dimarts, 29 de juny del 2010

Protestes a Osona i a Catalunya per la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut

Noticies

Malgrat no ser un tema estrictament local, Taradell Bloc també es vol sumar a les informacions al respecte de les reaccions contra la sentencia de l'estatut i a informar-ne sobre els actes previstos, tant a nivell local, comarcal i nacional.


Demà dimecres, dia 30 de juny, s'ha convocat un Brindis a la Plaça de la Catedral de Vic per dir "Adéu Espanya" després que ahir el Tribunal Constitucional dictés la sentència de l'Estatut.

A la crida que s'ha originat a través d'internet ja s'hi ha afegit l'entitat Òmnium Cultural d’Osona que ha emès un comunicat d'adhesió i ho ha enviat a tots els seus associats.


Manifestació el dia 10 de juliol a Barcelona

A nivell nacional, la societat civil catalana tambe ha reaccionat contra la sentència amb l'anunci d'una marxa unitària que liderada per Òmnium Cultural, es farà sota el lema
"Som una nació. Nosaltres decidim" el proper 10 de juliol a les 6 de la tarda.

Muriel Casals, Pepe Àlvarez, Joan Carles Gallego, Salvador Giner i Jordi Porta han encapçalat aquest matí, com a portaveus, la presentació de la manifestació que serà en demanda de respecte a la voluntat del poble català i en defensa del dret a decidir

La manifestació s'iniciarà a Diagonal/Passeig de Gràcia i s'acabarà a la Plaça de Catalunya.

Òmnium vol que aquesta marxa sigui una mostra d’unitat i espera que al llarg de les propers hores la marxa sumi adhesions de tots aquells ciutadans, entitats i formacions que en comparteixin el lema i els objectius.

Òmnium Cultural ja va anunciar el passat més d’agost que lideraria la resposta de la societat civil catalana en una marxa el màxim d’unitària possible com a gest de “dignitat democràtica davant la no legitimitat del Tribunal Constitucional per a tocar l’Estatut.

Tota la informació a www.somunanacio.cat

Si t'agrada aquest post, dona-li suport en aquest enllaç, Gràcies