dissabte, 10 d’octubre del 2009

Osona celebrarà una consulta d'independència a nivell comarcal

Consulta per la independència


Més de cent persones han convertit el menjador de la Central de Vic en l’escenari de celebració de l’assemblea d’Osona Decideix aquest divendres al vespre. Una trobada que ha servit per posar fil a l’agulla i informar als assistents que el 13 de desembre hi haurà consulta a tota la comarca, i el nomenament del jurista Alfons López Tena com a coordinador tècnic de la consulta.

Marçal Orri, coordinador d’Osona Decideix, Uriel Bertran, diputat al Parlament de Catalunya i membre de la comissió avaluadora de la consulta d’Arenys de Munt, Jeroni Vinyet, portaveu d’Osona Decideix i el jurista Alfons López Tena han estat els encarregats d’explicar i aclarir els dubtes d’impulsar una consulta d’abast comarcal.

Segons els ponents, Osona Decideix farà de 'xarxa de suport i logística per a totes les assemblees que s'estan creant' a la comarca 'de cara a convocar referèndums a cada municipi' en una sola data o en próximes al 13 de desembre.

Marçal Orri ha passat llista de la vintena de municipis que han aprovat la consulta en assemblea o es preveu que ho facin aquest cap de setmana. La xifra, ha afegit, pot augmentar fins als 30 municipis dels 51 de la comarca, i l'objectiu final és arribar a la totalitat de pobles osonencs.

En tot cas, el portaveu d'Osona Decideix ha garantit que els vint municipis representen més del 80% de la població de la comarca, ja que Vic, Manlleu, Torelló i Tona, que són 'els pobles més grans', ho estan tirant endavant.

L'exvocal del Consell General del Poder Judicial, López Tena, malgrat ha lamentat que ara per ara no sigui possible fer una iniciativa d'aquest tipus a nivell nacional, ha apuntat la possibilitat que Osona sigui la punta de llança de “com fer bé les coses”. El missatge ha de ser “ensenyar al món que estem preparats per exercir el dret a l’autodeterminació” ha reblat. A més, el jurista ha insistit en la fórmula de treball: decisió i disciplina.

Per López Tena és 'viable en un termini breu de dos mesos' i ha animat als assistents a tirar-ho endavant. L'equip d'Alfons López Tena inclou col•laboradors com Vicent Partal, Alfred Bosch o Miquel Martín.

Font: Osona.com