dijous, 23 de febrer del 2012

Un total de 25 carrosses participaran a la rua de Carnaval de Taradell

Notícies


Font: Ràdio Taradell

25 carrosses, el mateix nombre que l'any passat, participaran al Carnaval de Taradell d'aquest dissabte. Les activitats es van presentar aquest dimecres a la tarda en roda de premsa al centre cultural Costa i Font amb la presència del director de Ràdio Taradell, entitat organitzadora, David Bigas, i la regidora de Joventut, Lluïsa Sañé, que ha presentat la campanya “Viu la festa a Taradell! Diverteix-te sense passar-te!”.

La concentració de carrosses s’avança una hora i serà a les 6 de la tarda. Com sempre, es farà al monument de l’Atlàntida i, una hora després, es llegirà el pregó i arrencarà la rua, amb el Rei Carnestoltes al capdavant. El canvi d’hora s’ha fet, perquè a moltes carrosses hi van nens petits i, “d’aquesta manera, poden gaudir més de la festa i no acaba tan tard”, va explicar Bigas. El pregoner serà Josep Teixidor, molt més conegut com a Richard.

Pel que fa al recorregut, s’ha modificat pels canvis de circulació i les obres al centre del poble. Així, les carrosses passaran per la carretera de Balenyà, el passeig de Sant Genís, la carretera de Mont-rodon, el passeig Domènec Sert, la carretera de Balenyà, el carrer de la Vila, el carrer Catalunya, l'avinguda Montseny, el carrer Sant Sebastià, la plaça de les Eres i la carretera de Balenyà. La rua acabarà, altre cop, al monument de l'Atlàntida.

El jurat serà davant can Costa
Just davant de Can Costa, hi haurà el jurat, que escollirà les 3 millors carrosses. El jurat del Carnaval el formaran el pregoner, en Richard; el director general de Joventut de la Generalitat, el taradellenc Toni Reig; el regidor de Festes de l'Ajuntament de Taradell, Joan Casassas, i els organitzadors dels Carnavals de Torelló i de Centelles. Segons David Bigas, “ara, el Carnaval ja està consolidat a Taradell, cal potenciar-lo perquè sigui el tercer d’Osona, després del de Torelló i el de Centelles”.

Un cop acabi la rua, el Carnaval continuarà a Can Costa. Primer, a la sala gran, on es repartiran entrepans pels membres de les carrosses i es lliuraran els premis. I, a partir de les 11 de la nit, la festa acabarà a la Carpa de Can Costa. El preu de l’entrada anticipada és de 5 euros -es poden comprar al Bar de Can Costa i a Ràdio Taradell- i de 8 euros a taquilla.

Concurs d'aparadors
Una altra de les novetats és el primer Concurs d’Aparadors dels comerços de Taradell. L'han impulsat l’Agrupació de Botiguers de Taradell, la regidoria d'Economia de l’Ajuntament de Taradell i Ràdio Taradell i pretén dinamitzar el teixit comercial del municipi.

A aquest concurs, hi poden participar tots els establiments comercials associats a l’Agrupació de Botiguers i hauran de guarnir el seu aparador amb motius referents al Carnaval. El tema és completament lliure. Sí que hi ha d’haver, obligatòriament, el logotip del Carnaval de Taradell. El jurat valorarà l'originalitat i l'adequació a la temàtica dels productes i recursos propis de la botiga. El membres del jurat del Carnaval visitaran els comerços el mateix dissabte, entre les 5 i les 6 de la tarda. I s'entregarà un únic premi al Millor Aparador del Carnaval 2012, que consistirà en un trofeu, que es lliurarà el mateix dissabte després de la rua.

Campanya pel civisme
L'Ajuntament de Taradell també impulsa una nova campanya, coincidint amb el Carnaval. Sota el lema “Viu la festa a Taradell! Diverteix-te sense passar-te!”, vol promoure els valors de la responsabilitat i el civisme entre els més joves, perquè no es passin de la ratlla, bàsicament, amb el consum d'alcohol. Segons la regidora de Joventut i Salut Pública, Lluïsa Sañé, es pretén “fomentar el civisme”. Per aquesta raó, han treballat la campanya amb el Consell Comarcal d’Osona i la Mancomunitat La Plana. Aquesta campanya comença ara amb el Carnaval, però es mantindrà en totes les festes importants del poble.