dijous, 24 de maig del 2007

Un debat sense debat

Ràdio Taradell va celebrar anit l’últim debat d’aquestes eleccions, un debat que és va caracteritzar precisament per la manca de debat. Unes 300 persones és van aplegar a la sala gran de Can Costa i Font, i molta més a casa seva darrera de la ràdio, per escoltar com els sis candidats repetien el seu programa electoral sense masses discrepàncies amb el veí.

L’acte, un pèl desordenat al principi i sobretot massa llarg, va servir per escoltar tots els programes electorals en un sol dia. Desprès d’una intervenció inicial de 5 minuts cadascú, la moderadora Laia Miralpeix va anar donant la paraula a tots els caps de llista perquè parlessin sobre immigració, seguretat, gent gran, joves, serveis socials, esports, cultura i finalment de pactes. Rés de nou.

Al final és va tancar amb un torn obert de preguntes del públic però que donada la hora que era, gairebé 2/4 de 12 de la nit, no va ser molt reeixida. En aquest torn de preguntes cal destacar el compromís de tots els candidats a ser presents el diumenge per fer el recompte de vots.

Des de Taradell.com volem felicitar molt sincerament a tot l’equip de Ràdio Taradell per la iniciativa i per l’esforç realitzat en l’acte d’ahir. És molt important que hi hagi entitats, i per tant persones, que des de la gratuïtat treballin pel poble. Un equip de gent que diumenge a partir de 2/4 de 8 del vespre és tornarà a posar a treballar per oferir els resultats definitius. Felicitats!

Per acabar voldríem fer un exercici: destacar una frase interessant o divertida de cada candidat:

Lluís Verdaguer, de CIU: “En Mummany és història, hem de mirar el futur”
Toni Casassas, de ERC: “Ara és l’hora de la renovació a Taradell”
Miquel Vila, de PSC: “Tenim noves idees per Taradell”
Agustí Segura, de PP: “Hi ha taradellencs del PP, però tenen recança d’anar a la llista”
Joan Jolis, de UJT: “En el POUM no hi entrem, ni hi sortim”
Josep Ricart, de PxC: “No soc racista, ni xenòfob, sinó que estimo el meu poble”

Us convidem a continuar el mateix exercici: què comentaríeu del debat d’ahir? Quines frases destacaríeu?

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Si en Mumany és historia, i hem de mirar cap al futur, perquè CiU te mig programa basat en el passat i mig programa basat en el futur?

l'amic de Taradell ha dit...

Sr. Anònim
Cal explicar el passat per poder mirar i entendre el futur. Ara ja està fet i cal mirar endavant.


Jo destaco un comentari que a més a més va ser força aplaudit.
“No penso rebatre”

Fins ara,

Anònim ha dit...

Els aplaudiments als acudits d'en Lluis Verdeguer tenen un nom i s'en diu "cla-ca".

Anònim ha dit...

Jo el que vull dir, és que en Lluís quan li ha interessat, ha tirat del passat, i quan li ha interessat ha mirat cap al futur (inclús en el debat d'ahir). Ho trobo una mica egoista per part seva, la contundència amb la que va intervenir per donar la seva respectable opinió. Però em sembla que els altres també tenien dret a referir-se al passat quan hi havia temes que així ho requerien. Pel que fa a la cla-ca, no ho entenc, perquè representa que tota aquella gent estaven contents que en Mumany plegués (deixem enrera el passat i mirem cap al futur), però encanvi fa 4 anys eren els mateixos que l'aplaudien.

Anònim ha dit...

Està clar que són els mateixos que el van aplaudir ara fa quatre anys i puc assegurar-te que seràn els mateixos que aplaudiràn dins de quatre anys més, perquè són, no ho dubtis, tots aquells que formen part del grup de amiguetes i "beneficiats" que traballen sense donar la cara.

Anònim ha dit...

Esteu plens d'odi, a CiU hi ha molta gent nova, tant a la llista com gent que fa de claca (segons vosaltres), com gent que hi ha col·laborat en la campanya. Ja sé que això no entra en el vostre cap però de manera desinteresada. La renovació ha estat total, i espero que diumenge serà coronada amb l'éxit que crec que és mereix. Molts de vosaltres no voliau creure que en Munmany plegaría i que la llista és regeneraria. Dons mireu, ja està fent, el diumenge tindrem les notes.

Sort a tothom.

l'amic de Taradell ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
l'amic de Taradell ha dit...

No, no, no. No esteu el cas, qui va dir “No penso rebatre” va ser en Toni, no en Lluis, ho sigui que devia ser la “cla-ca” d’esquerra i no aquests personatges de qui parleu.

Anònim ha dit...

Que s'ho creuen està clar, però això de dir que a CiU la renovació ha estat total... és negar l'evidència!
Dels 13 de la llista 8 ja hi éren fa 4 anys. Jo diria que la renovació és escassa.

Anònim ha dit...

patetic tots. sinno volien debatre, que no es presentin a un debat

Anònim ha dit...

Mira, pots pensar el que vulguis, pero en aquest cas "no penso rebatre" va ser la resposta que es mereixia aquest candidat. Potser volies "sang i fetge" pero no va ser aixi. Sí que va ser un debat sense debat, aburrit, potser ja portavem masses debats, 4 en total, crec es podien discutir ideas, programa... pero debatre sobre una altre debat? "tu vas dir... jo vaig dir..." no hem de pensar amb futur, com algu va dir ahir? doncs mirem el futur! Tots els candidat, per el sol fet de presentar-se, mereixen un respecta, pero les idees que defensen ja son una altre cosa. Potser l'experiencia aconseguida despres dels altres debats, va fer que en Toni no vulgues donar protagonisme a un partit i a unes idees que son molt lluny d'una democracia i no aportaven res de positiu per al poble. De fet el Sr. Ricard va anar desgranant un seguit de propostes que la gent que hi havia a Can Costa i els que escoltaven la radio les van "celebrar" (anem tots a professó?)

Anònim ha dit...

Un comentari ràpid, que vull sopar.

Deixant de banda els meus favoritismes polítics (si sóc a una llista és normal que m'agradi més el candidat que l'encapçala, no?) i polèmiques esterils...

... EL QUE EM VA AGRADAR:
- L'accent que, en general, es va possar a la política municipal (més que en els debats de la tele).

- Les quatre preguntes d'en Miret: Molt encertades. Sobre tot pel que fa a l'excés de "propaganda electoral" en llocs del poble on no n'hi hauria d'haver hagut. Seria bó que, per properes campanyes, estessim tots als articles de la Llei Electoral que regula aquest tema i que dóna la iniciativa al Consistori (l'Ajuntament). Però també pel que fa al cost de les campanyes (tema pendent de contestar).

... EL QUE NO EM VA AGRADAR:
- La llargada (però això és perquè em llevo molt d'hora i vaig acabar patint per les meves escadusseres hores de son).
- Les claques dels candidats (és patètic que, a nivell de poble, reproduïm la "merda antidemocràtica" que ens venen des del Congreso de los Diputados).
- Que no donessin un refrigeri als presents.

Apa, i ja ho sabeu, aquells que volgueu podeu acomiadar la Campanya amb nosaltres (En Toni, en Jordi, la Rosa, en Lluís, la Carme, la Maria, en Salvador, la Pilar, en Gerard, l'altre Toni, l'altre Lluís, l'altre Pilar, en Ramon i/o la Imma, en Xavier, l'Amadeu, l'Eva, la Filo, en Jeroni, en Pere, la Mercè, la Judit i encara un altre Toni)

Serà cap a les 9 del vespre a la Font Gran (si plou anirem al flamant nou teatre/cinema que sembla que molts dels que ens presentem, estem d'acord que s'ha de fer a "La Carpa" de Can Costa.

Atentament,



Lluís Mauri Sellés

Anònim ha dit...

si no volien debatre que no es presentin i que no vagin a un debat