dijous, 21 de gener del 2010

"El Rei Lear" a la Festa Major d'Hivern

Agenda


En motiu de Sant Sebastià, la Festa Major d'hivern que es celebra el proper 20 de gener, la companyia Arcs Estudi Teatre del taradellenc Manel Gausa interpretarà la obra "El Rei Lear" de William Shakespeare a Can Costa i Font.

El Rei Lear (King Lear) és una de les principals tragèdies de Shakespeare i versa sobre la ingratitud dels fills, la vellesa i la bogeria.

La funció és va pre-estrenar el 3 d’abril de 2008 a la Carpa que en Manel té a la casa de la Roca i el 20 d’abril de 2008 es va estrenar al Teatre Centre de Gràcia. Posteriorment va estar de gira per diferents localitats catalanes.

Aquest aterra a Can Costa, després que l'any passat es va haver de suspendre per un accident que va patir l'actor principal. Es representarà 2 vegades: la primera serà quest dissabte a les 8 del vespre i la segona l'endemà diumenge a les 6 de la tarda.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bona tragèdia de Shakespeare. L'interpretació de Gausa és magistral i la dels actors principals és excel.lent. L'escenografia, el muntatge i el vestuari també són de molt bon nivell. Recomanable.

Pep ha dit...

Vaig anar dissabte a veure la representació. Felicitats a tots els actors i actrius.
És molt difícil interpretar Shakespeare, l'actor està sempre al límit del precipici: costa trobar el punt just a cada moment, entre la comèdia i la tragèdia. El públic pot riure en qualsevol moment i fer-te caure... I els actors d'Arc Teatre ho van fer molt bé, això.
Per mi, va fallar una mica el ritme de la interpretació. Sobretot la dels personatges de més edat, que alentíen un pel les escenes.
El vestuari fantàstic, l'escenografia excessiva (massa trucs i protagonisme, que també alenteix), la il.luminació molt ben resolta i la música una mica protagonista i massa variada.
Enhorabona a tota la companyía, m'he quedat amb ganes de veure'ls més coses!
Celebro que a Taradell es puguin veure muntatges d'aquesta qualitat, i espero que tinguin continuïtat... que els taradellencs ens mereixem i sabem apreciar aquest teatre més elaborat.