell amb l'objectiu de recuperar la vida a pagès i l'evolució tecnològica de les feines del camp.

L'acte va comptar amb Jacint Torrents i Santi Ponce, representants dels grups de Recerca de la UVic, Josep Presseguer, president de la comissió de Tonis de Taradell, el regidor de l'Ajuntament de Taradell, Jordi Baucells, i una representat de l'Ecomuseu La Farinera d'Empuriabrava.

El projecte Ecomuseu del Blat pretén recuperar, analitzar, contextualitzar i difondre el coneixement del patrimoni rural a partir de les fonts orals, d’objectes i altres elements que permetin restituir les formes de treball i de vida de pagès.

De moment, contempla girar entorn d'actius turístics com el mas El Colomer o l'Alzinar de la Roca i integrar altres col·lectius locals. A partir de la implicació de l'Ajuntament de Taradell es buscarà quina és la forma jurídica més adequada per millorar i obrir el projecte a altres elements rurals de la comarca d'Osona.


Fotos: Miquel Vilardell

1 comentari:

Anònim ha dit...

Iniciativa de l'Ajuntament....? quina sorpresa.... pel que jo conec li ha costat molt estar al costat d'aquest projecte i forçat per l'oposició.