divendres, 13 d’agost del 2010

L'enclusa*

Espais de Taradell

Avui farem una visita al punt més alt de Taradell: L’enclusa. Amb 867 metres d’alçada aquest cim esdevé un dels miradors més privilegiats del terme de Taradell amb visions cap a al castell, cap al poble, cap a la plana, cap a les Guillaries i cap al Montseny.

El nom es deu a la forma que té la pedra en aquest lloc que mirada de lluny recorda la silueta d’una enclusa de ferrer. En el seu cim sempre hi oneja la senyera catalana. A pocs metres d’arribar-hi hi havia hagut una antiga torre de vigilància que tenia com a funció avisar al Castell de possibles perills, actualment no en queda cap rastre però en el seu lloc hi trobem un punt geodèsic.

Sota la bandera i descobrim una placa dedicada a Mn. Vilacis amb un fragment d'un poema seu sobre l'enclusa i el Castell.


Gegants de Pedra Viva


"Cimals del nostre terme! Gegants de pedra viva!
Titans que el pas dels segles el vostre zel abriva
Mirant-nos a la cara: l' Enclusa i el Castell
Sou vida i sou guiatge del llibre de la història
forjada de proeses, amb rims d'amor i glòria.
Per fills que antany vivien al nostre Taradell"



Per arribar-hi s’hi pot anar des de dalt a l’Hostalet del Bou, pujant pel serrat de Ramones i el Pla de les Sitges, o be anar fins a la Trona i pujar pel dret. També si pot pujar pel Pujol i pujant la serra del Bou. Per anar-hi més ràpidament es pot anar amb cotxe fins a dalt de tot de la collada de Mansa i pujar a peu la muntanyeta que queda just a mà esquerra.





Més Fotos:




Si t'agrada aquest post, dona-li suport en aquest enllaç, Gràcies





* Post publicat per primera vegada el 29 de maig de 2008