dilluns, 28 de desembre del 2009

Dos taradellencs a la Marxa de Gaza

Noticies


Els taradellencs Laura Arau i Gerard Mencos, membres de l'associació Cultura, Pau i Solidaritat d’Osona, s'han desplaçat aquestes festes fins a Egipte per poder entrar a la Franja de Gaza i participar a la marxa a favor de la llibertat de Gaza que havia de començar avui.

Mentre que en Gerard tot indica que ja hauria creuat la frontera, la Laura està en aquests moments retinguda per la policia egípcia
a Al Arish on no la permeten sortir del perímetre de l'hotel Sinai Stars.

La Laura va explicar ahir al vespre als companys d'Osona.com que: "Ens segueixen a tot arreu i han avisat els taxis perquè no ens recullin, tenim un accés precari a internet i compartim hotels amb els policies que ens vigilen". La taradellenca tambe va deixar clara la serenor dels membres dels participants a la marxa i va explicar que "tot i la tensió de les primeres hores de retenció l'ambient s'ha anat calmant".

La marxa ‘Gaza Freedom March’ comença aquest dilluns des de Rafah i coincideix amb l’aniversari de l’última massacra realitzada per l’exèrcit d’Israel a la Franja. En principi hauria de comptar la presència de 25 catalans (3 dels quals són osonencs), 25 participants de la resta de l'Estat, i un total de 1.400 persones de 43 països diferents, segons fonts d l'Associació Cultura i Pau i Solidaritat Haydée Santamaría.

El Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació espanyol ja havia comunicat a tots els participants a través d’una nota a la seva pàgina web que desaconsellava viatjar a Egipte amb finalitats polítiques per córrer el risc a ser detinguts. Els participants en la marxa també van rebre un comunicat de les autoritats egípcies en arribar al país dient-los que no estava permès fer cap mena de manifestació política ni solidària.


Font: Osona.com i Elter.net