dijous, 30 de setembre del 2010

Silvia Alcàntara i la seva "Olor de colònia" al Club de lectura d'avui

Agenda

L'escriptora Silvia Alcàntara serà avui la protagonista a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font ja que hi assistirà per conversar de la seva exitosa novel·la "Olor de Colònia" amb els participants del club de lectura.

"Olor de Colònia" va ser un dels llibres més venuts el 2009 i va superar fins i tot la trilogia Millennium d'Stieg Larsson a les llistes del suplement Cultura de La Vanguardia (noticia). Tot i sortir sense gens de promoció, la novel·la va començar a funcionar gràcies al boca-orella i finalment se'n van vendre més de 25.000 exemplars.

El llibre d'Alcàntara evoca la vida d’una colònia tèxtil i les enverinades relacions socials cap als anys 50. Un incendi on hi mor l’escrivent dóna el tret de sortida a l’argument. Es tracta d’una novel·la de ficció, però basada en els fets viscuts per la pròpia autora, Sílvia Alcàntara, que va néixer i créixer en una colònia tèxtil del Llobregat.

L'activitat començarà a dos quarts de 8 del vespre a la Biblioteca i es oberta a tothom.

Silvia Alcàntara amb la seva novel·la

La vaga gairebé no es nota a Taradell

Normalitat ahir a la tarda a la sortida de l'escola
Noticies

La vaga general que es va fer ahir arreu de l'estat no es va notar massa al poble de Taradell.

Tots el comerços del poble van obrir amb normalitat i el Polígons van treballar totes les empreses, industries i tallers.

Els equipaments publics com les oficines de l’Ajuntament, el Centre Cultural Costa i Font i la Biblioteca van obrir amb normalitat i sense registrar cap incidència.

Les escoles també van funcionar amb força normalitat. L'escola Sant Genís de Taradell la vaga va tenir un seguiment nul, així com a les dues escoles bressol del poble. A les Pinediques només vuit mestres van secundar la vaga i alguns alumnes van deixar d'assistir a classe.

A l'IES Taradell per contra, si que la vaga va ser secundada majoritàriament i s'hi van aplicar els serveis mínims establerts.

L’altre punt on la vaga es va fer notar va ser el del Transport Public dels Autocars Prat que també va funcionar amb serveis minims a les hores punta.

Finalment qui també va patir les incidències de la vaga va ser el mercat setmanal que es fa cada dimecres a la Plaça de les Eres. Només una parada, la de fruita, va oferir els seus productes als taradellencs.

dimecres, 29 de setembre del 2010

Diumenge es fa la XXXII Arrossada i Festa del Soci de l’Esbart Dansaire Sant Genís

Agenda

Aquest diumenge la tradicional arrossada de l’Esbart Dansaire Sant Genís arriba a la 32ª edició i ho fa amb la realització d’una colla d’activitats al llarg de tot el dia.

La primera serà un esmorzar per tots els dansaires que es farà les 10 del mati al local de l’Esbart. Seguidament, a les 11, començarà una cercavila amb tots els grups de l’Esbart que recorrerà els carrers del poble.


A les 2 del migdia es farà l’Arrossada al Centre Cultural Costa i Font. El menú consta d’arròs, botifarra amb patates, postres, pa i beguda i hi està convidat tothom sempre que prèviament hagi adquirit un tiquet a Can Vilaró. El preu de 11 euros pels adults i 7 per la mainada (fins a 7 anys) i cal portar de casa els plats, el got i els coberts.

A la tarda es farà la Roda d’Esbarts Infantils i Juvenils que comptarà amb la participació i presentació del nou Grup de Veterans de l’Esbart de Taradell.

Programa de la festa

dimarts, 28 de setembre del 2010

Diumenge es fa la 1ª Duatló del Bandoler

Agenda

Diumenge al mati es celebrarà a Taradell la primera Duatló del Bandoler que organitza la nova associació esportiva taradellenca L’Enclusa.

A partir de primera hora del matí ja hi haurà moviment al voltant de la Plaça de les Eres on s’hi muntarà la Fan-Duatló i es concentrarà el cor de la cursa. A les 9 del matí hi haurà una xocolatada popular per tots els assistents i a 2/4 de 10 els bandolers d’en Toca-sons faran sonar els seus trabucs per donar el tret de sortida.

Els participants marxaran corrent de davant de l’autoescola en direcció a l’institut i cap a la serra. Al cap d’uns 45 minuts els més ràpids ja hauran completat els primers 10,5 quilometres i apareixeran per la tomba en direcció a la Plaça de les Eres per agafar la bicicleta. Tot i que el recorregut inicial preveia 22,3 quilometres de bicicleta, finalment i a causa de les darreres pluges, s’han hagut d’escurçar uns 3 quilometres de recorregut i n’hauran de pedalar uns 19 quilometres, distancia que els capdavanters finalitzaran 1 hora i quart més tard aproximadament.

Això vol dir que cap a 2/4 de 12 els corredors tornaran a baixar de Can Mascarell i arribaran de nou a la Plaça de les Eres a deixar la bicicleta i entomar els darrers 3,5 quilometres de cursa que faran corrent.

Poc abans de les 12 del matí, està prevista l’arribada dels primers concursants. A la 1 del migdia es farà el lliurament de premis amb la presència de la presidenta de la Fundació per l’ Esclerosis Múltiple ja que la cursa del bandoler es solidaritza amb aquesta causa i destinarà a la fundació dos euros de cada inscripció. (la inscripció val 22 euros per a federats i 27 per a no federats).

El taradellenc Marc Clapés és un dels grans favorits

Marc Clapés
Un dels grans favorits a guanyar la cursa és precisament un taradellenc. Es tracta d'en Marc Clapés que ara mateix encapçala la classificació dels duatlons de Terra Endins.

En Marc va quedar primer a la primera prova celebrada a Sant Feliu Sasserra; va aconseguir la tercera posició a la segona prova celebrada a Bellmunt i va tornar a ser el més ràpid a la darrera prova que es va fer aquest diumenge a Sant Hipòlit de Voltregà.


dilluns, 27 de setembre del 2010

Taradell Bloc estrena una pàgina amb l'agenda d'activitats del poble

Noticies

Taradell Bloc ha estrenat aquesta setmana una nova utilitat per tots els taradellencs. Es tracta d'una agenda d'activitats, fet amb el Google Calendar, mitjançant el qual podreu consultar totes les activitats que es fan a Taradell.

Per accedir-hi ho heu de fer a partir del nou menú de pestanyes superior on hi trobareu la opció: "Agenda d'activitats". Una vegada a dins veure un calendari (imatge inferior) amb totes les activitats del poble.

La idea és que el calendari es pugui anar actualitzant entre tots, per tant si sou d'alguna entitat que organitzeu activitats tot sovint i ens doneu el vostre mail (ha de ser de gmail), us donarem els permisos perquè vosaltres mateixos pugueu introduir les vostres activitats al calendari.

Si sou lectors del bloc i sabeu alguna activitat que no és al calendari, ens podeu enviar un mail a taradellbloc@gmail.com per fer-nos-ho saber o be deixar un comentari a sota del calendari. Cal que ens digueu el nom de l'activitat, el lloc, la data i l'hora.



Si feu click damunt de +Google Calendar podreu accedir al calendari



diumenge, 26 de setembre del 2010

Fotos de la Trobada de Gegants i Capgrossos d'aquest mati

Reportatge

Us passem algunes fotografies de la Trobada de Gegants, Capgrossos i Grallers que aquest mati s'ha fet pels carrers de Taradell.

dissabte, 25 de setembre del 2010

Supergreep fa el nou himne del Club Patí Vic

Noticies

El grup taradellenc Supergreep, que aquest estiu ja va presentar la nova cançó d'en Tocasons, va presentar la cançó "Som el Patí Vic”, nou himne del club vigatà.

La presentació es va fer en el transcurs de la Diada del Club Patí Vic que es va celebrar diumenge passat a les instal•lacions de l’entitat esportiva i on es van presentar tots els equips.


Supergreep és una banda que assaja a Taradell i que està formada pel guitarrista taradellenc i exlider de Parking, Oge Álvarez, que també és el cantant, en Sergi Gutiérrez, professor de l'Escola de Musica de Taradell que toca el baix i és completa amb la presència d’en Pep López i en David Costa, a l’altra guitarra i a la bateria.

divendres, 24 de setembre del 2010

Som Dones organitza tallers de gimnàstica emocional

Agenda

La setmana vinent s'acaba el periode d'inscripcions per participar al taller de gimnàstica emocional que organitza l'associació Som Dones.

Els tallers aniran a càrrec de la Júlia Mateo i es faran tots els dimecres d'octubre i novembre de 8 a 10 del vespre a la Sala Lluïssos del Centre Cultural Costa i Font.

Si hi vols participar vés a Casa Marga abans del 30 de setembre. El cost del curs és de 30 euros a raó de 15 euros mensuals.

dijous, 23 de setembre del 2010

La Granja Castellets nominada per guanyar el Porc d’Or en la màxima categoria de “Diamant”

Fotografia del guardó
Noticies

El proper 25 de novembre es celebrarà la Gala de lliurament dels Premis Porc d’Or que organitza l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries), amb la col•laboració dels Laboratoris Pfizer i l’Ajuntament de Lleida.

Aquesta setmana la organització ha fet públics els noms de les granges seleccionades que optaran a guanyar els premis Porc d’Or de la XVII edició i en la màxima categoria, la de “Diamant”, la Granja Castellets de Taradell n’és una de les escollides juntament amb altres dues granges osonenques: la Granja El Clos de Santa Cecilia de Voltregà i la Granja Espadaler de Sant Quirze de Besora. La granja taradellenca ja va guanyar aquest guardó en l'edició del 2009 (noticia).

Els premis Porc d’Or s’atorguen cada any entre tots els ramaders del sector porcí espanyol que remeten les dades de gestió tècnica de les seves explotacions al BDporc (Banc de Referència del Porcí).

Les explotacions es divideixen en 5 categories diferents depenent del nombre de truges en producció, i cada categoria opta a tres premis en funció de diversos paràmetres. Les granges que tenen el grau més alt d’excel•lència també opten als dos principals guardons: el Porc d’Or de diamant i el Porc d’Or a la Màxima productivitat.

Enguany s’han presentat 678 explotacions al concurs i fins a 85 granges diferents opten a guanyar premis en aquesta edició. Catalunya, amb 33 explotacions acumula 41 candidatures, mentre que Aragó li va al darrera amb 32. Les granges de Castella, Galicia, Murcia, Navarra, Valencia i País Basc també tenen opcions de premi.

dimecres, 22 de setembre del 2010

Diumenge es fa la XVII Trobada de Gegants, Capgrossos i Grallers

Agenda

Imatge de la Trobada de Gegants del 2009
Aquest diumenge al mati es fa la XVII Trobada de Gegants, Capgrossos i Grallers pels carrers de Taradell organitzada per la Colla Jove de Geganters i Grallers de Taradell.

De les 9 fins a 2/4 de 12 del matí es farà la Plantada de Gegants a la Ronda dels Vilademany, a aquesta hora s'iniciarà la cercavila pels carrers de Taradell.

La rua sortirà pel carrer de la Batllia i seguirà pel carrer de la Vila fins a la Plaça, després agafarà el carrer del joc de la Pilota, el Domènec Sert i trencaran a Davant de Can Prat per anar cap al parquing de la carpa on es farà la presentació de les colles, el ball dels gegants i el comiat que està previst cap a 2/4 de 2 del migdia.

dimarts, 21 de setembre del 2010

Es reparen diversos carrers de Taradell

Ajuntament

Carrer de l'Era d'en Mero
El regidor d’urbanisme, Albert Ledesma, va explicar en el darrer ple que diversos carrers de Taradell, per culpa de problemes amb el clavegueram, necessitaven una reparació urgent i que s’ha decidit de fer-la ara.

Aquests carrers són el de La Granja, el de l’Era d’en Mero, el Jacint Verdaguer i un darrer que es troba a la urbanització de la Madriguera.

De moment s’han reparat i cobert de paviment a l’espera que s’asfaltin definitivament durant el mes de març aprofitant que una maquina ha de pujar a asfaltar diversos carrers de la Urbanització de la Roca.

Carrer Jacint Verdaguer, tallat per les obres

dilluns, 20 de setembre del 2010

64.650 euros de subvenció per a les entitats taradellenques

Ajuntament

L’ajuntament de Taradell va aprovar per unanimitat, en el transcurs del darrer ple, l’atorgació de 64.650 euros de subvenció per les entitats esportives, culturals i socials de Taradell

Tot i que aquest any la intenció era assignar les subvencions via concurs i així es va explicar a les entitats, finalment no s’hi ha arribat a temps i aquest mesura, que és més complexa però més adequada, es començarà a aplicar a partir de l’any vinent.

Es dona la circumstància que aquest any hi ha hagut la baixa de tres entitats, la qual cosa ha provocat un superàvit a l'Ajuntament d'uns 900 euros. També hi ha hagut 3 altes.

El resum de les subvencions és el següent:

  • Entitats culturals: 25.800 euros
  • Consell de Joventut: 15.000 euros
  • Entitats esportives: 9.000 euros
  • Associacions de Comunicació: 5.500 euros
  • AMPA d’Educació primària: 2.700 euros
  • Patronat de la Vellesa: 2.000 euros
  • Associacions de veïns dels Barris: 1.400 euros
  • Associació Jubilats i Gent Gran: 1.200 euros
  • AMPA d’Educació secundària: 1.300 euros
  • AMPA d’Educació infantil: 900 euros
  • Associacions de Comerç: 800 euros

    diumenge, 19 de setembre del 2010

    La UD Taradell empata a 1 al camp del Sabadell Nord

    Esports

    L'equip de Primera Regional de la U.D. Taradell ha aconseguit aquest diumenge un valuós empat a 1 al camp del Sabadell Nord, en la segona jornada de lliga. Ha estat valuós perquè els taradellencs han jugat més d'una hora amb inferioritat numèrica.

    El partit ha quedat condicionat al minut 20 quan l'àrbitre, molt rigurós amb les faltes taradellencs, ha expulsat per doble amonestació a Albert Roca. A partir de llavors, el Taradell ha buscat sorprendre al contraatac. Els locals han disposat de dues bones ocasions per avançcar-se al marcador.

    A la represa, el Taradell ha aconseguit sorprendre i Jordi Grífols ha avançat els osonencs abans del quart d'hora. Els taradellencs han sabut conservar l'avantatge fins a falta de vuit minuts pel final quan una falta d'entesa defensiva ha propiciat el gol del Sabadell Nord. Tot seguit expulsió de Joan Morcillo i minuts abans del 90 expulsió de Marc Font, cosa que ha fet que els taradellencs hagin acabat el partit amb només vuit jugadors.

    L'empat situa el Taradell amb quatre punts en dos partits de lliga. Dissabte vinent rep a les 4 al Puigreig a la Roureda.

    dissabte, 18 de setembre del 2010

    El CP Taradell inicia lliga i presenta equips aquest dissabte

    Esports

    El Club Patí Taradell debuta aquest dissabte a Primera Catalana. L'equip taradellenc enceta la lliga, jugant com a local, en un derbi comarcal contra el CP Manlleu. El partit es jugarà a dos quarts de deu del vespre. Mitja hora abans, el club aprofitarà per fer la presentació de tots els equips base que formen part de l'entitat.

    El CP Taradell està integrat en el grup B de la Primera Catalana, després de baixar de Nacional Catalana la passada temporada. En aquest grup hi ha diversos equips osonencs, com el Manlleu, el CP Voltregà B, el CP Vic B i el CP Roda.

    divendres, 17 de setembre del 2010

    Ràdio Taradell estrena nova temporada

    Noticies

    Aquest setmana ha començat la nova temporada de Ràdio Taradell que enguany inclou tres novetats destacades.

    El programa Fem Memòria, que cada diumenge al migdia conversa amb els avis del municipi per recordar com era el poble fa uns quants anys i com s'hi vivia; l'espai Futbol a Ràdio Taradell, que, després de fer les primeres proves a finals de la temporada passada, s'instal·la a la nova temporada per retransmetre els partits del Barça, a càrrec de l'equip del Mitja Part, i, finalment, el programa Trencant el Silenci, que portarà ritmes heavies les matinades de divendres a dissabte.

    La resta de la programació està força marcarda per la continuitat dels programes que s'emetien l'any passat i amb una altra variació important i és que el Freqüencia Tropical, tal com ja va fer a finals de la temporada passada, també s'emetrà en directe per diverses emissores de l'Amèrica Llatina, d'on són els dos conductors de l'espai, l'Omar Castillo i l'Andrea González.

    A més, com sempre, Ràdio Taradell aposta per programes especials en directe. A banda de retransmetre, cada mes, el ple de l'Ajuntament de Taradell, tornarà a participar en els principals esdeveniments del poble, com els Tonis o el Sant Jordi, coincidint amb l'aniversari de l'emissora. La temporada acabarà a finals de juny.

    I, com a darrera novetat, Ràdio Taradell estrena aquesta temporada pàgina al Facebook, la xarxa social que està triomfant a tot el món. Suma't a la pàgina de Ràdio Taradell, on trobaràs informació sobre els programes i totes les activitats que organitza.

    La nova programació d'aquesta temporada la podeu consultar a la pàgina web de l'emissora: www.radiotaradell.net.

    dijous, 16 de setembre del 2010

    Torna l'Hora del conte a la Biblioteca

    Agenda

    Avui, a les 6 de la tarda, torna l'hora del conte a la Biblioteca amb la representació de "Amb Gossos i Gats" a càrrec de Rosa Pou.

    Els menuts que hi assisteixin podran escoltar contes i a més faràn un petit taller de dibuix, on podran dibuixar la seva mascota o el seu animal preferit.

    Dissabte agafa el Bus Nit per tornar del Mercat de Música Viva

    Noticies

    Aquest dissabte i en motiu del Mercat de la Música Viva de Vic, el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Taradell, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vic, posaran a disposició dels joves del municipi un servei de transport nocturn per pujar a Taradell.

    Els autobusos sortiran de l'Estació d'Autobusos de Vic a les 4 de la matinada i portaran cap al poble a tots els joves que hagin fet previament la reserva o be a l'Ajuntament o be al Puntal.

    El tiquet valdrà 3 euros i només el podran adquirir els nascuts abans del 31 de desembre de 1995. Les places són limitades i els organitzadors es reserven el dret de tancar el procés d'inscripció quan aquestes s'exhaureixin.

    dimecres, 15 de setembre del 2010

    Exjugadors del Taradell celebren una trobada de germanor

    Esports

    Una setantena de persones van participar aquest passat diumenge en una trobada d'exjugadors de la UD Taradell. L'acte va servir per recordar anècdotes i vells temps. Els participants a la trobada eren antics jugadors del club taradellenc dels anys anteriors i posteriors a l'ascens històric a Regional Preferent.

    La jornada va comptar amb un partidet matinal, durant el qual molts dels integrants van poder tornar a cordar-se les botes de futbol. Tot seguit, els exjugadors, juntament amb les seves respectives famílies, van poder gaudir d'un dinar de germanor al local social del club.

    La trobada va ser tot un èxit de participació i també va comptar amb integrants de la junta directiva d'aquells anys. L'objectiu dels impulsors de la iniciativa és realitzar una trobada d'aquests tipus cada any i anar-la obrint a d'altres jugadors que hagin passat per l'entitat taradellenca.

    dimarts, 14 de setembre del 2010

    Oberta la convocatoria de la tercera edició del Premi Ajuntament de Taradell per al millor treball de recerca de batxillerat

    Noticies

    Ariadna Prat, guanyadora de la última edició
    L'Ajuntament de Taradell i el Consell Escolar Municipal han convocat la tercera edició del Premi Ajuntament de Taradell per al millor treball de recerca de batxillerat, amb el qual es pretén estimular la realització de treballs de recerca en llengua catalana, la temàtica dels quals estigui relacionada amb el municipi de Taradell.

    Des de que es va implantar la realització d'aquest treball al batxillerat s'han realitzat forces treballs sobre la vila però que no han disposat de cap espai per mostrar-se en públic. Mitjançant aquest premi els treballs podran ser coneguts per la població i s'aprofitarà millor la gran tasca feta pels estudiants. La dotació del premi és de 600€ per al treball guanyador de cada any.

    La presentació dels treballs es pot fer durant el mes d'octubre (de dia 1 al 31 d'octubre de 2010) a les oficines de l'Ajuntament de Taradell i el lliurament del premi es farà el dia 20 de gener de 2011, coincidint amb la Festa Major d'hivern.

    El jurat estarà format per la regidora d'Educació, per un representant del CEM, per un professor de l'IES Taradell, per un personatge públic del municipi relacionat amb el món de l'educació i per un membre d'Òmnium Cultural.

    Les bases del premi són les següents:

    Fes doble click damunt la imatge per veure-ho més gran

    dilluns, 13 de setembre del 2010

    La UD Taradell inicia la lliga guanyant el Sant Feliu de Codines

    Esports

    La U.D. Taradell va encetar la temporada amb una victòria per 2 a 1 contra el Sant Feliu de Codines, aquest dissabte a la tarda. Els taradellencs, que militen a Primera Regional, van endur-se els tres punts d'un partit molt igualat.

    A la primera meitat les ocasions van estar repartides, però el Taradell va estar més encertat i es va avançar al marcador poc abans del descans en una rematada de cap de Pere Serra després d'un llançament de falta lateral. A la represa, domini taradellenc, que al quart d'hora va marcar el 2 a 0 en un u contra u de Jordi Grífols davant del porter visitant.

    Semblava que el Taradell tenia el partit controlat, però en una pilota rebotada el Sant Feliu de Codines va escurçar diferències als 20 minuts del segon temps. A partir de llavors, el marcador ja no es va moure, tot i que els taradellencs van disposar d'ocasions clares per ampliar diferències.

    Després d'aquest triomf, el Taradell jugarà aquest pròxim diumenge al camp del Sabadell Nord a les 12 del migdia.

    Taradell Bloc, finalista als Premis Blocs 2010. Gràcies a tothom!

    Noticies

    Divendres es van donar a conèixer els finalistes dels Premis Blocs Catalunya 2010 i Taradell Bloc va ser un dels escollits. Després d’una votació popular que ha durat tot l’estiu, aquest bloc va quedar en segona posició de la categoria de “Blocs Corporatius” . (veure classificació)

    A partir d'ara, la recta final per a l'elecció dels guanyadors dels Premis Blocs Catalunya 2010 correspon al jurat, que decidirà quin dels 10 blocs seleccionats de cada categoria és el millor d'acord amb els criteris de disseny, estructura, contingut, periodicitat, interacció amb els lectors. (veure finalistes)

    Guanyadors dels Premis Blocs 2009
    El jurat d'aquesta edició està format per Ernest Benach (President del Parlament de Catalunya), Alícia Romero (Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Mataró i presidenta del Tecnocampus), Judith Vives (periodista de Capgros Comunicació), Miquel Duran (Comissionat 2.0 de la Universitat de Girona), Dani Cortijo (guanyador edició passada), Teresa Ferriz (Responsable del programa Lletra de la UOC), Anna Nogué (subdirectora de l’Agència Catalana de Notícies, ACN), Jordi Iparraguirre (Director Fundació Punt.Cat), Marc Serena (guanyador edició passada), Albert Castellanos (President de Talència) , Àlex Araujo (professor del Tecnocampus de Mataró), Xavier Verdaguer (emprenedor, CEO d’Innovalley) i Trina Milan (Presidenta de STIC.CAT).

    Ara un Jurat per l'entitat STIC.CAT, organitzadora del concurs, format per decidirà quin dels 10 finalistes de cada categoria s’emporta el guardó. L’entrega de premis es farà a Mataró el proper 1 d’octubre a les 8 del vespre.

    Des de Taradell Bloc volem agrair a tots els lectors l’ajuda que hem rebut de vosaltres al llarg de tot l’estiu. Moltes gràcies per tota l’estona que ens heu dedicat i per tots els vots que ens heu dona’t.

    Un estiu de rècord


    Val la pena dir que aquest estiu hem trencat tots els registres de visites al bloc. El mes d’agost ha estat, amb 7.131 visites, el mes amb més visites des de que aquesta pàgina existeix. El juliol tampoc va anar malament i vam tancar amb 5.754 visites i amb el record de visites per dia que es va registrar el dia 19 de juliol amb 752 visites en un sol dia. En tot el període de votacions, que va del 17 de juny al 9 de setembre, aquest bloc ha rebut 16.380 visites de 6.185 maquines diferents i ha servit fins a 29.617 pagines . Gràcies a tots per la confiança.

    dissabte, 11 de setembre del 2010

    Més de 50 persones participen a la columna taradellenca de la Marxa dels Vigatans

    Reportatge

    Més d'una cinquantena de taradellencs es van reunir ahir a la Plaça de les Eres per baixar cap a peu cap a Vic a participar en la Marxa dels Vigatans. Es tracta de la columna de Francesc Sans de Mont-rodon que és el tercer any que participa en aquesta marxa de torxes. Enguany han estat fins a 21 pobles els que hi han participat fent una multitudinaria marxa que es va iniciar a Bac de Roda i es va acabar a la Plaça de la Catedral.

    Aqui en teniu algunes fotos més:



    divendres, 10 de setembre del 2010

    La U.D. Taradell debuta aquest dissabte a Primera Regional

    Esports

    El primer equip de la Unió Deportiva Taradell inicia aquest dissabte la temporada a la Primera Regional. Ho farà jugant com a local davant el Sant Feliu de Codines. El partit es juga a les 4 de la tarda, ja que aquesta temporada els partits a la Roureda es disputaran els dissabtes.

    L'equip, entrenat per l'exjugador taradellenc Jaume Serra, presenta moltes cares noves i molta joventut. Destacar que aquesta setmana s'ha produït una nova incorporació, ja que torna a la disciplina del club, Gerard Torrents, que ja formava part de l'equip la temporada anterior, però va iniciar la pretemporada amb la UE Tona.

    El Sant Feliu de Codines és un equip nou a la categoria, després de l'ascens assolit la temporada anterior, però fa dues temporades ja va disputar la Primera Regional. L'objectiu del Taradell és la permanència, ja que aquest any hi ha reestructuració de categories i fins a 6 equips descendiran en el grup 4art de Primera Regional.

    Entra en funcionament la nova rotonda del barri de Mont-rodon

    Noticies

    Foto de la rotonda
    La rotonda que des del principi de l'estiu s'estava construint a la carretera de Mont-rodon (BV-5306) a l'alçada de l'entrada del barri ja esta practicament acabada i els cotxes ja hi poden circular.

    La rotonda era una petició que feia anys que feien els veins de Mont-rodon per fer menys perillosa l'entrada i la sortida a la urbanització. A banda del giratori també s'hi ha construit un pas de vianants i una voreta per tal d'unir el barri amb el cami ral que va cap a Vic. Una altra modificació ha estat la parada de bus que abans quedava a l'entrada del barri i d'aquesta manera s'ha pogut construir a la mateixa carretera, just després del pas zebra. El cost total de les obres ha estat de 382.000 euros.

    dijous, 9 de setembre del 2010

    Mercat de la Terra per la Diada

    Agenda

    A Taradell enguany, la Diada tindrà la terra i la seva forma de treballar-la com a denominador comú. Varies activitats relacionades amb el món de l'horticultura i la jardineria confeccionaran un interessant calendari durant tot el mati.

    Les activitats començaran a primera hora del mati als exteriors de Can Costa i Font amb tallers de jocs tradicionals i una exposició de jardineria autòctona i optimització de recursos hídrics feta per Jardí Viu.

    A partir de les 10 del mati arrencarà el Mercat de la Terra que fins a les 2 del migdia estarà ubicat als afores de Can Costa, entre els jardins del centre cultural i la zona de ca l'iglesias. En aquest mercat s'hi podrà degustar productes de l'artesania alimentària de la nostra comarca.

    Cap a 2/4 de 12 del migdia es farà una projecció explicativa i col•loqui sobre l'horticultura ecològica “Parades en Crestall - mètode Gaspar Caballero”.

    Imatge del Mercat de la Terra que es va fer a Tona
    Trobada de puntaires

    Tot aquest mercat anirà acompanyat per la 15ª Trobada de Puntaires que des de les 10 del mati i fins la 1 del migdia mostraran els seus treballs i la seva feina als jardins del Centre Cultural Costa i Font.

    L'Esbart farà dues actuacions

    En un altre ordre de coses, val la pena remarcar que hi haurà una bona colla de taradellencs que viuran la Diada a partir de la Dansa. Són els dansaires de l'Esbart Dansaire Sant Genis de Taradell que tindran dues actuacions al mateix dia.

    Al mati oferiran els seus balls a CastellBisbal i a la tarda dansaran a Vic, a dins de la clinica-residencia de les Josefines de Vic.

    dimecres, 8 de setembre del 2010

    La Mancomunitat organitzarà Tallers per a gent gran

    Agenda


    Els ajuntaments d’Aiguafreda, El Brull, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell i Tona, amb el suport del programa de Dinamització de Gent Gran de La Mancomunitat La Plana, posen en marxa el nou curs de Tallers per a gent gran.

    Els diferents tallers s’iniciaran la 1a setmana d’octubre, amb una durada aproximada de 24 hores cada trimestre. Aquests estan finançats fonamentalment pels citats ajuntaments essent el cost pels participants de només un euro l’hora.

    Per participar als tallers que es realitzaran enguany: psicomotricitat, estimulació cognitiva (memòria), creativitat i noves tecnologies (informàtica), cal inscripció prèvia. Els interessats podran inscriure’s a:



    MUNICIPI
    TALLER
    INSCRIPCIÓ
    Aiguafreda
    Sant Martí de Centelles
    Memòria
    Dia: dimecres 15 de setembre
    Hora: de 15 a 16 hores
    Lloc: Esplai Sant Jordi
    Psicomotricitat
    El Brull
    Informàtica
    Dia: dimarts 21 de setembre
    Hora: de 17 a 18 hores
    Lloc: Ajuntament
    Memòria
    Psicomotricitat
    Malla
    Creativitat
    A l’Ajuntament (93.885.63.06)
    A la Mancomunitat La Plana
    (93.812.54.45)
    Psicomotricitat
    Memòria
    Muntanyola
    Creativitat
    Dia: dimecres 15 de setembre Hora: de 12 a 13 hores
    Lloc: Local polivalent
    Psicomotricitat
    Santa Eulàlia de Riuprimer
    Creativitat
    Dia: dimecres 15 de setembre
    Hora: de 10 a 11 hores
    Lloc: Casal d’avis El Puig
    Psicomotricitat
    Memòria
    Taradell
    Memòria
    Dia: divendres 17 de setembre
    Hora: de 10 a 11 hores
    Lloc: Associació de jubilats
    Tona
    Psicomotricitat
    Dia: dimarts 21 de setembre
    Hora: de 9 a 10 hores
    Lloc: Sala de Can Codina

    Els tallers per a gent gran formen part del projecte “Gent gran activa” de l’Àrea de Serveis Socials i Ciutadania de La Mancomunitat La Plana. Aquest projecte inclou, també, altres activitats d’animació sociocultural i dinamització adreçades a afavorir la participació de la gent gran en cada municipi. 

    Amb l’objectiu de d’oferir una ocupació saludable del temps lliure, treballar per a l’autonomia i consolidar espais de relació social per a la gent gran, facilitant un envelliment actiu.

      Fotos del curs de l'any passat:

    dimarts, 7 de setembre del 2010

    ERC de Taradell organitza un acte cultural per la Diada

    Agenda

    El proper dissabte 11 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre, ERC de Taradell organitzarà un acte cultural en motiu de la diada nacional de Catalunya, que tindrà lloc a la Torre de Don Carles de Taradell.

    L'acte consistirà en un concert de cambra a càrrec d'un quintet de músics membres de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i de la lectura de poemes catalans.

    Al final del recital s'oferirà coca, llonganissa i cava a tots els presents. En cas de pluja, es realitzarà a Can Costa i Font.


    dilluns, 6 de setembre del 2010

    Taradell participarà a la Marxa dels Vigatans d'aquest divendres

    Agenda


    Divendres es fa la marxa dels vigatans que consisteix en anar a Vic a peu des de diversos pobles de la comarca per tal de, tots junts, participar a l'ofrena al Bac de Roda i la posterior marxa de torxes cap a la Catedral.

    La columna de Taradell, que porta el nom de Francesc Sans Miquel i de Mont-rodon, sortirà de la Plaça de les Eres a les 6 de la tarda i s'ajuntarà pel camí amb la Columna de Santa Eugènia de Berga, per acabar de fer el cami fins a Vic tots junts.

    Un cop a Vic aquestes columnes es trobaran amb la resta de columnes a la Bassa dels Hermanos. A partir 2/4 de 10 sortiran totes les columnes forman la Marxa de Torxes (cada participant a la caminada rebrà una torxa) que aquest any anirà sota el lema de "Avancem decidits". Després de fer l'ofrena, la marxa  recorrerà els carrers del casc antic de la ciutat. Finalment, a la Plaça de la Catedral, es llegirà i cremarà el Decret de Nova Planta i la sentència de l'Estatut.

    Els actes, que entre d'altres també inclouen l'homenatge Xavi Valls, personatge osonenc destacat de la nostra cultura, i l'actuació de castellers i geganters, acabaran amb una butifarrada popular i actuacions musicals.


    La Marxa dels Vigatans vol ser un acte de compromís amb la nostra història, cultura i país. Una marxa que segons els organitzadors: "enllaça el passat amb el present, i que s’obre al futur. Tot un poble que marxa cap a la llibertat."

    La columna taradellenca està organitzada per la plataforma CAT que va organitzar les consultes del passat 13-D i que fa un crida a tots els taradellencs perque participin d'aquesta iniciativa i estiguin aquest divendres a les 6 de la tarda a la Plaça de les Eres.

    Referència històrica

    El 17 de maig de 1705 tingué lloc una reunió a la capella de Sant Sebastià, prop de Vic. Un grup de prohoms vigatans encetà la revolta contra el borbó Felip V d'Espanya. 300 anys després d’aquella fita i 300 anys després de la derrota a la Batalla d'Almansa, els osonecs del 2010 fem una crida perquè surtin de cada vila i ciutat dels Països Catalans columnes de vigatans i maulets per a unir-se a aquesta Marxa, que té lloc des de fa 7 anys a Vic -Osona-, la nit del 10 de setembre.

    Si t'agrada aquest post, dona-li suport en aquest enllaç, Gràcies

    diumenge, 5 de setembre del 2010

    Nou disseny de Taradell Bloc

    Noticies

    Després de l’estiu i de la Festa Major, encetem nova temporada i a Taradell Bloc ho volem fer amb nova imatge, noves aplicacions i una nova distribució dels continguts que faci encara més fàcil la relació amb tots vosaltres.


    El nou disseny segueix apostant per els colors blanc i blau, colors de la bandera del nostre poble i al banner superior recupera la seva primera imatge amb la porta del Castell d’en Boix símbol de l’entrada a aquest portal.

    Una novetat important es l’aparició d’una nova franja lateral ubicada l’esquerra. D’aquesta manera el bloc disposarà ara de dues franges laterals i d’una franja central amb el cos de les noticies.

    La franja de l’esquerra contindrà el cercador i tots els enllaços. Hi hauran tres menús: un per accedir a totes les seccions del bloc, un altre amb els enllaços més importants de Taradell i un tercer amb el menú de blocaires de la vila.

    A la franja dreta s’hi ubicarà la part més participativa del bloc. Hi trobarem l’accés al canal de Youtube, al Facebook i al Twitter. Del twitter en podrem consultar tant el twitter de Taradell Bloc, com els darrers twits dels twittaries taradellencs i també tots els twitts que contenen la paraula “Taradell”.

    En aquesta banda també hi trobarem els darrers comentaris que s’han fet al bloc. Tambe hi trobarem altres aplicacions relacionades amb la participació, l’accés a la pàgina del Temps d’en Pere Espinet i tots els banners especials que calgui anar fent.

    Esperem que pugueu gaudir d’aquesta nova versió del bloc i que hi podeu continuar col•laborant i participant com fins ara. I ja ho sabeu: Aquest és un bloc obert a tothom i si teniu alguna cosa a dir sobre el poble, aquest es el vostre espai.

    Si t'agrada aquest post, dona-li suport en aquest enllaç, Gràcies

    divendres, 3 de setembre del 2010

    Taradell s'integra en el Circuit Terra Endins amb la primera edició de la duatló del Bandoler

    Esports

    El pròxim 3 d'octubre es disputarà a Taradell la primera edició de la duatló del Bandoler. Es tracta d'una competició nova que s'integra dins el circuit Terra Endins de duatlons de muntanya.

    La prova està organitzada per l'associació esportiva L'Enclusa, integrada per joves de Taradell i comarca per donar suport a esdeveniments esportius del municipi. La duatló començarà a les deu del matí de la plaça de les Eres, que també serà el punt d'arribada.

    El recorregut, tot i que es manté en secret per no afavorir els participants, recorrerà llocs emblemàtics del terme municipal com el castell d'en Boix (on s'hi passarà dos cops, un a peu i un altre en btt), la collada de Mansa, l'Enclusa o el pantà de Taradell.

    L'arribada està prevista al voltant de la una del migdia. Durant tot el matí a la plaça de les Eres hi haurà estands dels col·laboradors de la prova i a l'IES Taradell hi haurà habilitat el servei de dutxes i neteja de bicicletes.

    Els participants es divideixen en tres categories: sub-23 (a partir de l'any 1988), veterà de 41 a 50 anys i màster (més de 50 anys). Han de completar un recorregut corrent i un altre en bicicleta de muntanya.

    La prova forma part del circuit Terra Endins que comença aquest diumenge amb la primera prova a Sant Feliu Sasserra. En total hi ha deu curses (una al Berguedà i una al Bages) que finalitzaran el 13 de març a Centelles.

    Més informació:
    - Duatló del bandoler
    - osona.com
    - Circuit duatlons Terra Endins

    Si t'agrada aquest post, dona-li suport en aquest enllaç, Gràcies

    dijous, 2 de setembre del 2010

    En llibertat un veí de Taradell detingut per robar la bossa de mà a diverses dones grans

    Noticies

    (ACN).- El passat 27 d'agost, els Mossos d'Esquadra van detenir Abdelkhalek G., de 30 anys i veí de Taradell (Osona), per haver robat la bossa de mà a una senyora gran.

    Segons fonts policials, no es tracta d'un fet puntual ja que, almenys, se li atribuïen dos delictes més per la mateixa causa. El detingut tenia com a objectiu dones grans i actuava entre tres quarts de vuit i les nou del vespre.

    Els Mossos d'Esquadra buscaven aquest individu des del 6 de maig, quan, presumptament, va cometre un robatori a un bar de Taradell. El detingut va passar a disposició judicial i ha sortit en llibertat amb càrrecs.

    Resposta a un comentari que es va publicar en aquest bloc sobre el camp de treball del Mas Can Pic

    Noticies

    Fa uns dies en aquest bloc es va publicar un comentari anònim a la noticia de “Des de diumenge es fa un camp de treball, impulsat pels Tonis de Taradell” on es qüestionava la qualitat del camp de treball i dels seus organitzadors.

    El comentari es va publicar en un inici però davant la queixa dels organitzadors del camp de treball i de la valoració dels fets de la gent de Taradell Bloc, aquest es va esborrar al cap d’unes hores.

    Aquest cap de setmana hem rebut un parell de cartes de participants al Camp de Treball, que estan publicades en els dos articles inferiors, i que deixen palès que el camp va ser tot un èxit i que l’episodi del comentari va ser una acció totalment aïllada i desafortunada d’un participant ressentit.

    Carta d’en Guillem Muñoz Manzano



    Cartes del Lector

    Guillem Muñoz Manzano
    Participant del camp de treball de Can Pic



    Com a un dels participants del camp de treball de baster, carreter, i teatre de carrer organitzat per Mas Can Pic a Taradell, m'agradaria informar de la qualitat de la casa, com del tracte rebut per tots els monitors i de la gran experiència que he pogut viure durant aquests dies.

    Han estat els millors dies amb diferència de tot el meu estiu, i tot ha estat gràcies al gran treball realitzat tant pels monitors del camp de treball com per Mas Can Pic.

    M'ho he passat genial i he disfrutat com feia molt que no ho feia. Hem treballat al restaurant i cuidant la col•lecció dels Tonis de Taradell, i també hem participat en la Festa Major del poble, que per a mi personalment ha estat el millor de tot.

    També hem tingut l'oportunitat de treballar amb nens i nenes petits, i la sensació que es sent quan un nen et somriu perquè l'has fet riure o s'ho està passant bé amb tu no té preu.

    Recomano de tot cor que aquest camp de treball segueixi endavant tal com és ara mateix, ja que és gairebé immillorable i val moltíssim la pena.

    Una salutació.

    Carta de Alberto Meseguer Donlo



    Cartes del Lector

    Alberto Meseguer Donlo
    Participant del camp de treball de Can Pic


    Fa uns dies es van enviar un comentari a aquesta web en el que es deixava el camp de treball de Mas Can Pic a l’alçada del betum.

    En el comentari deia que aquest estava escrit en el nom de tots els integrants del camp de treball. Doncs be, jo soc un dels integrants del camp de treball i estic aquí per dir: primer que el que s’explica del camp de treball es totalment fals, tant els monitors com les instal•lacions han estat a un nivell molt alt; les habitacions, el menjar, les condicions higièniques i els voltants estaven en perfecte estat de revista.

    En segon lloc, comentar que el que ha escrit aquest comentari ha violat el dret de llibertat d’expressió meu i dels meus companys ja que cap de nosaltres vam escriure aquest comentari.

    Per acabar, comentar que la persona que va escriure això va utilitzar un nom fals per mantenir-se a l’anonimat. Jo no faré el mateix, sigui qui sigui el que ha escrit aquest missatge, la seva intensió no ha estat transmetre’ns una realitat, sinó fer mal a tot l’equip que va organitzar el camp de treball.

    Una salutació.

    dimecres, 1 de setembre del 2010

    L'Esbart Dansaire Sant Genís, un grup Rapanui i un del Niger protagonitzaran dissabte una ballada exòtica a Can Costa i Font


    Agenda

    L'Esbart Dansaire Sant Genis de Taradell ha organitzat per aquest cap de setmana una ballada ben exòtica ja que estaran acompanyats pel ballet cultural Rapanui TUMU HENUA de la illa de Pasqua a Xile i del grup conjunt artistic AOURINDÉ del Niger.

    Aquesta proposta s'engloba dins de les jornades internacionals folkloriques 2010 organitzades per Adifolk (web) i que es realitzaran a diverses poblacions de Catalunya del 2 al 12 de setembre.

    La ballada de Taradell es fara el dissabte a 2/4 de 9 del vespre a Can Costa i Font. Seguidament es fara un sopar conjunt de tots els balladors. Podeu veure tota la programació de les jornades en aquest enllaç

    A continuació us donem més informació sobre els dos grups:

    Conjunt artístic Aourindé - Níger

    Els artistes d’Aourindé provenen de les regions d’Abalak i Tchintaboraden, 700 km al nord de Niamey, i pertanyen a la cultura dels pastors nòmades dels wodaabe, també coneguts com peul-bororos. Tenen fama dins la comunitat perquè són grans coneixedors de les tradicions i per la seva bellesa i veu excepcionals.

    Els seus cants lloen la bellesa; consideren el seu poble el més bell del món i expliquen la seva vida, el seu amor propi i la seva dignitat.

    El seu espectacle, tot un plaer per als sentits i l’esperit, no deixa indiferent ningú: és original, autèntic i expressiu. Els moviments són simples i elegants, refinats. En la posada en escena destaquen la bellesa del maquillatge, els cants polifònics, els moviments graciosos, l’autenticitat i les coloraines del vestuari, la sincronització, la mímica i les expressions del rostre.


    Ballet cultural Rapanui Tumu Henua - Illa de Pasqua - Xile

    L’illa de Pasqua, o Rapa Nui, tot i que forma part de Xile, és un indret aïllat de la Polinèsia conegut sobretot per les seves escultures de pedra anomenades moais.

    L’any 1989 un grup d’illencs residents a Santiago de Xile va fundar el conjunt folklòric Tumu Henua, que vol dir “arrels de la meva terra”, per preservar i promoure la seva identitat rapanui a través del cant i la dansa.

    Tumu Henua ofereix un espectacle exòtic que rescata fidelment la idiosincràsia i el llegat cultural del poble rapanui. També interpreta balls i cançons d’altres illes de la Polinèsia i incorpora instruments més contemporanis com l’ukelele o el bombo, que enriqueixen les melodies dolces de l’illa.

    Després de més de vint anys, l’agrupació ha aconseguit destacar pel seu excel•lent treball de projecció folklòrica i s’ha convertit en el millor ambaixador de la cultura rapanui al territori xilè continental, i arreu del món. Han visitat molts països com ara Brasil, Bèlgica, Holanda, Alemanya o Polònia.



    Si t'agrada aquest post, dona-li suport en aquest enllaç, Gràcies