dimarts, 6 de març del 2012

El ple aprova una moció per la insubmissió fiscal i en tomba una altra per declarar el municipi republicà

Notícies

El ple municipal de Taradell del passat dijous, a banda d'aprovar el pressupost per al 2012, també va generar debat al voltant de dues mocions. D'una banda, es va aprovar una moció, presentada per ERC, de suport a la insubmissió fiscal. I, de l'altra, se'n va desestimar una altra, presentada pel mateix grup, que demanava declarar Taradell "municipi republicà".

Font: Ràdio Taradell

La primera de les mocions reclama a la Generalitat que iniciï un procés perquè els ciutadans puguin pagar els impostos de l'IVA i l'IRPF a l'Agència Tributària Catalana en lloc de fer-ho a l'espanyola. Lluís Rodríguez, regidor d'ERC, va defensar la campanya iniciada pel moviment "Diem Prou" d’insubmissió fiscal i també "la tasca que Òmnium Cultural fa sobre el procediment a seguir i les conseqüències jurídiques".

La moció, aprovada amb els vots de CiU, ERC i SI i l’abstenció de PxC, també dóna suport a totes les iniciatives endegades per l’Ajuntament de Taradell per explorar la possibilitat de liquidar els seus impostos, de forma legal, a l’Agència Tributària de Catalunya. L'alcalde, Lluís Vedaguer, va defensar el seu vot a favor "perquè queda clar que és un fet legal", mentre que Jacint Casadevall, de SI, va justificar el vot a favor perquè "és molt interessant obrir aquesta via per anar a un procés de recaptació d'impostos que beneficia el nostre país, que ens fa molta falta".

No a la moció per declarar el municipi republicà

El ple municipal, d'altra banda, va tombar una altra moció presentada pel grup d’ERC que demanava declarar el municipi de Taradell "municipi republicà". Jordi Freixas, portaveu d'ERC al consistori taradellenc, va explicar que es tracta de “donar recolzament als valors republicans, acabar amb els privilegis hereditaris, reconèixer la igualtat de tots els ciutadans, la llibertat, el model de societat i de ciutadans lliures i la justícia social on no es donin privilegis i es premïi la meritocràcia".

L’equip de govern de CiU hi va votar en contra, al·legant que “se’ns escapa de les competències que té l’Ajuntament”, segons l’alcalde, Lluís Verdaguer. Aquest va afegir que “hem demanat un informe a la secretària” i, després d’estudiar-lo, “tenim dubtes de la legitimitat de presentar aquest document”. SI es va abstenir i PxC hi va votar en contra, “perquè no compartim la idea republicana”. La moció ja havia estat presentada en el ple del mes de febrer i retirada finalment perquè l’equip de govern havia demanat més temps per poder-la estudiar.

Si voleu escoltar els àudios ho podeu fer a la web de Ràdio Taradell.

1 comentari:

Unknown ha dit...

No hi ha problemes al poble més urgents que fer el pallasso d'aquesta manera? De què cony serveix ser un poble republicà en un país monàrquic? És que els polítics no teniu res més important a fer que perdre el temps en bajanades? De debó que feu pena!