dilluns, 30 d’abril del 2012

S'enllesteixen els treballs de la segona fase de la piscina coberta de Taradell

Notícies



Aquests dies s'estan acabant d'ultimar les obres que han de completar la segona fase de la piscina coberta de Taradell. En concret, s'ha protegit l'estructura de l'oxidació, s'ha fet la canalització separativa de les aigües, s'ha instal·lat la coberta de l'estructura i els vestidors i s'han fet els tancaments dels vestuaris. A partir d'aquí, tot i que sense data concreta, caldrà buscar finançament per la tercera i última fase i encarregar un estudi sobre quina seria la seva gestió, possiblement externa.

diumenge, 29 d’abril del 2012

La UD Taradell perd per la mínima contra el Sabadell Nord

Esports


La Unió Deportiva Taradell ha perdut aquest diumenge al migdia al camp del Sabadell Nord per 1 gol a 0. Els taradellencs no han pogut sumar en l'estrena del nou entrenador, Ramon Mayo, que ha agafat l'equip aquesta setmana.

dissabte, 28 d’abril del 2012

La biblioteca Antoni Pladevall inicia els actes d'agermanament amb la Provença

Notícies



La biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell estarà agermanada, fins a l 'octubre, amb la Provença francesa. Concretament amb la biblioteca Joseph-Roumanille de Saint Rémy. L'objectiu és aprofundir en el coneixement d'aquesta regió des d'un punt de vista turístic i cultural. La iniciativa es va engegar el 2011 amb un agermanament amb Escòcia.

divendres, 27 d’abril del 2012

El Centre Excursionista posa en marxa un curs de descens de barrancs

Notícies


El Centre Excursionista de Taradell i l'Escola Catalana d'Alta Muntanya han organitzat un curs de descens de barrancs de nivell 2. El curs està dirigit a totes aquelles persones que han superat el primer nivell, i l’objectiu és aconseguir que els participants aprenguin a descendir per un barranc de dificultat mitjana, emprant les tècniques adients.

dimecres, 25 d’abril del 2012

Els Amics de les Arts i Nyandú seran el plat fort de la Festa Major de Taradell

Notícies

Els Amics de les Arts seran el plat fort de la festa major de Taradell 2012. El proper 24 d'agost, el quartet barceloní format per Joan Enric Barceló, Eduard Costa, Ferran Piqué i Dani Alegret presentaran al Centre Cultural Costa i Font de Taradell el seu tercer disc, ‘Espècies per catalogar'. El mateix concert comptarà amb els osonencs Nyandú, que el passat novembre van guanyar el Premi de maquetes Sona 9.

dimarts, 24 d’abril del 2012

Vorera malmesa obstruint una canonada

Foto-Denúncia



A la cantonada amb el carrer dels Avets hi ha aquesta vorera malmesa que obstrueix, en part, una canonada. Una taradellenca ens ha fet arribar aquesta fotografia per denunciar el mal estat d'aquest espai i proposar que s'arregli.

dilluns, 23 d’abril del 2012

Un Sant Jordi reivindicatiu a Taradell

Sant Jordi 2012



Taradell ha celebrat aquest dilluns el Sant Jordi 2012 amb més activitats que les tradicionals parades de llibres i roses repartides per diferents punts del municipi. Cal destacar la vessant reivindicativa amb una senyera penjant de l'església Sant Genís i una estelada gegant a l'entrada del muncipi. I el mercat d'intercanvi de llibres a la tarda a la plaça de l'Església.

El taradellenc Lluís Mauri edita "Paraula de vàndal 1987-1993"

Notícies


El taradellenc Lluís Mauri ha iniciat avui diada de Sant Jordi la seva aventura editorial. Mauri ha editat el llibre "Paraula de vàndal 1987-1993"a través de Bubok, un servei d'autoedició de llibres sota demanda. Això vol dir que ell mateix escriu i maqueta, i el lector pot fer la comanda a través del servei i se li envia a casa.

Algunes imatges dels tallers de poesia dels alumnes de 5è i 6è de Taradell

Notícies



Divendres a la tarda la sala gran del centre cultural Costa i Font pràcticament es va omplir per seguir l'espectacle "El pas del temps". Els alumnes de 5è i 6è de les escoles de Taradell van posar en escena una representació per tancar els tallers de poesia que han realitzat durant el curs amb l 'objectiu d'acostar-los el llenguatge poètic.

diumenge, 22 d’abril del 2012

El CP Taradell aconsegueix una victòria per a l'esperança

Esports


Important victòria del Club Patí Taradell aquest divendres al vespre contra el Lloret. Els taradellencs necessitaven el triomf per continuar lluitant per la permanència i ho van fer amb un partit molt seriós que va acabar amb el resultat de 2 a 4.

dissabte, 21 d’abril del 2012

La consellera Irene Rigau inaugura el nou edifici del col·legi Sant Genís i Santa Agnès

Notícies



La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va inaugurar aquest dissabte al migdia el nou edifici del col·legi Sant Genís i Santa Agnès, malgrat que el curs passat ja es van estrenar les aules des del mes de maig. Durant l'acte, que també va comptar amb representants del Bisbat i les germanes Dominiques, es va descobrir un mural i es va fer una petita actuació per part dels alumnes al pati de l'escola.

La UD Taradell pateix un càstig excessiu davant del Sabadell B

Esports

La Unió Deportiva Taradell ha patit una dolorosa derrota aquest dissabte a la tarda a la Roureda. Els taradellencs han perdut per 1 a 5 contra el Sabadell B, en un partit on els visitants han tingut màxima eficàcia fins al 0 a 3 que ha fet abaixar els braços als locals.

divendres, 20 d’abril del 2012

Els usuaris de la residència Vilademany celebren el Sant Jordi

Notícies


Més d'una vintena d'usuaris de la Residència Vilademany de Taradell van celebrar aquest passat dijous la diada de Sant Jordi. Ho van fer en el marc del taller gastronòmic que realitzen mensualment amb el Xocolater de Taradell. En aquest cas els usuaris van poder degustar una mousse amb mermelada.

L'Ajuntament de Taradell obre el procés per adjudicar el bar de can Costa i el restaurant de la Font Gran

Notícies

El ple de l'Ajuntament de Taradell d'aquest dijous va servir per aprovar els plecs de clàusules que regiran els processos de concessió del cafè del centre cultural Costa i Font i del restaurant del parc de la Font Gran. De manera que s'obre el procés per la presentació de sol·licituds. En el primer cas es licita la concessió després que s'hagin acabat els 10 anys de la primera concessió. En el segon cas, el procés s'obre després que els actuals llogaters es jubilessin al mes d'octubre.


dijous, 19 d’abril del 2012

Mercat d'intercanvi de llibres a Taradell per Sant Jordi

Agenda


Taradell també celebrarà aquest pròxim dilluns la diada de Sant Jordi. A banda dels tradicionals estands i parades d'entitats i comerços del poble venent roses i llibres, aquest any també hi ha més actes previstos. El més important és el Mercat d'intercanvi de llibres que organitza el grup d'ERC a Taradell.

Els alumnes de 5è i 6è de Taradell protagonitzen divendres l'espectacle poètic "El pas del temps"

Agenda


L'espectacle es fa per tancar els tallers de poesia que els alumnes de 5è i 6è de les escoles de Taradell han realitzat durant aquest curs a la biblioteca Antoni Pladevall i Font. L'objectiu ha estat acostar el llenguatge poètic als alumnes. També serveix per tancar els actes de l'abril poètic.

dimecres, 18 d’abril del 2012

Material de l'Alzinar de la Roca participa en el rodatge de la pel·lícula "El bosc"

Notícies

Actors i actriu que participen en el rodatge

Aquest dilluns va començar el rodatge de la pel·lícula "El bosc", dirigida pel cineasta Óscar Aibar i inspirada en un relat de l'escriptor Albert Sánchez Piñol. La comissió dels Tonis de Taradell ha cedit  tres carros de l'Alzinar de la Roca que s'utilitzarà durant quatre dies de rodatge entre abril i maig, conjuntament amb animals de l'hípica Maver de Sant Pere de Torelló.

Aquest dijous es celebra el ple del mes d'abril

Ajuntament


L'Ajuntament de Taradell celebra aquest dijous, 19 de febrer, el ple ordinari d'aquest mes. La sessió començarà a 2/4 de 9 del vespre a la sala de plens. Es pot seguir en directe per Ràdio Taradell. L'ordre del dia és el següent:

dimarts, 17 d’abril del 2012

Taradell acollirà la quarta Trobada dels "100 cims" de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies

El Centre Excursionista Taradell (CET) organitzarà el pròxim 6 de maig la quarta Trobada dels "100 cims". Serà una jornada de reconeixement per a tots aquells excursionistes que han completat el repte dels "100 cims", a partir d'un catàleg on es proposen els cims més representatius i característics de Catalunya. La trobada es farà al centre cultural Costa i Font amb activitats tot el matí.

dilluns, 16 d’abril del 2012

La zona de Montrodon acull el català de trial 4x4

Esports

Foto: Non Stop Adventures 4x4
Diumenge es va disputar el Trial de Montrodon, segona prova puntuable pel Campionat de Catalunya de Trial 4x4 2012 amb la participació de tres categories, la d'iniciació, la de Sèries Millorats i la de Maxi-Sèries. La prova era la segona puntuable del campionat.

L'Esbart dansaire Sant Genís inicia la temporada de primavera amb una ballada a la residència Vilademany

Notícies
Foto: Esbart Sant Genís
L'Esbart dansaire Sant Genís va oferir aquest dissabte a la tarda una ballada per a tots els usuaris de la residència Vilademany. Es tracta del segon acte de l'Esbart de la temporada, després de la cercavila de balls de bastons del passat 8 d'abril. A més, l'acte també serveix per commemorar el 16è aniversari de la creació de la Fundació Vilademany.

diumenge, 15 d’abril del 2012

El CP Taradell perd clarament contra el Mataró (1-6)

Esports


El Club Patí Taradell no va poder sumar un nou triomf i va caure aquest dissabte contra el Mataró, un dels aspirants a l'ascens. Els taradellencs van perdre 1 a 6 en un partit amb clar domini visitant.

dissabte, 14 d’abril del 2012

La UD Taradell guanya tres punts d'or al camp del Canovelles

Esports

La Unió Deportiva Taradell va guanyar aquest dissabte a la tarda al camp del Canovelles per 0 gols a 1. Els taradellencs van sumar tres punts molt importants per la permanència en un partit on van tenir les millors ocasions de gol i on van merèixer el triomf.

dijous, 12 d’abril del 2012

Ràdio Taradell organitza una nova festa per al seu 29è aniversari

Notícies


Font: Ràdio Taradell

El proper 23 d'abril, Ràdio Taradell celebrarà el seu 29è aniversari. Com és habitual, vol compartir amb els oients aquest aniversari i, per això, ha organitzat una festa pel proper divendres 20 d'abril. Es farà a la Carpa Jove de Can Costa i començarà a les 10 de la nit. El preu de l'entrada és de 5 euros i inclou una consumició gratuïta. Els punts de venda anticipada són al Bar de Can Costa i a Ràdio Taradell.  D'altra banda, coincidint amb Sant Jordi, Ràdio Taradell emetrà només música en català el proper 23 d'abril.

dimecres, 11 d’abril del 2012

Montrodon acull aquest diumenge la segona prova del Campionat català de trial 4x4

Esports


Aquest diumenge al matí es disputa el Trial de Montrodon, segona prova puntuable pel Campionat de Catalunya de Trial 4x4 2012. La prova està organitzada pel Grup 4x4 d'Osona i és la segona d'un total de set proves. Hi participaran les categories d'Iniciació,  Sèries Millorats i Maxi-Series.

dilluns, 9 d’abril del 2012

Caramelles i bastoners per Pasqua a Taradell

Notícies


Com és tradició cada any, diumenge de Pasqua a Taradell es va poder gaudir de les caramelles i els balls de bastons. Els integrants del Cau, l'Agrupament Rocaguinarda, van cantar diferents corrandes en diferents punts del municipi, juntament amb els bastoners de l'Esbart dansaire Sant Genís de Taradell. La cercavila van començar al càmping La Vallmitjana i va tenir com a punts centrals l'Ajuntament de Taradell i l'Església Sant Genís.

dissabte, 7 d’abril del 2012

Es descobreixen dues fites de l'any 1850 que delimiten el terme municipal de Taradell

Notícies



Fa dues setmanes es van descobrir dues fites datades del 1850 que delimiten el terme municipal de Taradell amb el de Viladrau. L'acció formava part del pla de delimitació que es fa als termes municipals de Catalunya per revisar que la proposta del Departament de Governació i de l'Institut Cartogràfic de Catalunya s'ajusta a la realitat del territori. Les dues fites no constaven oficialment als plànols.

divendres, 6 d’abril del 2012

Ràdio Taradell fa un donatiu a l'Associació de Donants de Sang

Notícies




Font: Ràdio Taradell

Després de tancar la campanya de vendes del calendari de Ràdio Taradell, l'emissora ha fet un donatiu a l'Associació de Donants de Sang de Taradell. En total, se'ls ha donat un xec de 150 euros, una part dels beneficis obtinguts amb les vendes del calendari del 2012. El lliurament dels diners es va fer aquest dilluns, coincidint amb la donació de sang que es va dur a terme a Can Costa de 5 de la tarda a 9 del vespre.

El director de l'emissora, David Bigas, va fer el lliurament del xec a Montse Ariza i Carme Coll, representants dels Donants de Sang de Taradell, que van agrair el gest solidari de Ràdio Taradell.

dijous, 5 d’abril del 2012

El Mas Bellpuig organitza un curs sobre herbes remeieres

Notícies


El Mas Bellpuig ha organitzat un curs per conèixer les propietats de les plantes i herbes. Sota el títol "Les plantes silvestres: per curar i plantes per menjar", el curs anirà a càrrec de l'herbolària Rosa M. Paracolls i començarà el 20 d'abril. Les inscripcions ja estan obertes.

dimecres, 4 d’abril del 2012

L'atur baixa per primer cop en aquest 2012 a Taradell

Notícies

Per primer cop en aquest 2012 i en els últims quatre mesos es trenca la dinàmica negativa i l'atur a Taradell baixa. En total 15 persones sense feina menys es van registrar durant el mes de març respecte al mes de febrer. Actualment, hi ha 453 persones en situació d'atur, segons les dades registrades pel departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta xifra suposa un reducció de l'atur d'un 3,2% respecte al mes de febrer. En total, a la comarca d'Osona hi ha 13.073 persones a l'atur, 246 menys en el mes anterior.

dimarts, 3 d’abril del 2012

Càritas de Taradell engega el projecte "Aprèn i juga" per donar beques esportives

Notícies


El projecte “Aprèn i Juga” pretén apropar i facilitar l’accés a les activitats de lleure extraescolars i d’estiu que s’ofereixen al municipi de Taradell a tots els infants i joves que hi viuen que, per motius socioeconòmics tenen més dificultats d’accedir-hi.

dilluns, 2 d’abril del 2012

La capella Santa Llúcia acull una exposició de maquetes dels pessebres de Joan Blancafort

Notícies


Durant tota aquesta Setmana Santa es pot visitar a la capella de Santa Llúcia de Taradell una magnífica exposició de maquetes d'antics pessebres de Joan Blancafort. La mostra d'una gran bellesa reuneix diferents maquetes que reprodueixen en petit espais com la plaça Santa Llúcia, el castell d'en Boix, La Plaça de Taradell, Sant Pere de Rodes, Puiglagulla o Beget.

El CP Taradell perd per la mínima a la pista del Sentmenat

Esports


El Club Patí Taradell no va poder puntuar aquest dissabte a la pista del Sentmenat. Els taradellencs van perdre per la mínima, 3 a 2, en un partit molt igualat i on l'àrbitre va donar per bo el segon gol local després que la pilota no traspassés la línia de gol. Aquesta derrota els allunya una mica de la salvació.