diumenge, 31 de juliol del 2011

Carta oberta

Cartes

Donats els punts 6 i 7 dels dictàmens del Ple del 28 de juliol de l’Ajuntament de Taradell, que passo a transcriure:

6.- Aprovar, si s'escau, inicialment el projecte tècnic executiu i l'estudi de seguretat i salut de l'obra local ordinària "Espai d'aigua a Taradell, fase 1.2".

7.- Aprovar, si s'escau, el plec de clàusules jurídiques i econòmicoadministratives particulars de la licitació pública, de tramitació ordinària, procediment de selecció de contractista obert i forma d'adjudicació a l'oferta econòmicament més avantatjosa amb més d'un criteri de valoració, per a l'adjudicació del contracte d'obres per a l'execució del projecte tècnic executiu de l'obra local ordinària "Espai d'aigua a Taradell, fase 1.2", i la convocatòria de la licitació.

divendres, 29 de juliol del 2011

L'alcalde de Taradell aclareix la polèmica sobre PxC amb una nota i el tall de veu exacte

Notícies

L'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, ha reaccionat a la polèmica generada per l'aprovació d'un punt de l'ordre del dia del ple de dijous, que va comptar amb el vot a favor de PxC. Solidaritat Catalana (SI) havia emès una nota de premsa criticant l'entesa entre CiU i PxC. Lluís Verdaguer ha publicat una carta a través d'osona.com on aclareix les declaracions que es posaven en boca seva en la nota de premsa de SI.

Polèmica perquè CiU accepta el vot favorable de PxC en un punt del ple

Notícies

El ple de l'Ajuntament de Taradell d'aquest dijous, corresponent al mes de juliol, va tenir un punt que ha aixecat una mica de polseguera. Concretament, va ser el punt que feia referència a l'accetapció de tres subvencions que es destinaran a la piscina coberta municipal. ERC i SI hi van votar en contra, mentre que PxC hi va donar el vot favorable (CiU necessita el vot a favor d'algun regidor a l'oposició perquè governa en minoria).

dijous, 28 de juliol del 2011

Durant aquest divendres i dissabte es disputen les finals del Torneig F5 de Taradell

Notícies
Foto: Quim Aumatell


Després de cinc setmanes de competició, el Torneig de Futbol 5 de Taradell arriba a la seva fi aquest cap de setmana. Enguany s'ha canviat el model i les finals es disputen durant dos dies. Aquest divendres es juguen les finals en categoria benjamí, aleví i cadet, mentre que el dissabte es jugaran la resta de finals. Al mateix temps que es disputen les finals, en un segon camp es jugaran els partits per al 3er i 4art lloc de les mateixes categories.

Cal destacar que un any més el Torneig ha estat molt exitós des del punt de vista de la participació.

Una edició amb més de 650 jugadors i 85 equips inscrits, que ha tornat a superar les expectatives i el record d'equips participants.

Divendres:
20:00 Benjami
21:00 Alevi
22:00 Cadet

Dissabte:
19:00 Femeni Cadet
20:00 Infantil
21: Femeni
22:00 Juvenil

dimecres, 27 de juliol del 2011

Aquest dijous ple municipal del mes de juliol

Ajuntament


Aquest dijous al vespre es celebra el ple corresponent al mes de juliol. L'acte es farà com sempre a la sala de plens de l'Ajuntament de Taradell a partir de 2/4 de 9 del vespre i com ja és habitual serà retransmès en directe per Ràdio Taradell.

Aquests són els punts de l'ordre del dia:

A) Propostes de dictàmens

1.- Aprovar l'acta de la sessió anterior

2.- Aprovar, si escau, la delegació de funcions de la gestió i explotació del servei de la deixalleria municipal de Taradell i l'esborrany del conveni de cooperació entre l'Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat intermunicipal voluntària La Plana per a la gestió i explotació del servei de la deixalleria municipal de Taradell.

3.- Aprovar, si escau, l'atorgament de les subvencions esportives i culturals any 2011.

4.- Aprovar, si escau, inicialment la modificació de crèdits del pressupost 2011, expedient núm. 1, incorporacions de crèdits.

5.- Aprovar, si s'escau, inicialment la modificació de crèdits del pressupost 2011, expedient núm. 2, suplements de crèdits i atorgaments de crèdits extraordindaris.

6.- Aprovar, si s'escau, inicialment el projecte tècnic executiu i l'estudi de seguretat i salut de l'obra local ordinària "Espai d'aigua a Taradell, fase 1.2".

7.- Aprovar, si s'escau, el plec de clàusules jurídiques i econòmicoadministratives particulars de la licitació pública, de tramitació ordinària, procediment de selecció de contractista obert i forma d'adjudicació a l'oferta econòmicament més avantatjosa amb més d'un criteri de valoració, per a l'adjudicació del contracte d'obres per a l'execució del projecte tècnic executiu de l'obra local ordinària "Espai d'aigua a Taradell, fase 1.2", i la convocatòria de la licitació.

8.- Aprovar, si s'escau, definitivament l'expedient d'operació jurídica complementària del projecte de reparcel·lació del pla de millora urbana de la unitat d'actuació núm. 4 "Carretera de Balenyà".

B)Mocions

9.A- Moció


C) Comunicacions diverses al ple i control d'òrgans municipals

10.- Comunicacions diverses al ple
11.- Control d'òrgans municipals, precs i preguntes

dimarts, 26 de juliol del 2011

Un dels quatre morts en l'accident de trànsit a Orís és de Taradell

Notícies

Quatre persones han mort aquest dimarts al migdia en un accident de trànsit a la C-17, al seu pas per Orís, segons el Servei Català de Trànsit. El sinistre s'ha produït al voltant de dos quarts de dues del migdia després que dos turismes hagin xocat per causes desconegudes i un d'ells ha bolcat. Segons sembla el vehicle de les quatre víctimes ha estat envestit per darrera per l'altre turisme.

Com a conseqüència han mort quatre dels ocupants del vehicle bolcat i un altre ha resultat ferit en estat crític i evacuat a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. El conductor de l'altre turisme ha resultat il·lès.

Les víctimes mortals, segons informa El 9 Nou, són Luis N. T. de 20 anys i veí de Vic, Yassin I. de 25 anys i de Folgueroles, Jonatan L. N. de 20 anys i de Vic, i Aleix C. M. de 20 anys i veí de Taradell.

La calçada ha estat unes hores tallada en sentit sud i els vehicles es desviaven per l'interior de Torelló. Fins al lloc de l'accident s'hi han desplaçat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies i un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), a més de dotacions dels Mossos d'Esquadra.

Notícia de El 9 TV

dilluns, 25 de juliol del 2011

La 32a Fira del Caçador de Taradell es tornarà a fer al centre cultural Costa i Font

Notícies

Després de l'èxit de l'edició de l'any passat, la Fira del Caçador de Taradell tornarà a repetir ubicació. Serà al centre cultural Costa i Font on s'hi podrà trobar el tradicional mercat i exposició de gossos de caça i roba i complements. També és on s'hi faran les diferents exhibicions i proves de tir amb arc, s'hi trobaran exposicions de taxidèrmia i s'hi podran trobar estands especialitzats en alimentació animal, gps, animals de companyia...

Al migdia es farà una arrossada popular a partir de la una del migdia al preu de 12 euros per persona.

Paral·lelament, també es podrà visitar una exposició d'artistes comarcals sobre cinegètica. La mostra s'inaugura el 29 de juliol a les 8 del vespre al mateix centre cultural.

Cal destacar que la Fira del Caçador compleix l'edició número 32 i és el certamen d'aquestes característiques més antic d'Espanya.

Més informació: http://web.me.com/artbaro/Fira

dissabte, 23 de juliol del 2011

Concert de música celta als jardins de can Costa i Font

Notícies

En el marc del projecte d'intercanvi turístic i cultural "de Biblioteca a biblioteca de país a país", promogut des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell i l'Associació d'Agroturisme d'Osona, aquest divendres es va programar un concert de música celta a càrrec del grup Slainte a les 8 del vespre als jardins de Can Costa i Font. Aquí teniu alguna imatge de l'ambient que es respirava.



Foto: Miquel Vilardell

Foto: Miquel Vilardell

dijous, 21 de juliol del 2011

L'Esbart Sant Genís actua al barri Osona de Vic

Notícies

L'Esbart dansaire Sant Genís de Taradell va participar aquest passat cap de setmana en les festes del barri Osona de Vic, organitzades per la seva associació de veïns. La ballda va tenir lloc durant el matí de diumenge.

Aquest pròxim diumenge, 24 de juliol, l'Esbart participarà durant tot el matí en una trobada bastonera amb la presència del seu grup de bastoners i grallers.

Les fotos són de Miquel Vilardell.



Canvis de circulació al centre del poble per les obres del nucli antic

Notícies

Des d'aquest dimecres a la tarda circular pel centre de Taradell és més complicat. Les obres d'urbanització del nucli antic han obligat a fer una sèrie de modificacions en el sentit de circulació d'alguns carrers i els conductors s'han d'habituar als canvis.


1. Un dels canvis, com es veu a la fotografia superior, és que al Passeig Domènec Sert, en el tram entre el carrer de l'Església i la carretera de Mont-rodon (és a dir, entrant pel Tuneu), la circulació de vehicles és d'una sola direcció i en sentit a la carretera de Mont-rodon. No es pot pujar cap al Karra.


2. Al Passeig Domènec Sert, venint de la carretera de Balenyà, la circulació és d'un sol sentit i en direcció al Tuneu, però els vehicles són desviats cap a la carretera de Montrodon a l'alçada de La Caixa.


3. En el tram entre el Passeig Domènec Sert i la carretera de Mont-rodon fins a l'alçada del passeig Sant Genís, la circulació dels vehicles serà en una sola direcció i en sentit a la carretera de Mont-rodon. Tal com es veu a la foto superior. Al mateix temps, els vehicles que pugen per la carretera de Mont-rodon cap al centre, són desviats a la mateixa alçada cap al Passeig Sant Genís que, a partir d'ara, és d'un sol sentit en direcció a la carretera de Balenyà.



4. Finalment, al passeig Sant Genís a la intersecció amb la carretera de Balenyà, els vehicles poden anar a l'esquerre per accedir al centre del municipi (ajuntament i plaça de les Eres). S'ha habilitat un accés especial.

dimecres, 20 de juliol del 2011

La Mancomunitat La Plana millora la recollida selectiva de bolquers

Notícies

Des d’aquest mes de juliol el servei de recollida selectiva de la Mancomunitat La Plana ha
ampliat els dies de recollida porta a porta de bolquers als municipis d’Aiguafreda, Balenyà-
Els Hostalets, El Brull, Figaró-Montmany, Folgueroles, Malla, Sant Martí de Centelles,
Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Tagamanent, Taradell, Tona i Viladrau.

A partir d’ara s’amplien els dies de recollida de bolquers. A més de poder-los treure, com fins
ara, el dia de la recollida del rebuig (ja que són rebuig) i els dies de recollida de la matèria
orgànica en una bossa a part, ara també es podran treure els dies de recollida dels reciclables,
sempre en una bossa a part. Així doncs, ara els bolquers es podran treure sis dies a la
setmana.

Aquesta ampliació té com a principal objectiu acostar el servei de recollida als ciutadans,
millorar la qualitat de la separació de les diverses fraccions per tal d’augmentar-ne els nivells
d’aprofitament o reciclatge, i mantenir els municipis mancomunats molt per sobre del nivell de
la mitjana de recuperació de la resta de Catalunya.

Per donar a conèixer aquesta millora al conjunt de la població, i especialment la població més
interessada, s’han editat uns materials gràfics: un cartell i una tageta informativa sobre els canvis
en la recollida dels bolquers.

Les targetes s’han fet arribar al conjunt de la població, majoritàriament, a través de bustiades
però també s’han repartit a les escoles per a la població amb fills/es petits.

Els cartells han estat penjats a llocs clau com escoles bressol, escoles d’educació d’infantil,
residències d’avis, centres d’atenció primària, cartelleres municipals, etc.

dimarts, 19 de juliol del 2011

Golf i música celta a Taradell

Agenda

Continuen les activitats d'estiu del projecte d'intercanvi turístic i cultural "de Biblioteca a biblioteca de país a país", promogut des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell i l'Associació d'Agroturisme d'Osona.

Aquest dijous a les 10 del matí al Club de golf "El Montanyà" teniu l'oportunitat única de fer un bateig de golf, l'esport nacional d'Escòcia, de manera totalment gratuïta. I el divendres hi ha un concert de música celta a càrrec del grup Salinte a les 8 del vespre als jardins de Can Costa i Font.

dijous, 14 de juliol del 2011

Cinema i havaneres aquest cap de setmana

Agenda

El cap de setmana a Taradell està protagonitzat pel cinema i les havaneres. A continuació publiquem els actes programats:

Divendres

- Cinema a la fresca amb Piratas del Caribe. 22h. Jardins de can Costa i Font

Dissabte

- Havaneres amb el grup Rems. 21h. Centre Cultural Costa i Font

137 participants a la Marató de donació de sang de Taradell

Notícies

137 persones es van acostar al Centre Cultural Costa i Font per donar sang durant la Marató celebrada el passat dilluns 4 de juliol de 2011, de 10 a 14h i de 16h a 22h, a Taradell. D’aquestes 137 donacions, 118 es van fer efectives i la resta, 19 en total, varen ser oferiments de persones que en aquell moment no varen poder donar sang.

Un total de 14 persones no havien donat mai sang es van iniciar en la donació en aquesta Marató.

Piràmide d'edats


               Matí        Tarda
18-24       1                9
25-34       1               16
35-44       8               29
45-54       3               43
55-64       6               19
65-...       0                2

Grups per sexe


                 Matí       Tarda
Femení      12            58

Masculí      7             60

La Marató va ésser tot un èxit, i en això s’ha de destacar la col·laboració d’entitats i empreses en la organització i difusió de la Marató. Aquesta campanya ha fet augmentar els baixos índex de sang existents al Bang de Sang i Teixits.

dimarts, 12 de juliol del 2011

El ple aprova les festes locals i els sous d'alcalde i regidors

Notícies


Font: Ràdio Taradell

El ple municipal d’aquest dijous va aprovar les les festes locals del 2012, que seran el divendres 20 de gener, festa major d’hivern en motiu de Sant Sebastià, i el 25 d’agost, Sant Genís, patró de Taradell i festa major d’estiu. En aquest cas, serà un dissabte.

El ple també va aprovar les retribucions per als representants municipals. L'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, cobrarà 2.982,51 euros bruts al mes, 40 euros menys que fins ara, i rebrà dues pagues extres a l’any. Això són 41.755,14 euros a l’any. Com fins ara, tindrà una dedicació completa a l’Ajuntament, amb 37 hores i mitja a la setmana. Segons va dir Verdaguer, s’ha seguit el criteri que proposa l’Associació Catalana de Municipis (ACM). En la votació d’aquest punt, ERC es va abstenir, mentre que SI i PxC hi van votar a favor, juntament amb CiU.

Pel que fa als regidors, cobraran 153,84 euros per assistència a cada ple. “El mateix de fa quatre anys”, va matisar l’alcalde. A més, els regidors de l’equip de govern rebran 64,29 euros més per compensar les depeses. L’assistència a les comissions informatives i a la de comptes també comptarà amb una retribució de 6,73 euros per regidor i sessió. Finalment, els membres de la junta local cobraran 64,28 euros per assistència. “S’ha regulat perquè aquesta vegada hi ha més grups, però la despesa serà la mateixa”, va explicar Verdaguer.

dilluns, 11 de juliol del 2011

L'Ajuntament canvia de constructora per fer la remodelació del barri de Mont-rodon

Notícies

Font: Ràdio Taradell
L'empresa Paexba no farà les obres per remodelar el barri de Mont-rodon i s’adjudicaran a Acertis, la segona empresa que va tenir una puntuació més alta en el concurs públic realitzat per l'Ajuntament de Taradell. Aquesta setmana, l’Ajuntament i Paexba han arribat a un acord per trencar el contracte. Segons va explicar l’alcalde, Lluís Verdaguer, en el ple d’aquest dijous, “la situació de l’empresa és molt complicada i no ens oferia prou garanties per acabar les obres”.

Ara, serà una altra empresa osonenca l’encarregada de pavimentar les voreres i soterrar la xarxa elèctrica, de telefonia i Gas Natural. Es tracta d'Acertis, Obres i Serveis. Aquest dijous, es va aprovar l’adjudicació provisional, amb l’única abstenció de Solidaritat. Segons va explicar Verdaguer, l’empresa s’ha compromès a presentar ràpid tots els documents que es necessiten per començar les obres, que duraran 13 setmanes.

L’única diferència entre l’oferta que van fer les dues empreses és que, ara, el cost s’encarirà 50.000 euros, fins als 687.623 euros. Més de la meitat, anirà a càrrec d’una subvenció del PUOSC i la resta la pagaran l’Ajuntament i els veïns.

Exitosa actuació de Tastet de Gospel

Notícies

El grup taradellenc Tastet de Gospel va oferir el passat divendres, dia 8 de juliol, una exitosa actuació als Vespres Musicals de Vilafant, que organitza aquesta població de l’Alt Empordà.

El conjunt coral i instrumental, dirigit per Guillem Prat, va presentar el seu Love&Passion arrencant aplaudiments diverses vegades del nombrós públic que s’aplegava als Jardins de Can Puig Massanet.

Prat es va servir d’un fil conductor per anar presentant els catorze temes del seu repertori, dels quals cal destacar Lord You are Good, Let me Wait for You i Happy are the People, entre altres, però va ser
Hosanna, peça cantada a capel·la la que va ser fortament ovacionada.

Tastet de Gospel ha tancat la temporada en aquest marc on també han actuat la Orquestra simfònica de Canet-Rosselló i properament The Pepper Pots i Josep Pérez.

dissabte, 9 de juliol del 2011

Imatges de la botiga al carrer

Notícies


L'Agrupació de Botiguers de Taradell ha celebrat aquest dissabte al matí la tercera edició de la Botiga al carrer. En aquesta ocasió, la meteorologia  ha acompanyat. Us deixem algunes imatges (gentilesa de Carles Camps) de la iniciativa.

divendres, 8 de juliol del 2011

La botiga al carrer i diverses activitats aquest cap de setmana a Taradell

Notícies

Després de la suspensió per culpa de la pluja, aquest dissabte l'Agrupació de Botiguers de Taradell organitza la tercera edició de la fira "La botiga al carrer". Serà durant tot el matí al passeig Domènec Sert, on hi haurà parades dels diferents comerços del poble. Al mateix temps, també hi haurà activitats paral·leles com inflables per la mainada o la possibilitat de fer passejos amb la burricleta.

Durant el cap de setmana també hi haurà altres activitats:

Divendres:
- 22h: Festa Guateke. Als Jardins de can Costa i Font

Dissabte:
- 22h: Concert de Can Fuma. A la Torre de don Carles

Diumenge:
- 17h: Concurs de grills, cursa de cargols i salts de granota. A la Font Gran

dijous, 7 de juliol del 2011

Carta de denúncia

Cartes

Bon dia,

No sé on adreçar-me per manifestar la meva indignació i aprofito aquesta finestra.

Fa molts anys que practico el sa esport de caminar, pel poble, per la comarca i per llocs més llunyans, amb pastures i sense pastures; amb cadenats, que pots obrir i tornar a tancar, però mai amb un senyal de prohibit el pas per haver-hi animals pasturant.

Ja dies enrere, passant pel Bou, uns gossos ens acompanyaven amb els seus lladrucs, molt a prop vigilats pels seus amos sense fer cap intent per cridar-los. En ser més a la vora els hi fem notar que podrien haver-los cridat i ens contesten si no havíem vist els senyals, que prohibien el pas. Aquell dia no els havíem vist.

Divendres tornant a fer una volta, molt assídua per mi, com és pujar per la Roca anar a l’enclusa i baixar pel Bou: senyal de prohibit passar. Em dic passaré pel camí de més avall, un altre senyal de prohibit el pas, més avall... la carretera.

Baixar de l’enclusa pel Bou és de les millors vistes del nostre terme i que ens ho prohibeixin m’indigna profundament.

A aquets propietaris, que segurament han rebut subvencions generades pels impostos que paguem entre tots; que si un dia es crema el bosc hi aniran els bombers que paguem entre tots, ens han de privar de passar per la seva propietat civilitzadament.

No sé... em sento indignada.

Dolors Aguilar Casassas

dimecres, 6 de juliol del 2011

Aquest dijous ple del mes de juliol

Ajuntament

Aquest dijous al vespre es celebra el ple corresponent al mes de juliol. L'acte es farà com sempre a la sala de plens de l'Ajuntament de Taradell a partir de 2/4 de 9 del vespre i com ja és habitual serà retransmès en directe per Ràdio Taradell.

Aquests són els punts de l'ordre del dia:

A) Propostes de dictàmens


1.- Aprovar l'acta de la sessió anterior

2.- Aprovar, si escau, els nomenaments dels representants de la corporació a òrgans col·legiats.

3.- Aprovar, si escau, les indemnitzacions i retribucions dels càrrecs electes.

4.- Aprovar, si escau, la ratificació de la resolució núm. 16 de la Junta de Govern Local del 27 de juny de 2011 <<.-Aprovar, si s'escau, l'esborrany de conveni de cessió d'ús privatiu d'un bé municipal, sense modificació o transformació del mateix i mitjançant llicència i el seu addendum, a signar amb Vodafone España, S.A.U.>>

5.- Aprovar, si s'escau, la resolució de mutu acord del contracte de la concessió administrativa de la millora de les instal·lacions, la utilització i explotació del servei de Bar-restaurant del local dels antics safareigs rehabilitats del Parc de la Font Gran, i l'arrendament provisional mentre es tramita una nova concessió administrativa.

6.- Aprovar, si s'escau, la proposta de fixació de les festes locals de Taradell per a l'any 2012.


7.- Aprovar, si s'escau, l'esborrany de conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Taradell i la Diputació de Barcelona per a la provisió de funcionalitat de la plataforma E-Dibam (fase pilot).

8.- Aprovar, si s'escau, l'atorgament de bonificació en la quota de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres de la sol·licitud de llicència urbanística d'obres expedient número 244/2010.

9.- Aprovar, si s'escau, la modificació dels membres de la comissió municipal de delimitació del municipi de Taradell.

10.- Aprovar, si s'escau, la resolució del recurs de reposició interposat contra l'aprovació definitiva d'imposició de contribucions especials per al finançament de part del cost de l'obra "Projecte d'urbanització del casc antic de Taradell, 1a fase", expedient núm. 7/2010/Obra-POVC.

11.- Aprovar, si s'escau, l'ampliació de la delegació en la Diputació de Barcelona perquè mitjançant el seu organisme de gestió tributària exerceixi, per compte d'aquesta corporació, les competències de recaptació dels tributs que s'especifiquen: taxa per la prestació dels serveis d'intervenció administrativa en l'activitat dels ciutadans i les empreses a través del sotmetiment a prèvia llicència, comunicació prèvia o declaració responsable i pesl controls posteriors a l'inici de les activitats.

B)Mocions


12.A- Moció

C) Comunicacions diverses al ple i control d'òrgans municipals
13.- Donar compte de resolucions d'alcaldia

14.- Donar compte al ple de l'ajuntament de la formació dels grups polítics municipals, de la formació de la comissió especial de comptes i de la formació de la comissió informativa general

15.- Comunicacions diverses al ple

16.- Control d'òrgans municipals, precs i preguntes

dimarts, 5 de juliol del 2011

Ja ha començat l'enderrocament del col·legi Sant Genís i Santa Agnès

Notícies


Aquest dilluns va començar a enderrocar-se l'edifici del carrer de la Vila del col·legi Sant Genís i Santa Agnès. Concretament, s'han començat els treballs pel passeig Domènec Sert on hi havia l'entrada principal de l'escola. Aquest és el primer pas per a l'enderrocament total de l'històric edifici, que fins aquest mes de juny havia acollit les classes dels alumnes més petits del col·legi.

Recordem que en aquesta zona s'hi construiran habitatges i locals comercials i hi anirà un carrer peatonal que connectarà el carrer de la Vila amb el passeig Domènec Sert. El nou col·legi s'ha construït al pati de la Rectoria, unificant tots els cursos en un mateix espai.

dilluns, 4 de juliol del 2011

El 9 Nou publica que Taradell té servei de pediatria tres dies a la setmana

Notícies

Segons publica el bisetmanari El 9 Nou aquest dilluns, des de la setmana passada hi torna a haver servei de pediatria al CAP de Taradell. Després de les queixes d'una sèrie de pares i usuaris per la falta de pediatre, a causa de la baixa maternal de la titular, ara s'ha solucionat el dèficit.

A El 9 Nou la directora de l'equip d'atenció primària de Taradell, Anna Ribas, declara que "el problema s'ha resolt posant un altre pediatre". Fins ara, als dijous pujava un pediatre de l'ABS de Santa Eugènia de Berga i la baixa es substituïa també amb metges de capçalera.

El nou pediatre atendrà els pacients en el mateix horari que abans "tres dies a la setmana i de 8 del matí a 3 de la tarda", segons Ribas.

divendres, 1 de juliol del 2011

Taradell acull aquest dilluns una marató de donació de sang amb un munt d'activitats

Agenda

Aquest pròxim dilluns 4 de juliol es farà una Marató de donació de sang a Taradell, organitzada pel Banc de Sang i Teixits conjuntament amb l'Ajuntament de Taradell i l'Associació de Donants de Sang d'Osona. Durant tot el dia els donants podran fer la seva aportació solidària. L'acapte es farà de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a 10 de la nit al Centre Cultural Costa i Font. Segons el Banc de Sang, Catalunya necessita 1.000 donacions cada dia.


L'objectiu és sensibilitzar sobre la manca de sang i captar nous donants. Per ser donant només cal ser major de 18 anys i pesar més de 50 quilos.

La Marató comptarà amb diverses activitats, regals i sortejos per atraure la participació. Al mateix temps, hi haurà un espai lúdic per a la mainada per donar el màxim de facilitats, refrigeri atractiu gratuït, marcador electrònic i música ambient.

10:00 h Inici de la Marató
11:00 h Acte d'autoritats de la Marató
20:00 h Actuació de gospel a càrrec de Tastet de Gospel
29:30h Actuació de country a càrrec de l'Associació Country d'Osona

Els Casal d'estiu de l'AMPA Les Pinediques i el Casal Esportiu del Parc d'Esports portaran a terme la iniciativa "recorda als pares que han d'anar a donar sang".

La Marató de Taradell es pot seguir pel facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=218597088172473 o al twitter http://twitter.com/#!/MaratonsSang