divendres, 19 de desembre del 2008

Quines, Concerts, Nadales, Festes, Pessebres i Cavades...

Agenda del cap de setmana

Aquest cap de setmana continuen les activitats dedicades al Nadal al nostre poble. Després del exitòs Festival de l’Escola Sant Genís i Santa Agnès de Taradell que és va fer ahir, el dissabte agafarà el relleu la U.D. Taradell amb la tradicional Gran Quina del futbol amb importants premis com cada any.

Serà a 2/4 de 10 del vespre a Can Costa i Font i també hi haurà l'antiquina com podeu veure en el programa.


Al mateix vespre del dissabte, a partir de les 11, el Consell de Joventut de Taradell organitza la darrera festa de l'Any a la Carpa de Can Costa per celebrar les festes. L’endemà, a les 11 del mati, és farà a Can Costa el Concert de Nadal de l’Escola de Música i a la tarda, a les 7, el concert de Nadales de la Coral l’Arpa acompanyada per la Coral de la Muntanya i el Petit Cor de la Muntanya d'Aiguafreda.


Activitats del CET

Si voleu anar a caminar el diumenge al mati, podeu anar amb la gent del Centre Excursionista de Taradell que portarà, com cada any, el pessebre al cim de les Agudes.

La sortida serà a 2/4 de 8 del mati de davant del local del CET amb cotxes particulars. Us mostrem el vídeo de la pujada a les Agudes corresponent a l'any passat i que va fer en Lluís Mauri.



Aquesta no és la única activitat del CET per aquestes festes. Ara fa 15 dies ja van portar un pessebre als Pirineus i el mateix dia de Nadal una colla de socis de l’entitat aniran a fer la popular Cavada a Matagalls.

Es sortirà del CET a les 10 del vespre amb cotxes particulars i, això si, cadascú s’haurà de portar el seu cava, i una mica més per compartir.

Us deixem amb les normes de la cavada: (extretes de la web del CET)


Normes Principals:

- Com cada any fem un repàs a les normes de l'activitat, que, no cal dir, són obligatòries. Els darrers anys, aquestes normes s'han seguit correctament i esperem que aquest any no en sigui una excepció.

- Cadascú ha de portar el cava, fresc, que vulgui consumir i una mica més per convidar els altres en senyal d'amistat. Per tant, si porteu un "benjamí", es considerarà una falta de solidaritat i companyonia.

- El cava, com sempre, ha de ser cava. I, com cada any, us recordem que no es poden portar succedanis. No s'accepta ni vi gasificat ni similars. Esperem que no es trenqui aquesta tradició que ha esdevingut una de les normes principals d'aquesta activitat i per la qual tant hem hagut de lluitar. Aconsellem que els productes siguin de la terra i, si és possible, etiquetats en català. Si algú porta xampany o cava d'altres orígens no serem descortesos si és de molta qualitat, però no s'ha de prendre com a exemple.

- Si la norma que el cava ha de ser cava és primordial, aquesta altra és la més important. El cava s'ha de beure en copa de vidre o cristall. No són permeses les imitacions de plàstic o d'altres materials per molt nobles, reciclables o biodegradables que siguin.

- Com que som gent de seny, es farà un consum moderat de cava i perquè, tot i que el consum sigui moderat, no hi hagi perill que ens pugi al cap i que perdem el nord, el sud, l'est, l'oest i els punts del carnet, l'acompanyarem amb el que més ens agradi. Cal que cadascú porti l'acompanyament que cregui adequat en quantitat i qualitat a la seva constitució física i psíquica, sense oblidar-se de les dates. Per tant, us aconsellem que porteu: assortiment de torrons, varietat de coques, galetes, bombons, neules, mantegades, llonganissa, fuet, xocolata, etc.

- L'organització no es pot fer responsable dels excessos que puguin cometre els participants. Tothom ha de ser prou responsable d'ell mateix. Els menors han d'anar acompanyats de pares o familiars.

- L'organització pot variar el programa quan i com ho cregui necessari, i pot resoldre qualsevol situació de la manera que cregui oportuna.

- La participació en aquesta activitat d'aventura suposa l'acceptació de totes les normes.

Consells importants

- Cal anar molt ben preparat per al fred i per a les adversitats climatològiques que puguin atacar-nos.

- És imprescindible portar sistemes d'il•luminació portàtils, com ara llanternes de mà o frontals, malgrat la bona lluna que els darrers anys ens acompanya.

- Aquest any més que mai és necessari recordar els últims acudits que hagueu sentit per tal de posar-los en comú durant la cavada, ja que l'any passat varen escassejar. No pot faltar el del Ferrari.

- Tampoc heu d'oblidar-vos dels equipaments de navegació que tingueu: brúixoles, GPS, mapes, telèfons mòbils (que només utilitzareu per a emergències)...