dilluns, 2 de febrer del 2009

Dijous es va celebrar "el Ple més important de la legislatura"

Ajuntament

Dijous passat es va celebrar a Taradell el Ple ordinari de gener que segons l’alcalde podria molt ben ser “el Ple més important de tota la legislatura”. El plenari va servir per aprovar el nou POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal), el pressupost del 2009 i la ratificació dels projectes presentats al FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) i al FEIL (Fons estatal d’inversions locals).

S'aprova el nou POUM

L’aprovació provisional d’aquest nou POUM, que és va fer amb el vot contrari d’ERC, és el darrer pas que fa el consistori. A partir falta l’aprovació definitiva que depèn únicament de la Generalitat.

Segons va explicar l’alcalde, aquest nou pla presenta 'petits canvis' respecte el document inicial i proposa un creixement 'moderat', limitat per la nova ronda, que segueix la línia del creixement que ha tingut el poble durant els darrers 25 anys i que servirà per els propers 20 anys.

El pla proposa una zona a desenvolupar cada quatre anys i tot i que la proposta inicial era començar-lo fent l’ampliació del Polígon industrial del Vivet (ja que ara fa 3 anys quan es va desenvolupar hi havia molta demanda) l’alcalde va dir que degut a la recessió econòmica la demanda ha afluixat molt i podrien reconsiderar aquesta proposta.

ERC, a l'oposició, va votar-hi en contra. El seu portaveu Antoni Casassas va lamentar que l’equip de govern no hagi buscat mai la implicació d’ERC en l'elaboració del document i va denunciar que aquest no resol els problemes 'endèmics' de Taradell. Casassas va acusar a l’equip de govern de voler fer el 'Sant Cugat d'Osona'.

S’aprova un pressupost de 3.8 milions d’euros

El Ple també va aprovar un pressupost per el 2009 que puja a 3,8 milions d’euros, un 7,5% més que el de l’any anterior. L'equip de govern va justificar aquest augment per l'increment de l'IPC i la creació o ampliació de serveis socials, molts d'ells subvencionats en part. ERC hi va votar en contra.

Lluís Verdaguer va explicar que s'havia intentat ajustar el pressupost al context econòmic actual. Malgrat que els ingressos provinents de permisos d'obres han caigut un 62%, l'equip de govern va destacar la capacitat d'autofinançament de l'ajuntament, ja que la recaptació de taxes i impostos representa un 63% dels ingressos. A aquest 3,8 milions d’ingressos del pressupost cal afegir-hi el milió d’euros que l’Ajuntament rebrà del FEIL i que segons marca el propi fons no poden formar part del pressupost.

* Del punt sobre el FEIL i el FEDER us en parlarem més endavant,

Font: Propia, ACN, Elter.net