dimecres, 11 de novembre del 2009

Tallat el camí d'anar al Pla de Marenga

Foto-Denuncia


Ens envia un mail la Maria Àngels de Taradell denunciant que arrel de les obres de la nova variant ha quedat tallat el camí per anar a peu al pla de Marenga o a Can Benguerel.

Com es pot veure a les fotos si es ve del centre del poble i es vol anar cap a Marenga el camí queda tallat i cal saltar les tanques que s'hi han instal•lat. La Maria Àngels que està "molt enfadada i al•lucinada", denuncia que "És una vergonya que un camí de tota la vida, el tallin".

A banda també explica que aquest dissabte passat va veure com uns nens corrien perill quan la van voler travessar amb les bicicletes. Finalment afegeix: "Fins que atropellin algú, desprès posaran fil a l’agulla".

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara es queixen els de marenga?
Si mireu la primera foto podreu veure just despres de creuar la nova carretera al costat esquerra una bonica senyal de prohibit passar, que ja fa dies que hi es, i no crec pas que l´hi hagi possat l´ajuntament, aixi com totes les tanques que impadeixen el pas no tant sols fins el pla de marenga sino tambe el del GR.
CAMINS DE TOTA LA VIDA.

Anònim ha dit...

Jo havia anat tota la vida al pla de marenga, hi ara ja fa temps que no hi puc anar,perque es veu que es un pas particular i esta tancat aixi com el que baixa cap al moli dels capellans. I ara es queixan quina barra.
Per cert que la rotonda nova es un autentic NYAP.

Anònim ha dit...

Mª Angels, que ja se quina deus ser !!! Perquè éts l'unica que pots dir això i del Pla de Marenga ja que us implica a la teva familia ! Amdós comentaris de dalt expressen en contra de lo que dius.

Jo hi estic totalment d'acord. El Pla de Marenga havia sigut un lloc molt bonic fins que la familia d'aquesta propietat ( en la qual tu en deus pertanyer, ja que algu de la familia només podria fer aquest comentari ), l'heu començat a destruir.

Recordo molt bé, que quan era petit, hi anava amb el col·legi. Sempre passavem per les vinyes d'en Pallasa fins que sortiem a davant de Can Banguerel ( en qual aquest bosc es va destruir per construir-hi l'avariant ) però en aquest cas crec que és molt bona idea perquè la seguretat al poble és més adient.

Quan anavem de Can Bangarel al Pla de Marenga, hi podies anar sense ensopegar amb cap obstacle al cami.

L'Altre dia, a la trobada de 6è, vam anar a recordar vells temps. Només aquella entrada, ja vaig trobar una senyal de prohibit al pas dels cotxes amb un cartell de Pas Particular.

Tirant més endavant, vaig trobar una Cadena. Que trist, que un bosc tant maco, l'espatlli una trista cadena de ferro i rovellada. Com ens les hem de veure.

Arribant a l'atrectiu pla, només em vaig haver de trobar un bot de sorra perquè no hi poguessin entrar els cotxes.


Sempre havia sentit que els de Marenga, defensaven la natura i els animals. Una familia que està implicada a la Festa dels Tonis de Taradell i que respecte els animals també hauria de respectar la natura.

Recordo que els camins, s'han de respectar. Els camins són de tothom. Aquest bosc de Marenga que baixa cap al Molist, hi ha molta gent que a la seva infancia hi ha passat molta estona, aquest bosc era un dels més macus de Taradell.

Ara, no és excusa que hi passi una carretera pel mig, perquè la gent que hi vulgui anar i pot anar.

Ara, si vostè Ma Angels, hem nega que no té res a veure amb la familia de Marenga no me la creuré ja que la gent no es pararia a retreure una cosa que encara no està del tot finalitzada.

Salut a tothom.

Anònim ha dit...

Aquest ultim comentari té tota la raó.

Jo m'enrecordo quan anava a la rectoria que la Rosa, l'Imma,... cada any anavem unes quantes vegades al Pla.

Es veritat que no hi havien cadenes ni vots de sorra.

L'Altre dia, travassant per l'avariant em vaig trobar tots els nanos com hi anaven, tan feliços com sempre i després parlant amb una professora del centre m'ho va dir. Que ho havien tancat.

Trobo molt adient el comentari de dalt, i l'apoio totalment.

Josep.

Anònim ha dit...

Maria Angels, no se perquè et queixes tant:

La balla ja l'hi han possat expressament perquè en el cas que hi hagi un cami que posa " Pas Particular " en cap cas s'hi pot passar, sinó és una emergència.

A part, sent una carretera de la diputació no hi pot haver cap pas de vianants. Ho va molt ben dir l'alcalde fa una setmana al ple: que s'hauria de fer un pas elevat o subtarrani.

Anònim ha dit...

els de Marenga an posat cadenes i la senyal per gent com vosaltres que no saveu respecar el medi ambin doncs savia de neteixa el pla perque estava ple de basura i derrepades de cotxe.la gent que realment va el pla es per anari a pèu o am bci tot pasajan am la familia no a fumari porros ni a follar doncs tambe ja un cartell queposa: si voleu follar fesu pero recull el condo

Marc ha dit...

El bot de sorra fa molt i molt temps que hi és, bàsicament per què s'hi pugui anar a passejar tranquil·lament sense la molèstia de cotxes ni motos. Igual que la cadena... que no impedeix el pas a qui hi vagi a peu. Em sembla que queixar-se d'això, i més després de tant de temps, és absurd. Què passa, que no es pot opinar en contra d'una cosa mal feta?

Per cert, com que us molesten tant aquestes barreres, espero que digueu alguna cosa de les portes reixades que van posar al Parc de la Font Gran, tancant l'accés a tothom i amb mobiliari públic a dins!

Aquesta variant no serà de la diputació, sinó de la Generalitat (crec), però tot i així, això no impedeix que s'hi pugui pintar un pas de vianants... com els 7 ò 8 que hi ha al llarg de tot el poble... amb semàfors i tot!

Anònim ha dit...

En primer lloc magradaria dir que tot el que es diu en aquest comentaris es mentida,doncs la barrera la va posar l'ajuntament doncs una consellera va vaigar a passajar i es va trobar el pla ple de porqueria derrepades i senyals de haveri fet foc,però si es pot pasar a peu doncs es com sempre sa fet. la sorra també i el senyal es pels cotxes no posa res des vianans.des d'aqui vull dir que la gent que realment vol vaija el pla de marenga hi pot anar sempre i quan respectin la naturales i el medi ambien i es comportin com persones no com porcs.

Anònim ha dit...

La meva pareia si va deigar un paket de kondonts al tercé pí a la dreta siels voleu fé servi son dels voncs.

Anònim ha dit...

Volia fer un comentari sobre aquests escrits on es diuen barbaritats sobre la gent de Marenga.Si que és veritat que era un pla molt maco i que donava gust anar-hi tot passejant,però es va començar a espatllar perquè la gent amb molt poc civisme hi anava amb els cotxes a derrapar,a tirar escombraries,a fer foc i moltes d'altres coses més.La cadena de ferro rovellada no l'han posat els de Marenga,sinó l'ajuntament.I respecte la senyal de "prohibit passar"ès només pels cotxes,ja que la gent que tingui ganes d'anar a passejar a peu o amb bici tranquil.lament hi pot anar.Ês una vergonya que hi hagi algú com vosaltres que cregui que aquesta familia hagi pogut destruir el bosc,ja que gràcies a ells aquest bosc està net i s'estimen molt la natura i els animals.